Kancelar Kurz je na isti dan u ponoć namjeravao uvesti strogi lockdown u Austriji, živi u 21. bečkom okrugu – metom jučerašnjeg napada, sinagoga koju mediji smatraju metom je u to vrijeme zatvorena!

0
5232

Teroristički napad jučer navečer u Beču nije se dogodio na samo jednoj lokaciji, nego na više njih.

inbound8060482157639519314

Mediji govore samo o prvom becirku, o području popularne četvrti zvane Bermudadreieck, mjestu omiljenih lokala i restorana svih Bečana.

inbound6731846185452746192

Međutim, naš izvor iz Beča spominje napade i u 10.okrugu (koji već odavno nastavaju “stranci”, pretežito iz Srbije, BiH, istoka i jugoistoka Europe, Turske itd.), kao i napade s druge strane bečkog dunavskog kanala, 20., 21. i 22. bečki okrug.

Interesantno je da trenutni austrijski kancelar Kurz koji je upravo na isti dan u ponoć namjeravao uvesti drugi, postroženi lockdown u Austriji, živi u 21. bečkom okrugu, što znači da meta jučerašnjeg navodnog terorističkog napada u Beču nije bio Beč ili sinagoga (koja je u to vrijeme bila zatvorena), nego je meta napada moguće bio i sam Kurz.

Mjere drugog lockdowna su daleko rigidnije od onih koje smo imali u proljeće: Austrijanci imaju zabranu izlaska od 20.00 navečer do 06.00 ujutro. Zabranjen je sport, provođenje slobodnog vremena u prirodi, zatvaraju se hoteli, ugostiteljski i turistički objekti dok škole i dućani ostaju otvoreni.

U ovakvoj atmosferi sulude diktature su teroristički napadi kao naručeni kako bi stanovništvu prikazali da je uvođenje lockdowna i policijskog sata potrebno.

Upravo zbog toga ni austrijski kao niti hrvatski mainstreem mediji ne smiju spomenuti svakodnevne demonstracije u Beču koje traju već tjednima i koje redovito vode do prometne blokade samoga centra Beča (Innere Stadt, tj. 1. Bečkog okruga).

inbound951951015795420590

Sasvim sigurno se medijsko ignoriranje svakodnevnih Bečkih demonstracija i nemira može dovesti u vezu s nametanjem policijskog sata i potpunog lockdowna, kao i s ovim napadom koji se dogodio na više lokacija, a ne samo na jednoj. Prosvjedi u Beču su stalni, pa tako prekidaju često tramvajski promet koji ide kružno oko Beča. Da li je i to razlog novih mjera u Beču?

Kurzovo obraćanje Austrijancima neodoljivo podsjeća na govor Macrona nakon terorističkog napada u Nici: ekstremistički islamizam je zajednički neprijatelj, a obrana demokracije svim raspoloživim sredstvima prioritet države, politike i policije. Sve je to u redu, no niti jedan od njih se ne obazire previše na rastuće nezadovoljstvo svojih naroda, a koje proizlazi upravo iz koronaško-stožeraških mjera. Ovoj retorici se pridružuju svi vlastodršci od Merkelice i Macrona, pa sve do Trumpa i Bidena iz SAD-a.

U svim medijima vrište o širenju mržnje. Borbi protiv islamista.

Tko je neke od njih pustio iz zatvora u Belgiji , Engleskoj i sa kojim ciljem? Tko je uništio zemlje Magreba i pokrenuo lavinu migracija. Zašto? Tko forsira borbu protiv islamista?

Zašto je predsjednik Francuske podržavao ismijavanje Muhameda u novinama, odnosno u karikaturama? Nije li time poticao mržnju? Da li je vjerski rat alternativa covid neredima?

 

Nedavno je bila vijest ritualnog odsjecanja glave kršćanke u francuskoj  crkvi. Nisu li ovi napadi izrežirani kao nekada ISIL ili nova stvarnost?

Zašto mediji ignoriraju prosvijede u Beču? Zato jer su protiv covid-19 politike vlasti?

U Beču vrlo mirno žive narodi različitih religija i nacija. I takvo je stanje godinama. Nije li ovaj napad iskorišten  kao alibi za  snažnu kontrolu ljudskih sloboda i prava?

HOP