Ekskluzivno: Djecu i odrasle osobe s lakšim, umjerenim i težim intelektualnim teškoćama žele cijepiti koronaškim cjepivima!

0
5112

Centar za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark“ je odgojno obrazovna ustanova za djecu i odrasle osobe s lakšim, umjerenim i težim intelektualnim teškoćama te utjecajnim teškoćama u razvoju.

Centar polaze učenici s područja grada Osijeka, prigradskih naselja (Čepin, Tenja, Višnjevac, Josipovac, Sarvaš, Bijelo Brdo, Dalj), Baranje (Darda, Vardarac, Bilje) te ostalih naselja s područja Osječko-baranjske županije (Petrijevci, Koška, Donji Miholjac, Valpovo, Belišće, Bizovac, Beničanci, Ladimirevci, Cret).

Od 2001. godine Centar djeluje na području Industrijske četvrti, u čijoj se blizini nalaze dvije osnovne škole, dvije srednje škole, vrtić, Građevinski fakultet i Prosvjetno-kulturni centar Mađara u Hrvatskoj.

Struktura polaznika Centra, prema vrsti i stupnju teškoće u razvoju postupno se mijenjala u skladu s oživotvorenjem integracije učenika s teškoćama u razvoju u redovan odgojno obrazovni sustav. Iz tih razloga, smanjuje se broj upisanih učenika s lakšim intelektualnim teškoćama s utjecajnim teškoćama u razvoju, a povećava broj učenika s višestrukim teškoćama u razvoju. Za učenike s većim teškoćama, nastava je organizirana prema specifičnim nastavnim sadržajima i predmetima, a defektolozima/edukacijskim rehabilitatorima u radu pomažu dvije medicinske sestre, pratiteljice u prijevozu – njegovateljice i pomoćnici u nastavi.

Centar za djecu s intelektualnim poteškoćama u razvoju predložen je za masovno cijepljenje djece uz dopuštenje roditelja. Prvo su cijepljeni mnogi u domovima za starije i nemoćne,  neki su loše završili, a sada se kreće prema ovoj djeci kao novim potencijalnim osoba za cijepljenje.

 

HOP