Ivo Goldstein navodni bizantolog ne razumije hrvatsku povijest pod bizantskom vlašću – Crvena Hrvatska prostirala se od Raše pa sve do Drača

0
5327
Tko su gospoda Ivo Goldstein i Ognjen Kraus kad mogu toliko javno bez argumenta i bez posljedica ucjenjivati Hrvate u njihovoj domovini, posebice hosovce koji su temelj ove države? Prvi je povjesničar, a drugi je medicinar, dakle, obojica su obrazovani. Međutim, oba su jugoslavenski  dogmatičari koji danas “ucjenjuju hrvatski narod komunističkim lažima.”

Čini mi se da zbog tih laži traže zaštitu u židstvu i zlorabe ga.

Oni su djeca jugoslavenskih partizana i komunista te nemoralno preko komunističkih izmišljotina i bez valjanih dokaza, optužuju ustaše za sve zločine u komunističkom ratu i tako prikrivaju terorističke i genocidne zločine četnika presvučenih u partizane koji su nakon kapitulacije Njemačke postali pravi nacistički zločinci.

Vjerojatno radi se njihovoj mržnji prema svemu što je je hrvatsko, a netko je tu mržnju u njih usadio jer kraljevina Jugoslavija je potpisala pakt sa Hitlerom, a ne Pavelić ni NDH, što znači da je Hrvatska bila okupirana i podijeljena između Nijemaca i Talijana prije uspostave ustaške vlasti. Dakle, Pavelić je naslijedio rasne zakone.

Međutim, isti zakoni su bili prisutni u nacističkoj Srbiji, ali to ne spominju. To je tipično licemjerstvo jer nacistička Srbija je bila prva država u Europi koja je riješila židsko pitanje do kolovoza 1942. godine, dakle, postala Judenfrei. Tada je ubijeno u pokretnim plinskim komorama cca 11 tisuća, a zajedno sa Banatom, prema nekim zapisima, više od 17 tisuća žida.

Gospon Kraus zajedno sa Pupovcem spominje žrtve logora Jadovno mada nema nikakvih dokaza da je tamo itko ubijen. Tamo je bio sabirni logor za žide koji su preko Paga prebačeni na otok Rab, koji je bio talijanski. Odatle je nepoznati broj žida prebačen u Italiju. To bi moralo biti zapisano u ustaškoj dokumentaciji koja se nalazi u Beogradu ili možda u nekoj arhivi u Hrvatskoj.

Ako pak tom nepoznatom broju žida iz Jadovnog priključimo i broj žida koje je Tito protjerao u Izrael pedesetih godina i oteo im imovinu, onda je jasno da je veliki broj žida preživio u NDH u odnosu na nacističku Srbiju. Uostalom, mnogi židi su bili pripadnici hrvatske vlasti i vojske. Ovo nam otkriva Krausa i Golsdsteina kao licemjere jer genocid nad židima se dogodio najprije u Srbiji, a oni ga prikrivaju.

Najnovija agresija na Hrvatsku, BiH i Kosovo nam samo potvrđuje svirepost srbijanskog širenja na tuđe teritorije kroz njihovu neobično kratku i primitivnu povijest  pod okriljem izmišljene SPC koja se koja se po prvi put u povijesti pojavljuje kao autokefalna SPC 1920. godine na cijelom teritoriju Jugoslavije i odatle potječu svi sukobi na prostoru bivše Jugoslavije. Čovjek mora biti fanatik i slijepac ako to ne vidi i ne razumije.

Ivo Goldstein se javnosti predstavlja kao bizantolog, ali uopće ne razumije hrvatsku povijest pod bizantskom vlašću. Nakon propasti zapadnog rimskog Imperija, Bizant je zavladao hrvatskom i talijanskom jadranskom obalom. Tada nastaje Crvena Hrvatska, koja je još bila poznata kao Krajina. On sa prostirala od Raše pa sve do Drača. Ona je nastala na prostoru Dioklecijanove Dalmacije kojoj su pripadale današnja Bosna, Dukla i Raška. Krajina je bila vazal Bizanta.

Hrvati su bili pravoslavci sve dok se knez Branimir nije naklonio Rimu jer kršćanstvo Hrvatima je nametnuo Bizant. Nakon toga je na prostoru Krajine nametnuta rimska liturgija, ali je bila dozvoljena i bizantska. Neki Hrvati su sačuvali bizantske običaje i nikad se na tim prostorima ne spominje naziv Serbi nego samo Hrvati koji su nakon nametanja kršćanstva nazvani Cerveni, a odatle i naziv Crvena Hrvatska. Od naziva Cervena nastaje i naziv Krajina, naziv koji je zapisan i na Baščanskoj ploči. Pravoslavci su sebe nazivali Rišćani, a ne Hrišćani,   jer bizantsko pismo nije imalo slovo za glas H.

Religijski su postojali latinski i grčki običaji, a to nam najbolje potvrđuju dva toponima: Islam Grčki i Islam Latinski. U tim mjestima su bili izmiješana oba obreda, a to nam najbolje pokazuju prezimena od kojih su neka predkršćanska. Hrvatski pučani su bili poznati kao Čavari i Čavali, a nametanjem kršćanstva su postali Veni ili Veneti. Međutim, u Dioklecijanovoj Dalmaciji, Hrvati su nazvani CERVENI, što stoji za Hrvate jane, jer latinsko slovo C je stalo za glas H, a glas Č je ispušten.

Ovo nam pokazuje da je Dioklecijan bio po religiji Hrvat jan. Prefiks ”dio” stoji za broj dva, što se na grčkom pisalo ”dia” pa bi Dioklecian u jednobožnoj religiji bio Klecian ili Hlecian jer latinsko pismo je slovo V koristilo za glas U. Zbog toga Porfirogonet spominje naziv Klut ili Kluč za Hrvate jer Latini i kršćanstvo su zamijenili izvorni glas R glasom L. Tako su i Hrvati bili poznati najprije kao Claveni, a kasnije i kao Helveti, odakle i naziv Celti, a naziv Claveni postaje Slaveni. Homer je Celte zvao Kelti.

Slično je naziv Cervi postao Servi, a pod Bizantom Serbi, jer Bizant nije imao slovo za glas V i često ga je pisao slovom B. Tako je pod Bizantom iskrivljena i  čakavica jer Bizant nije imao slova za glasove H, V, Č, Š i Ž. Ovi glasovi su ili ispuštani ili zamjenjivani drugim glasovima. Slično je pod Francima nastala kajkavica preko latinskog pisma.

Bez ikakve sumnje, židi su bili naveće žrtve Hitlera koji je po ocu bio žid i koji je zaveo njemački narod te okupirao gotovo sve europske države i pokorio sve narode. Da, žrtve Hitlerove Njemačke su bili najviše židi, ali žrtve su bili i svi drugi narodi. Što je onda bio uzrok Hitlerove mržnje prema židima? Zar danas  ne bi smjeli tražiti uzroke njegove mržnje prema židima?

Prvo, Hitler je bio vanbračno dijete židskog carinika i kršćanke, ali prema njegovom mišljenju njegov otac nije vodio dovoljno brige o njemu. Drugo, zbog takvog odnosa razvio je mržnju prema ocu i svim židima, a zbog toga je naredio njihovo istrebljenje. To je izvrsno analizirao Erich Fromm u knjizi ”Anatomija ljudske destruktivnosti”.

Mnogi židi prije holokausta su bili Hitlerovi sljedbenici, posebice bankari, koji su ga financirali i doveli na vlast kao njemačkog socijalistu. Međutim, danas cionisti Hitlera uopće ne svrstavaju među žide jer mu majka nije bila židska.

Prema tom nauku ni Ivo Goldstein nije žid jer mu majka nije bila židska. Prema nekim izvorima otac gospona Krausa je kao tužitelj progonio Stepinca i jasno je zašto ovim Jugoslavenima smetaju ustaše i zašto hosovce izjednačuju sa njima, jer po njima ustaše su bili najveći krvnici u komunističkom ratu.

Oni uporno pokušavaju prikriti zločine komunističkih nacista i zbog toga se boje povijesne revizije. Otac Ive Goldsteina je prije komunističkog rata živio u Karlovcu i volio bih znati u čiji stan se uselio u Zagrebu nakon rata jer ga nije mogao kupiti.

Obojica su se združili sa velikoSrbinom Pupovcem i traže zabranu pokliča ”Za dom – spremni” i svih ”ustaških” simbola. Da su iole razumni, znali bi da su to sve hrvatski povijesni simboli, neki stariji od 5000 godina, kao i sintagama ”Za dom”. Dom i domovina označuju isto. To je bio vojnički poklič. Smeta im čak i ime Hrvatska, ali im ne smetaju ustaške kune.

Dakle, gospoda Goldstein i Kraus bi zabranili hrvatski ratni poklič i sve hrvatske simbole te tako zabranili postojanje Hrvata i njihove povijesno zabilježene civilizacije koja je starija od semitske i židske. Zar to ne otkriva nemoral i licemjerje dvojice lažnih intelektualaca koji su skloni laganju i skrivanju istine. Kako bi se oni osjećali ako bi im netko zabranio Davidovu zvijezdu?

Najviše im ipak smeta otkrivanje komunističkih i partizansko četničkih zločina –Maribor, Macelj, Kočevski Rog ili Huda jama i druga stratišta Hrvata od strane četničkih partizana i komunista pa bi najradije zabranili reviziju komunističke povijesti i zabranili otkrivanje istine o Jasenovcu.

Ovdje se pitam: Što je za Jugoslavene i Srbijance znanost? Očito, za njih je znanost dogma. Međutim, bez revizije znanost nikada ne bi otkrila istinu. Znanost se mijenja na temelju novih otkrića i tako se približava istini.

Zbog njihovih laži tvrdim da nacionalizam nije nacizam jer nacizam je bio utemeljen na nacionalnom socijalizmu, a nacionalizam je bio pokret za stvaranje etničke ili narodne države. Nacionalizam je srušio imperijalni kolonijalizam.  Jugoslavenski nacionalni socijalizam nam otkriva ništa drugo nego jugoslavenski nacizam.

Nacionalizam i nacizam izjednačuju jedino komunisti i ljevičari. U tom komunističkom jugoslavenskom nacizmu su sudjelovali očevi današnjih mrzitelja Hrvatske kao države, a svi mrzitelji su prošli kroz pranje mozga u Titovim pionirima i Kumrovcu. Oni su uzrok današnje hrvatske tragedije. To je također većina političara i birokrata u Hrvatskoj koji uopće ne razumiju demokraciju.

U demokraciji se ništa ne zabranjuje. Zabrane i sijanje straha je odlika komunizma, a današnji političari i novinari iliti komunistički intelektualci su u tome vješti. Isto vrijedi za gospodu Goldsteina i Krausa, pa me ne čudi zašto Hrvatska nije demokratska država i zašto je došlo do tolike podjele u narodu.

Zašto Pupovac traži ustavnu demokraciju? To nam otkriva da Pupovac traži  federaciju, a to preambiciozni EU sluga Plenković ne ne čuje i prihvaća bez pogovora. Zbog toga bi Hrvati trebali organizirati mirne prosvjede i natjerati HDZ da ga smijeni sa svih funkcija u državi i HDZ-u. On mora otići da bi Hrvatska preživjela.

Srećko Radović

HOP