Srpska posla: Arnaud Gouillon, kandidat propale galske ekstremne desnice postao predsjednik francuskog udruženja “Solidarité Kosovo” i šef srbijanske Direkcije za suradnju s dijasporom i Srba iz regije

0
2046
DŽANA MUJADŽIĆ- DOPISNIK IZ PARIZA
DŽANA MUJADŽIĆ- DOPISNIK IZ PARIZA

Bivši direktor Svjetskog Monetarnog Fonda, nekadašnji socijalistički kandidat za predsjednika Francuske, Dominique Strauss Kahn je napokon spreman iznijeti svoju verziju posebnog skandala, koji je odjeknuo po cijeloj planeti u svibnju 2011 godine.

inbound5757577792568380551

Sredinom mjeseca, kada se sa suprugom, galskom novinarkom i tv urednicom Anne Sinclair spremao na avion za Paris, tada 62 godišnji, visoki funkcioner je napao sobaricu njujorkškog hotela “Sofitel”, Nafissatou Diallo i pokušao je silovati.
Nakon devet godina upornog odbijanja, današnji savjetnik afričkih zemalja za financijska pitanja s adresom u Maroku, odlučio je svjedočiti o događaju, pred kamerama danskog kinematografa Paula -Erika Heilbutha. Nekad uspješni političar odlučio je progovoriti i o navodnom proksenetizmu u hotelu””Carlton” u francuskom, sjevernom gradu Lilleu, za koji je oslobođen od svih optužbi.

DSK na ovaj način odgovara Netflixu koji je  počeo prikazivati dokumentarnu seriju “Soba 6826”, u režiji galskog glumca i redatelja Jalila Lesperta. Četiri nastavka, kronološki obraduju događanja, o kome svjedoče brojni sudionici i nekadašnji bliski suradnici Dominique Strauss-Kahna.

 

Producent serije Philippe Levasseur iz tvrtke Capa Pictures, izrazio je ozbiljnu sumnju o snimanju najavljenog dugometražnog dokumentarca, pošto- nitko neće htjeti dijeliti niti pokazati ostvarenje sa samo jednim sudionikom događaja, samim Strauss-Kahnom!

Međutim “dozvoljeni” projekt od ovog tjedna posjeduje i producenta Compagnie des Taxi-Brousse, dok Danac Heilbuth užurbano priprema snimanje. Nepoznat široj publici, skandinavski kinematograf je realizirao dokumentarno ostvarenje o “zviždaču” Edwardu Snowdenu, o prolazu migranata na vratima Europe .

Također je snimio film o zapadno -europskim tvrtkama koje iskorištavaju malo ili nikako plaćenu, nekvalificiranu radnu snagu, iz redova siromašnih djelatnika, pridošlih s istoka Starog kontinenta.

 

Odgovor sljedeće jeseni

Compagnie des Taxi-Brousse je već ostvarila 350 dokumentaraca od kojih je 100 dobilo vrijedna priznanja, na međunarodnoj razini.

Ističu kako se Dominique Strauss Kahn, povjerava iskreno i bez tabua pred kamerama danskog redatelja, opisujući na osobni način viđenja, fascinantnih događaja iz 2011 godine, koji su uvjetovali njegov vrtoglav, društveno-političko-ekonomski pad! Strauss Kahn je također govorio i o svom javnom usponu, iskazavši, također, zabrinutost za svijet sutrašnjice, kao i zajedničku budućnost planete. Zaključuju kako je budući dokumentarac, neponovljiv susret s čovjekom koji je vladao svjetskim financijama i bio ozbiljan kandidat za predsjednika Francuske, šeste svjetske sile!

Jedino nije poznato hoće li se film prikazivati u kino dvoranama ili na jednoj od moćnih platformi.

Abel Ferrara se nadahnuo skandalom ostvarivši dugometražni igrani film s Gerardom Depardieu u glavnoj ulozi. Ostvarenje je izazvalo veliku buku na Međunarodnom Filmskom Festivalu u Cannesu, 2014 godine.

inbound4399862271129477105

Prema zadnjim vijestima, nekadašnja sobarica Diallo, koja se umjela nagoditi sa Strauss Kahnom koji joj je platio više od milijun dollara, da ne započne sudsku parnicu, piše knjigu o događaju, koji joj je obilježio postojanje i učinio je poznatom na četiri strane svijeta.
inbound964508408307782574
“Humanitarni” ultra desničar

 

Arnaud Gouillon, kandidat uništene , galske ekstremne desne grupacije “Bloc identitarne”, na predsjedničkim izborima 2012 godine, ujedno i predsjednik francuskog udruženja “Solidarité Kosovo”, postao je nedavno, glava srbijanske Direkcije za suradnju s dijasporom i Srba iz regije. Strateško imenovanje koje će održavati srbijanske nacionaliste s Balkana.

inbound7798810411627361316
Poznat u Srbiji kao Arno Guion, postao je direktor Kooperacije s dijasporom i regionalnim Srbima, sa samo 35 godina.

Rođen u Grenobleu dobio je srpsko državljanstvo 2015. Predsjedava udruženjem “Solidarnost s Kosovom”, koje pomaže Srbima u bivšoj, autonomnoj pokrajini.

inbound2477484881821079716

Dobitnik je nekoliko značajnih odlikovanja srbijanske crkve kao i države. Autor knjige “Svi putevi vode u Srbiju”/Tous les chemins menent vers la Serbie/, jako je omiljen u krugovima srpske dijaspore u Francuskoj.

Njegova “ljubavna priča” sa Srbijom otpočela je 2004 godine, kada je kao član neimenovane, humanitarne organizacije, došao na Kosovo pomoći srbskim kršćanima, ugroženim muslimanima Albancima.

 

Raznosač hrane

Odnosio je vrijedne darove i hranu u udaljena sela i -nikada ne bi povjerovao da će postati ministar- sudeći po riječima njegovog prijatelja, nekadašnjeg novinara Pierrea-Alexandre Boucleya.

Prije nekoliko dana, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar vanjskih djelatnosti Nikola Selaković su ga pozvali pa je Gouillon odmah prihvatio zvanje državnog sekretara Srba iz dijaspore.

Malo zatim je novoimenovani objavio kako mu je -glavni cilj sačuvati kulturni i vjerski identitet Srba i razvijati ekonomskih te kulturnih odnosa srpskog naroda u zemlji i inozemstvu.

Oženjen Ivanom Gajić, odlikovan je od strane Tomislava Nikolica i crkvenih velikodostojnika, poput nedavno preminulog Amfilohija – Ordenom zasluga.

inbound9167897885327065286

Takodjer je blizak novinaru i jednom od urednika dnevnog lista “Le Figaro”, Jeanu-Christopheu Buissonu koji često objavljuje netočnosti i poluistine o stanju naroda južno istočne strane, Starog kontinenta.

Džana Mujadžić iz Pariza za HOP