Feštali su suci, članovi uprave HBOR-a, kad je tadašnji vlasnik u kuponskoj privatizaciji stekao nekretninu od 45000m2 vrijednu desetke milijuna za 150.000 kn, a HBOR na istu dao 1.500.000,00 eura kredita koji nije nikada vraćen!

0
5567
urednik-Nada Landeka novinar gospodarstva
urednik-Nada Landeka novinar gospodarstva

-Mislio sam ne komentirati događaj u Kaštelima ali novinari stalno zovu pa moram. Znači ja u konobu nisam zvao nikoga niti se ikako čujem s ikim od spomenutih ljudi, čak ni s Mornarom. Mene je pitao Damir Karaman može li doć Mornar sa svojom ekipom s nogometa , naravno da sam dozvolio. Kad su ti ljudi otišli, ostao je samo jedan kojeg isto ne znam, ja sam kao inače zapjevao jer volim pjevat, za sve ostalo pitajte Karamana jer je on doveo tog kretena koji je to snimio.-napisao je za druženje sa sucima Željko Kerum.

inbound5349505775292691564

Naravno da feštaju. Feštali su i u Gvozdu, sudci, članovi uprave HBORa, kad je tadašnji vlasnik u kuponskoj privatizaciji stekao nekretninu od 45000m2 vrijednu desetke milijuna za 150.000 kn, a HBOR na istu dao 1.500.000,00 eura kredita koji nije nikada vraćen.

Feštali su i u Dugom Selu, svojevremeno, bivši sudac, zatim gazda (davatelj mita), i članovi uprave HBORa koji su se isprešetali kroz sve važnije institucije RH, feštali su naveliko kad im je lik nosio vino i odojke u gepeku.

Feštali su puno puta, na puno mjesta, i na razne načine, samo se nije snimalo.. Takva nam je država. Restorani i konobe imaju podrume za odabrane, na Trgovački sud odabrani su ulazili sa autom u dvorište suda, i predavali ključeve pravosudnom policajcu da isprazni gepek, sa sitnim darom za predsjednika suda.

Tadasnji član uprave HBORa, sada pokojni Leko rekao je”pa što ako smo jeli odojak i pili vino, BILO NAM JE FINO”.

Sudac ne može biti kriv jer krši zakon, ili ga čak u potpunosti zaobilazi, jer dobro organizirani lobi u čijem interesu ti sudci sude, sudce koji ne poštuju zakon i koji donose kriminalne (nezakonite) sudske odluke podvodi pod neovisno sudačko mišljenje.

Ukoliko predsjednik nekog suda kaže (očituje se) da je sve u redu i po zakonu, onda ni jedan sudac neće biti kažnjen za propuste koji nekom oduzimaju život i uništavaju obitelji.

Ako ministar pravosuđa žmiri na kriminalne radnje i povjeruje predsjedniku suda isto ne možete ništa.

Ako DORH ili USKOK po službenoj dužnosti ne zatraže skidanje sudačkog imuniteta, ne možete ni preuzeti progon.

Sve u svenu, rezime je da institucije u ovoj državi mogu raditi što hoće. Sustav ne žele i neće mijenjati sve dok njima ide na ruku. A kad bivši predsjednik suda bude unaprijeđen na drugostupanjski sud jer je bio uzorit sudac, kakve šanse imate dokazati nezakonitosti na sudu na kojem je isti bio “ukorijenjen” kao predsjednik?

Kakvo nam je pravosuđe, takva nam je i država. Što je dozvoljeno Jupiteru, nije dozvoljeno volu.

Sudskom vještaku za računovodstvo i financije R.P. propale i brisane tri tvrtke, između ostalog jer nije tri godine za redom predavao financijska izvješća, a što je po zakonu dužan. Istovremeno vještači rade li drugi po zakonu i jesu li predavali izvješća, a propale su mu i neke štednokreditne zadruge (svestran lik).

Stečajni upravitelj M.S. prodao nekretninu u stečajnom postupku za 3.700.000 kn, i novac proslijedio na račun svoje tvrtke. U sudskom postupku koji je pravomoćno izgubio, i naloženo mu je vratiti taj novac na račun suda, izjavio je na zapisnik da su mu iz HBORa rekli da slobodno uzme taj novac. Još nije jasno zašto se onda uopće vodio stečaj…Usput rečeno i tvrtka kojoj je prodao nekretninu, isto je sad u stečaju, a stečajni je i dalje stečajni…..valjda je vratio novac (kome je i trebalo vratiti)

Jednom donatoru HDZa V.T. tvrtka je treći put u postupku otvaranja stecaja FINA po službenoj dužnosti prosljeđuje zahtjev za stečaj jer je 2100 dana neprekidno blokiran, nema zaposlenih, ne plaća obveze, ima imovinu….Sud želi otvoriti stečaj jer su ispunjeni svi uvjeti, radi 12.000.000 kn duga prema Ministarstvu financija i neprekidne blokade, , a Drźavno odvjetništvo u ime Republike Hrvatske povlači prijedlog za stečaj..

Taj lik, nogom otvara vrata kad ulazi u sudnicu, nogom ih i zatvara, lupajući, kasni 20 minuta na sudsku raspravu bez isprike, laže koliko je dug i širok, ali eto, Država ga voli…

 

HOP