Država priprema zakon kojim drastično ograničava korištenje vlastitog sjemenja na OPG-ovima?! Zabrana privatnih vrtova?

0
1540

HITNO REAGIRAJMO NA PRIJEDLOG ZAKONA O SJEMENJU – javno savjetovanje otvoreno do 10.12.20.

Jeste li znali da nam država priprema zakon kojim drastično ograničava korištenje vlastitog sjemenja na OPG-ovima?
Ne, nitko nam neće zabraniti sjeme i privatne vrtove, ali ne zaboravimo da u RH brojni pojedinci egzistenciju osiguravaju kroz male OPG-ove i da su oni zahvaćeni ovim prijedlozima zakona. Oni više neće moći koristiti vlastito sjeme ako ono nije na sortnoj listi, a ako i jeste, prvo će ga morati doraditi kod službenog dorađivača da bi ga mogli sijati na svom imanju.

Cijelu problematiku i zašto to nikako ne bismo smjeli dozvoliti pročitajte u tekstu koji je rezultat višednevnog istraživanja i proučavanja domaćih i stranih propisa na kojem su nekoliko dana radile naša Silvija Kolar-Fodor, Sunčana Pešak, jedna volonterka udruge Biovrt.

Prijedlog zakona je na savjetovanju do 10.12. i pozivam sve da se priključe u savjetovanje i REAGIRAJU – komentiraju prijedlog Zakona – bilo da koristite dijelove iz ovog teksta i dopisa medijima i Ministarstvu koje možete naći i preuzeti na kraju samog teksta, bilo da sami u savjetovanju po člancima nadopišete svoje argumente – sve možete naći u tekstu na linku:

Prijedlog novog Zakona o sjemenju – reagirajmo na drastična ograničenja upotrebe vlastitog sjemenja na OPG-ovima