Maže li još dugo oči mazati hadezeova lijevica hadezeovoj desnici sa Tomom Medvedom?

0
1842
Momčad koja pobjeđuje ne mijenja se. No, postavljanjem Tome Medveda na vodeće  mjesto za nacionalnu sigurnost budi sumnju da je raspored igrača na terenu diktiran prema naklonosti selektora Plenkovića, a ne sposobnosti da sami igrači uspješno odigraju zadanu utakmicu.
Iako Medved ima impresivan ratni put i niz najvažnijih odličja koje ukazuju na njegovu hrabrost i spremnost ”malog lidera” na terenu, preuzimanjem date funkcije i streloviti napredak na HDZ-ovoj piramidi podijele vlasti u potpunosti mijenjanju paradigmu ratnika u onu običnog ćate poslušnika i izvršnog operatera nalogodavaca sa samog vrha.
Ministar Medved s referencom VSS i završenom poslovnom ekonomijom i financijama pravda ovako visoki i važan napredak u političkoj karijeri. Nažalost, opravdano se sumnja da ”lijeva” strana HDZ-a pokušava umiriti preostalu ”desnu”, a iznimno rezigniranu stranu iste stranke čiji je pogled sve više razrok nego prav.
Kontrolom branitelja, ali i nacionalne sigurnosti, vlada se riješila klasičnog policajca i sad ima klasičnog vojnika na mjestu koje iziskuje daleko ”profinjeniju” izobrazbu nego što je to Tomino srljanje u maglu.
”Izvorni kod” sigurnosti već sad je uzbiban napadom na nesretnog policajca na Markovom trgu. Igre mačke i miša na ovako bitnim pozicijama kojima se određuje stanje u državi i sam ustroj funkcioniranja bacaju sumnju na ne samo autonomno već i stručno djelovanje Stožera civilne zaštite zbog posljednjeg tanga Božinovića. Medved pak, s ”ekonomskim” referencama za ovako važno mjesto, ne ulijeva dozu naše ”nacionalne sigurnosti” u kojoj teku informacije poput Bandićevih fontana. Nepoznat politički put Medveda nitko ni ne ispituje. Objašnjenje za medije u dvije rečenice da će ratni veteran postati HDZ-ov politički kadet koji će u trenu zamesti sav svoj ratni put u zamjenu za blistavu političku karijeru postavlja pitanje kako je to Medved postao tako prisnim pratiteljem Plenkovića? Koja je to cijena nove ljubavi tek ćemo vidjeti, no događaji oko nas su i više nego alarmantni.
Jedno su lubenica, a drugo rafali na Markovom trgu. U trenutku dok ministar policije više nema povjerenje radi se hokejaška smjena i preraspoređivanja koja nikome nisu jasna. U ovih tridesetak godina najteže je bilo surađivati s braniteljima. Što to Plenković očekuje i čega se boji u skorašnjoj budućnosti? Branitelj, koji je aktivno sudjelovao u prosvjedima u Savskoj, potpisao je svoj politički brak svjestan da će svoju osobnu ideologiju morati podrediti onima koji diktiraju uvjete ugovora.
Skromna politička aktivnost ministra Medveda, mlaka retorika pri unutarstranačkim izborima, nedoraslost spletkama i intrigama, a on bi trebao garantirati nacionalnu sigurnost pred nevidljivom opasnošću pred kojom ne možeš razmjestiti vojsku već znanje, odlučnost, logiku i zdravu inteligenciju. Tko je, zapravo, Tomo Medved kad odmaknemo sjaj njegovih odličja?
Zanimljivo pitanje za sve one koji gledaju i onu drugu stranu nedodirljive medalje.
pismo čitateljice C.B.