Mag. art I. Runtić: Zašto nisu vježbali i snimali sklekove u stožeru civilne zaštite? Meni je ova provokacija slična onoj u dubrovačkoj crkvi!

0
5634

Ingrid Runtić- mag.art

Piše: Ingrid Runtić

“Bez zdravog tijela nema ni zdravog duha. Sport, vježbanje i fizička aktivnost su najbolje prevencije svih bolesti i temelj zdravog života. Zahtjevamo od Stožera civilne zaštite da promjeni svoju diskriminatornu odluku o zatvaranju hramova sporta, zdravlja i tijela i da pravilo “25 osoba” u zatvorenim prostorima postane važeće i za hramove tijela, a ne isključivo za duhovne hramove. U demokratskom, slobodnom i sekularnom društvu, prvotno pred Zakonima, a tek onda i pred Bogovima, svi građani moraju biti jednaki.
Mario Valentić & Šimun Cimerman
Šeraj ako se slažeš.”-napisao je Valentić na svom profilu, a sve  meni više izgledalo kao pozivanje na linč vjernika , koji nisu krivi što je zatvorena njegova teretana.  Jadno. Bijedno. Baš u stilu medijskog ispiranja mozga u Hrvatskoj. I naravno ta sramota dobila je epilog u takvim medijima odmah na baš taj način banaliziranja samog čina .

Pročitala sam bezbroj komentara na ovaj bolesni čin, ali začudo niti jedan koji bi napisao da je tzv. protest poslan na krivu adresu.

Zašto nisu vježbali i snimali sklekove u stožeru civilne zaštite?

Pa nije im crkva stavila zabranu, nego stožer.

inbound6316863163231528098

Inače ovo, budući da je napravljen video, spada u potpuno istu kategoriju “performansa” kao i ono skrnavljenje prije godinu i više dana u dubrovačkog crkvi gdje se jedna ženturača razvlačila gola po oltaru. Isto tako je bio napravljen video i stvar proglašena “umjetničkim performansom”, samo što ova dva tupana  nisu znala preuzeti isti modus. Da jesu, nitko ih ne bi ni tužio, crkva bi protestirala i snebivala se i to je to.

Ovako, ovo postaje samo još jedan u nizu igrokaza odvlačenja pažnje s bitnog na nebitno. Tlo posvećene crkve je oskrnavljeno već postavljanjem dezificijensa ispred blagoslovljene vodice i brnjicama na licima svećenika, a ovo je samo stravičan, ali logičan korak dalje prema zlu. I to u crkvi.

Znam da uvijek može gore, ali si to više ne mogu ni zamisliti.

inbound1555397621234647908

Grafika Isusovog rođenja- Ingrid Runtić

Ove mjere su mi uništile posao,  socijalni mir, ali nikada mi ne bi palo napamet za to kriviti hram božji ili bi se usudila činiti išta nažao spomenu na prolivenu krv Isusovu za naše spasenje i još to učiniti u crkvi u kojoj struje imena ubijenih u našem oslobodilačkom ratu.

inbound9126403417251696138

Bezobrazluk i nepoštivanje vjernika ide dalje u isprici Valentića , ispada da smo sretni da nam još nije pošarao crkvu.

inbound8622329474877532127

Nekad su šarali i rušili  crkve srpski osvjači , to je brzo Valentić zaboravio? I nisu ih obnovili.

Zbog toga bi svaki čovjek trebao posebno biti zabrinut kada se ovakav cirkus događa, jer može potencirati mržnju prema katolicima, kao što se događa u Francuskoj, Poljskoj, Italiji u zadnje vrijeme.

inbound8622329474877532127

A u miru ih šaraju ljevičarski ekstremisti odani masonu istambulske lože Titu.

 

 

 

 

HOP