Hadezovka nekad daktilografkinja preko J. Rimac osigurala školovanje?!

0
2403

Za malverzacije s ispitima osumnjičeni su uz hadezeovku Josipu  Rimac i bivša ministrica Gabrijela Žalac, dvoje državnih tajnika iz Ministarstva branitelja Ivan Vukić i Nevenka Benić, Validžićeva supruga Anita Validžić, viša stručna savjetnica u Ministarstvu poljoprivrede, inače rođakinja Josipe Rimac, Velibor Drakulić, glavni tajnik u Ministarstvu zdravstva, bivši ravnatelj Policijske akademije Dubravko Novak, načelnica Općine Gvozd Marija Idžan, te zagrebački zlatar Paško Dodić. Njih se tereti da su još od studenog 2018., pa sve do kraja svibnja ove godine kada je Rimac uhićena, sebi ili nekim svojim bliskim osobama urgirali kod državnih stručnih ispita.-piše Telegram hr.

Masu puta smo pisali o donačelnici Mariji Idžan iz Vrginmosta, hadezeovki;

“Kradezeovke Jelena Jajčević jedva pismena osoba sa 8 razreda škole i Marija Idžan po zanimanju  daktilograf prvog stupnja, već godinama maltretiraju svojim neznanjem i nepotizmom doseljene Hrvate u općinu Gvozd. Slizavši se sa pupovčevim ekipom njih dvije su riješile da se nekadašnji grad Gvozd pretvori u Vrginmost.

Točnije Jajčević je potpisala promjenu imena dok je na vlasti bio bivši srpski terorist Jovičić (SDSS) nedavno osuđen nepravomoćno za korupciju, a Idžan je glumila izdaju od strane srpske strane i dizala narod na ustanak zbog promjene imena Gvozd.

Mi smo zavirili u imovinsku karticu dužnosnice Marije Idžan iz HDZ-a, koja je donačelnica u općini Gvozd. U svom prvom mandatu, do prije pet godina pisalo je kako Idžan ima dvoje djece. Danas ih nema! Barem na imovinskoj kartici. Od autmobila piše da ima jedan automobil, iako sugrađani kažu da ima dva automobila. Kuća je prije vrijedila 18000 eura, danas vrijedi svega 7500…Da nije smiješno bilo bi tužno kakve gluposti pišu na imovinskoj kartici ove dužnosnice HDZ-a.

Sugrađani nam govore da ima dva sina koji su u Njemačkoj, a na karticu ih je prvi puta stavila zbog povlastica,  a kako je to sada riješeno, djeca se ne vode na samoj kartici…

Radi se o dobivenoj kući u Vrginmostu nakon protjerivanja iz Banja Luke.

Zbog brige za roditelje  i djecu dobiva  potrebnu kvadraturu za tako veliku obitelj, za roditilje je dobila socijalnu pomoć godinama iako su roditelji živjeli u Banja Luci, a sama kvadratura kuće je čudna , čini se premala ako se vidi njena veličina .”

Ovo su samo neki od natpisa o Mariji Idžan koja počinje studij u 50. godini na Osječkom fakultetu koji baš u to vrijeme  trese korupcijska afera u svezi primanja mita.

Sugrađani je često mogu vidjeti u crkvi gdje se ponekad sa oltara kao moralna vertikala obraća katolićkom narodu.

 

HOP