‘Iako su stožeraši propisali tko ne treba nositi masku, na Općinskom sudu ne drže se te preporuke’

0
2031
Nažalost, danas sam se suočila s diktatorskim i grubim ponašanjem a sve bez osnove, nezakonito, u postupanju djelatnika zaštitarske tvrtke (dvojice nabrušenih mladaca i jedne mlade cure) koji mi nisu dali ući u pisarnicu suda predati podnesak jer nisam imala brnjicu. Nisu pomogli ni dokumenti, kao onaj HZJZ-a i Stožera, jer nisam imala papir na komjem mi moja liječnica opće prakse treba upisati da imam kronične respiratorne poteškoće (sinusi, asma, alergije) a na moje pitanje koje su njihove kvalifikacije da čitaju dijagnoze medicinske struke odgovor je bio: oni tako moraju postupati.
Zašto onda Stožeraši i HZJZ LAŽE?
I
mamo uredno navedenu Odluku o nužnoj mjeri obveznog nošenja maske za lice, ali ona sadrži i dio koji kaže kad je potrebno omogućiti osobi da ne nosi masku: “osobe s teškoćama disanja uslijed kroničnih bolesti”. Za njih znamo koje su: sinusi, alergije, asma.
To tim sileđijama na porti suda niš ne znači.
Tortura do krajnjih granica.
Zamolih tada gospodina iza mene (samo smo nas dvoje bili na porti) da mi on 10 m dalje preda podneske, on ih uzme s police porte (nakon što je prošao proceduru uvida u osobnu iskaznicu) i zaista mi preda podneske. Mene jedan od ovih sileđija najuri iz predulaza, kod kružnih vrata, van.
Gospodin se vratio sa podneskom (mojim primjerkom) te mi kaže kak  je vještak, i to još i liječnik. I kaže mi da je ZAKON takav i da nemam izbora već ga poštivati i ne imati problema već nositi masku!
A ja se iznenadim, obzirom da je liječnik, temu kažem zar je moguće da mi to govori? Pa on barem treba znati o čemu je riječ. Zar je moguće da su nas svi liječnici izdali, da su sramota struke.
Nažalost, još jedan među većinom koji radije šuti i radi za teror(iste) i farma mafiju već za ono za što je uložio godine i godine učenja i rada, za bolesnike, građane, narod.
Hrvatska stvarnost.
I sramota.
Jasno, ja sam se i dalje ljutila na jednog “u prolazu” mladca (cca 30-etak godina) s brnjicom koji mi je imao nakanu držati predavanje, no, otišao je tam gdje mu je i mjesto.
 
Eto, ovo se isto još u svibnju dogodilo na sudu dr Nadi Jurinčić. 
Nije u Splitu mogla ući na sud a imala je ročište.
 
Pismo.čitateljice
HOP