Bazne stanice na krovovima bolnica?! Susjedi se žale na glavobolje, vrtoglavice!

0
3108

Na fotografiji je bolnica u zagrebačkoj Dubravi, ovih dana svima poznata iz medija.
Ono što se ističe na ovoj fotografiji su bazne stanice (antene teleopertera) na krovu bolnice, pun krov antena.

inbound2471142650213558910 inbound6331533741289866627

Iz medija smo mogli čuti kako je ova Covid bolnica u rasulu.

Kako je to moguće s obzirom da je poznato da teleoperateri za postavljanje baznih stanica dajuodređenu novčanu naknadu!?
I da, ove antene nisu ovdje kraće vrijeme već duži period.

Kako je moguće da ravnatelji bolnice nisu uspjeli uz sve to održati funkcioniranje bolnice, da li su teleoperateri ponudili pomoć,…?

Također valja spomenuti da je bolnica prije nekoliko dana ostala bez električne energije, a da rezervno napajanje nije funkcioniralo. Vjerujemo da su antene tada radile i imale funkcionalno rezervno napajanje.

Važno je za spomenuti kako suglasnost kod postavljanja baznih stanica u Hrvatskoj daje upravo sanitarna inspekcija Ministarstva zdravstva.

Napominjemo i slijedeće:

Dopušteno je postavljanje elektroničke komunikacijske infrastrukture i povezane opreme na postojećim građevinama, u skladu s posebnim propisima.

Pri odabiru lokacija za antenske prihvate u blizini škola, dječjih vrtića, bolnica i sličnih ustanova, potrebno je poštivati sigurnosnu preventivnu udaljenost od 400 m.

Više o baznoj stanici na Kliničkom bolničkom centru Dubrava pronaći ćete na ovom linku:

http://bit.ly/zg_kbDubrava

Ne, nije ovo jedina bolnica s baznim stanicama, na krovu ili u njihovoj blizini u Zagrebu, ostale pronađite na slijedećem linku:
http://bit.ly/zagreb_bolnice

izvor Zagreb bez zračenja

-Živim u blizini ovih antena, zračne linije 150-200 metara. U naselju, u susjednim kućama troje umrlo od tumora i karcinoma, u obitelji jedna oboljela od agresivnog oblika. Ja imam svakodnevne glavobolje, tinitus, nesanica…piše Vesna P.

– I ja živim u blizini …. nesanica na full jačine užas-piše Silvana V.

-A koliko ih ima (antena) na riječkoj bolnici na Mlaci i na Sušaku…brdo- piše Ivan R.

HOP