Mediji i Plenković najavili ogromnu novčanu pomoć iz EU -parlament odbio takvu soluciju, nova farsa na pomolu?!

0
2193

Imamo toliko zastupnika u EU godinama, pa nije jasno zašto nisu objasnili narodu koja je procedura da se dobije novac  pomoći zbog tzv. pandemije,  EU komisija i parlament su odlučujući faktori…a Plenkovići i njegovi sluganski mediji  tvrde da će obilatu pomoć za  spas gospodarstva. EU Parlament je odbio takvu soluciju, a naši mediji šute o novoj situaciji. Krećemo li u provaliju sa Plenkovićem?

Dobit ce kurac. Zasto mediji sute. Sve je odbijeno.
I jos nesto, Bugari su priznali da su broj koronasa povecali da dobiju vise love pomoci… jesu li to radile i kradezenjare? Ceka ih jebeno vruca jesen…Nece ih spasiti niti maske…niti turizam…

Na izvanrednoj sjednici u Bruxellesu danas je Europski parlament velikom većinom odbacio bolno postignut dogovor maratonskog Europskog vijeća za 7-godišnji proračunski okvir Unije od gotovo 1,1 trilijuna. i poseban fond za borbu protiv učinaka pandemije od 750 milijardi eura. Sve glavne političke skupine s desne i lijeve strane podržale su rezoluciju kojom se poziva na pregovore između EP-a, Vijeća i Europske komisije za prilagodbu brojke, o čemu su se čelnici EU jedva uspjeli dogovoriti petog dana svog sastanka u Bruxellesu.

EP “ne prihvaća politički sporazum o višegodišnjem financijskom okviru za višegodišnji financijski okvir za razdoblje 2021. – 2027. u svom sadašnjem obliku; spreman je odmah započeti konstruktivne pregovore s Vijećem kako bi poboljšao prijedlog”, navodi se u dokumentu.
Naši mediji su najavili veliku pomoć oko korona krize Hrvatskoj

Neki zastupnici Europskog parlamenta izjasnili su se ne samo protiv proračunskog okvira za koji je potrebno odobrenje EP-a, već i protiv fonda za oporavak od koronarne krize od 750 milijardi eura “EU sljedeće generacije”. Prema njima, povlačenje zajedničkog europskog zajma za njegovo financiranje proturječi je Ugovoru o funkcioniranju EU koji ne dopušta stvaranje europskih dugova.

Slaba odlučnost europskih čelnika da povezuju sredstva EU-a s vladavinom zakona također je izvukla mnoge kritike od strane Europskog parlamenta. Rezolucija “duboko žali zbog činjenice da je Europsko vijeće značajno oslabilo napore Komisije i Parlamenta za obranu vladavine zakona, temeljnih prava i demokracije u okviru VFO-a i Europskog instrumenta za obnovu (EU nove generacije); ponovno potvrđuje svoj zahtjev dovršiti svoj rad suzakonodavača u skladu s mehanizmom koji je predložila Komisija radi zaštite proračuna EU-a kada postoji sistemska prijetnja vrijednostima utvrđenim u članku 2. PEU-a i kada su u pitanju financijski interesi Unije; da bi bio učinkovit, ovaj mehanizam treba pokrenuti obrnutom kvalificiranom većinom “.

Upravo bi ovaj mehanizam trebao zamijeniti dokazano neučinkovit, ali još uvijek formalno djelujući Mehanizam za suradnju i provjeru, koji Bugarsku i Rumunjsku prate već 13 godina.

 

HOP