Hrvatski mediji lažiraju broj prosvjednika protiv korona -mjera u Berlinu, smetaju im prosvjedi, ali ne smetaju Nijemci na Jadranu

0
1945

KORONA LICEMJERJE: Prvo napadaju “20.000” Nijemaca zbog masovnog okupljanja u Berlinu, a onda se hvale s 200.000 Nijemaca na Jadranu!

Kad gledaš vijesti u Hrvatskoj, zaista se ponekad zapitaš: tko to uređuje?! Prvo objavljuju kadrove iz Berlina i kritiziraju masovne anti-korona prosvjede. Umanjuje se broj okupljenih, a Nijemce ogorčene nametnutim mjerama, naziva se “neodgovornima” i proziva kako će uzrokovati novi val pandemije… U program uključuju tamo nekog SPD-ovca, citiraju tweet šefice socijalista i brane Merkelicu.

Odmah nakon toga, slijedi vijest iz Hrvatske: “poželjnom slikom” nazivaju se krcate plaže, ljudi bez maski i socijalne distance koji ližu sladolede, mažu se kremama, piju… Uz kadrove prepunih plaža, posebno se ističe brojka od čak 200.000 Nijemaca na Jadranu.

Sada bih molio da nama “neznalicama” netko iz Nacionalnog stožera ili uredništva odabranih vijesti fino objasni: jesu li (ne)odgovorni oni koji demonstriraju u Berlinu ili su (ne)odgovorni oni koji leže na našim plažama? I jedni i drugi su – Nijemci.

PHOTO: BERLIN 01. KOLOVOZA 2020. Kažu da je samo 20.000 Nijemaca prosvjedovalo… Ostali nisu čekali tramvaj – nego su valjda stajali u redu za U-Bahn…

Velimir Bujanec