‘Hoće li predsjednik sazvati izvanredno zasjedanje Sabora i hoće li tom odlukom odrediti rok do kojeg taj Sabor traje i dokle su te odluke, glede sastava Sabora i Vlade pravno-valjane?

0
3756

Obzirom na ustavna i poslovnička ograničenja (15. 09. -15. 12. i 15.. 01 – 15. 07.), glede redovitog zasjedanja Sabora, pitam se hoće li Predsjednik RH sazvati izvanredno zasjedanje Sabora RH i hoće li tom odlukom odrediti rok do kojeg taj Sabor traje i dokle su te odluke, glede sastava Sabora i Vlade RH pravno-valjane.

Izvanredno stanje za sada nije proglašeno!

Izbori su redovito stanje i odluke glede Vlade mogu biti donesene samo na redovitoj, konstituirajućoj sjednici, Sabora, u vrijeme kada on zasjeda.

Hoće li Predsjednik, koji je izabran voljom Plenkovića i Šeksa, poštivati Ustav RH ili će svojom odlukom zadovoljiti taštinu HDZ-a, Plenkovića i Šeksa, koji su putem DIP-a, ostvarili rezultat koji im u Putinovu stilu osigurava vlast.

O ovim pitanjima molim očitovanje, putem javnog tiska, Ustavnog suda RH, eminentnih pravnih stručnjaka, tipa Palić i Barić, komentatora političke zbilje tipa Puhovski, Čička i ostali, a napose političkih stranaka koje su izabrane u 10. saziv Sabora RH, ako im je stalo do poštivanja Ustava.

čitatelj M. Z.