‘PLENKOVIĆU, AKO FINANCIRATE ČETNIČKU PROSLAVU U SRBU ONDA BUDITE HRABRI I DOĐITE OVE GODINE U SRB I PODRŽITE ONE KOJI VELIČAJU POKOLJ HRVATSKOG NARODA !’

0
4318
DOSTA JE SLAVLJA ČETNIČKIH ZLOČINA U SRBU !

GOSPODINE PLENKOVIĆU, U SRBU SE SLAVI ČETNIČKI POKOLJ NAD HRVATSKIM NARODOM !

GOSPODINE PLENKOVIĆU, ZAŠTO STE ZA ČETNIČKU PROSLAVU U SRBU IZ DRŽAVNOG PRORAČUNA OVE GODINE DALI 100 TISUĆA KUNA ?

GOSPODINE PLENKOVIĆU, AKO FINANCIRATE ČETNIČKU PROSLAVU U SRBU ONDA BUDITE HRABRI I DOĐITE OVE GODINE U SRB I PODRŽITE ONE KOJI VELIČAJU POKOLJ HRVATSKOG NARODA !

GOSPODINE PLENKOVIĆU, AKO NEMATE HRABROSTI DOĆI U SRB, ONDA BUDITE HRABRI I ZABRANITE PROSLAVU KOJU ORGANIZIRA MILORAD PUPAVAC KOJI JE IZJAVIO DA JE SRBIMA U HRVATSKOJ GLAVNI GRAD BEOGRAD , A NE ZAGREB.

Tijekom četničkog ustanka u Srbu koji je započeo 27. srpnja 1941. godine četnici su  ušli  u Brotnju, zaselak između Donjeg Lapca i Srba te okrutno pobili sve članove 6 obitelji Ivezić, ukupno 37 osoba, među kojima je bilo 12-ero djece u dobi od tri do 14 godina. Žrtve su  žive bačene u obližnje jame – u jamu na Dabinom vrhu, u Srpskome Klancu te u jamu Golubinku. Od gornjih žrtava, 19 ih je poslije upornih zahtjeva rodbine i suseljana tek u svibnju 2014. uz pomoć speleologa ekshumirano iz jame na Dabinom vrhu dok ostale lokacije još čekaju na ekshumaciju koja se nije dogodila usprkos najavama nadležnog ministarstva (Uprava za zatočene i nestale Ministarstva branitelja).

Zločini nad Hrvatima dogodili su se i  u ostalim selima župe – Poljica, Mišljenovac, Jasenovača, Donji i Gornji Lapac, Oraovac, Bubanj Veliki i Mali.  Za vrijeme „četničkog ustanka“ stradavali su i Hrvati iz ostalih dijelova i naselja na tromeđi Like, Dalmacije i Bosne – iz Drvara i okolice (Vrtoče i druga sela), iz Bosanskog Grahova i okolice (naselja Luka, Korita, Ugarci, Obljaj i druga) kao i Hrvati iz područja između Bihaća i Bosanskog Petrovca (Krnjeuša, Lastve i ostala sela). „Četnici“ su u Drvaru ubili 300 Hrvata i nepoznat broj muslimana, u Bosanskom Grahovu 62 hrvata, u ukupnoj župi usmrćeno je 568 osoba a u Krnjeuši 130 Hrvata. Poznata je sudbina hodočasnika ubijenih kod Drvara na povratku s blagdana sv. Ane, zajedno s njihovim svećenikom Waldemarom Maximilianom Nestorom, kada su četnici iz kompozicije vlaka u postaji Vaganj izveli sve katolike uključujući i svećenika Nestora, pobili ih i bacili u jamu Golubnjaču kod Drvara.

Hrvati iz Boričevca u noći između 1. i 2. kolovoza 1941. g. bili su prisiljeni pobjeći u Kulen Vakuf, a 02. kolovoza četnici su  ušli  u Boričevac, razorili ga i pobili preostalo stanovništvo.

Svećenika Don Juraja Gospodnetića mučili su četnici,  vodili kroz Bosansko Grahovo i iživljavajući se na njemu , da bi ga na kraju doveli u Srb i ispekli na ražnju.

Na sličan način započela je i pobuna Srba u Srbu 25. srpnja 1990. godine. Zašto se dopušta Miloradu Pupovcu da nakon Domovinskog rata, “obilježava” proslavu  četničkih zločina učinjenih prema Hrvatima na tom području. ?

Gospićko-senjski biskup Mile Bogović u svojoj nadahnutoj propovijedi u Boričevcu, izjavio je: “Koja je fašistička ili ustaška krivnja male Marije koja je ubijena kada je imala 8 godina, Marka od 5 godina i Jure od samo 3 godine. Kakvi su to fašisti bili?”- zapitao se biskup Mile Bogović u propovijedi. “To djelovanje tzv.”prve puške” trajalo je sve do Domovinskog rata, ta je “prva puška” bila protiv svakog hrvatstva , taj duh je bio protiv svake samostalne hrvatske države, taj duh je prognao Hrvate s njihovih ognjišta iz tzv “SAO Krajine”. Treba li tu “prvu pušku” u samostalnoj Hrvatskoj slaviti i veličati? “- zapitao se biskup Bogović.

Gospodine Plenkoviću  četnički spomenik u Donjem Srbu izgrađen je 1951. godine. Na tom mjestu do 1951. godine nalazila se katolička kapelica i katoličko groblje. Srbi su sravnili sa zemljom kapelicu i groblje, navozili zemlju, stvorili umjetno brdo i na njemu izgradili četnički spomenik ispred kojeg neprijatelji Hrvatske slave pokolj nad nevinim Hrvatskim narodom.

Gospodine Plenkoviću u Donjem Srbu,  sto puta , a ako treba i milijun puta ću ponoviti da se  slavi četnički pokolj nad Hrvatskim narodom i stoga tražim da  zabranite tu sramotnu  četničku proslavu radi pijeteta svih žrtava  navedenih zločina.

Gospodine Plenkoviću molimo Vas da pogledate na kanalu youtube.com „ Prognani Heroji – Perica Sovilj – predsjednik Organizacije Srpskih Četnika “Ravna Gora”.

 

Autohtona – Hrvatska stranka prava

predsjednik, Dražen Keleminec