PLENKOVIĆEV NOVI SUVERENIZAM: 14 zemalja blokiralo Srbiju na putu u EU zbog korupcije, a Hrvatskoj to nije problem i ona podržava Srbiju!

0
12956

“Plenković je došao u poziciju da ga nitko od ovih ‘čudnih likova‘ iz Domovinskog pokreta ne može ucjenjivati‘-pišu u Jutarnjem listu na primjedbu Čačića.

Čudni ljudi čini se su oko Plenkovića koji je najavio novi suverenizam. Imamo novo normalno po kojem korone nema u supermarketu i na političkim skupovima, ali ima prema Berošu na svadbama. To novo normalno je normalno toliko koliko i Plenkovićev suverenizam.

Još za vrijeme ministra Kovača dopušteno je otvaranje Srbiji poglavalja pravosuđa bez obzira što je Srbija sebe sama proglasila nadležnom za zločine na prostoru bivše Jugoslavije. Žrtva tada nije reagirala na taj gnjusan čin.

Danas?

Situacija je potpuno ista. 14 članica EU blokiralo je Srbiju na njenom putu prema EU i otvaranje 16. poglavlja pristupanju uniji.

Da li je Hrvatska blokirala Srbiju? Nije. Za hrvatske suvereniste predvođene Plenkovićem nema nikakvih problema u tome smislu.

14 članica unije smatra da je Srbija korumpirana zemlja, korumpiranog pravosuđa koja se ne  želi reformirati. Hrvatskoj to ne čini neki problem. Ona ju prije koji tjedan nije blokirala, a medijski  to  je prošlo ispod radara.

Da li se hrvatski mediji time bave? Naravno da ne, jer su svi manje više pod kontrolom srpske strane.

FB_IMG_1593343661316Screenshot_20200702-154348_Facebook

Takav suverenizam nam nudi HDZ. Iako Domovinski pokret i MOST ukazuju da je M. Pupovac etno biznismen koji radi protivno razvoju političkih odnosa, glas 22 zastupnika u novom Saboru se čini čudnim. Oni žele Pupovca blizu sebe.

FB_IMG_1594102014638

HDZ je pokazao da nas radi budalama, pa je u jeku korona krize bez problema organizirao predsjedničke izbore i slijedeći dan zatvorio zemlju zbog pandemije, a parlamentarne izbore je održao pod maskama iako je cijelu kampanju kršio odluke tzv. stožera i nije se držao mjera. I naravno slavio pobjedu na parlamentarnim izborima bez preporuka stožera koji ponovo prijeti zatvaranjem zemlje.

Sada traže da svi nose maske u javnom prijevozu, a kako vidite oni ih ne nose. Tvrdili su da maske ne štite od korone, ali danas bi naplaćivali kazne za nenošenje, tko ne vidi da za vaš novac vas rade budalama i štite interes Srbije u EU stvarno ima problema sa vidom.

 

HOP