HABOR pokrenuo ovrhu protiv tvrtke koja nije dužnik, koja je bila 98% izvoznik, protiv tvrtke koja je imala sve građevine legalno izgrađene i 40 zaposlenih

0
4746
urednik-Nada Landeka novinar gospodarstva
urednik-Nada Landeka novinar gospodarstva

Hrvatska gadljiva priča sadašnjosti

KLEPTOMANIAC ima 1.300.000 eur kredita upisanog na sportskom centru, a 30.000 eur mjesečno je “premalo za normalan život i razno razne ručkove i dogovore u mračnim konobama. Pokrenimo korizmenu akciju da se spasi, da ne mora stalno otimati tuđe.

KLEPTOMANIACI – Isječak iz knjige Neka mi sudi Hrvatska a ne hrvatsko pravosuđe, 2010g. Video je sa promocije knjige održane u Splitu 2011 godine.

Obzirom da su se KLEPTOMANIACI, poput vulkana Etne razbudili, podsjećam ih da su i oni likovi iz moje knjige, kao i da je za tisak spremna nova knjiga pod nazivom “Mafija ima ime i prezime”

EVO DIJELA IZ KNJIGE O KLEPTOMANIACIMA I SAKUPLJAČIMA STROJEVA U STARO ŽELJEZO (prepoznat će se)

“Iz mog poduzeća otuđen je veći broj radnih strojeva koje su osobe koje su ih pokrale javno prodavale putem oglasa u dnevnim novinama, lažno se predstavljajući . Između ostalog, ukraden je i veliki utovarivač, težak jedanaest tona, a nakon čije krađe su ostali vidljivi tragovi guma u dvorištu i provaljena vrata.

Unatoč prijavi policiji i državnom odvjetništvu, policijskom očevidu, i nespornim dokazima, navodno nije bilo temelja za kaznenu prijavu protiv osobe koja ga je ukrala, iako se radilo o provali, teškoj krađi, prodaji ukradene robe, a dio tih ukradenih strojeva koristila je i tvrtka iz neposrednog susjedstva koji su navodno stroj koji je vrijedio preko dvjesto tisuća kuna platili tisuću i dvjesto kuna i to kao staro željezo (Njihova izjava je na sudu u spisu uz predočen račun da su ga toliko platili??).

Ista ta tvrtka je najviše napredovala tijekom rata, kada je vojne kamione kupovala pod staro željezo po istoj cijeni i na isti način kao i ovaj utovarivač!!!, a neke od njih preuredila i potom prodala, ili zadržala u svom voznom parku.

U svemu je posredovala osoba koja nikada nije vratila niti jedne kuna bankama vjerovnicima, a sudac koji je o istoj stvari i u istom stanju spisa donio jedno rješenje za njegovu tvrtku ili za njega, za mene i moju tvrtku je donio sasvim drugo. Ovo se odnosi na rješenje u ovršnom postupku. Naravno, prvo je bilo na njegovu korist, a ovo drugo na moju štetu.

Nadalje je isti predsjednik suda toj istoj tvrtki koja je kupovala vojne kamione kao staro željezo, dosudio i jednu česticu zemlje sa izgrađenom trafostanicom vrijednosti preko četiri miliona kuna, vlasništvo moje tvrtke, i za isto donio rješenje o uknjižbi prava vlasništva u korist te druge tvrtke, bez ikakve pravne osnove, tj. bez ugovora iz kojeg bi se mogao utvrditi pravni temelj stjecanja i bez ikakve naknade. Jednostavno im je poklonio tuđu zemlju sa trafostanicom! U tijeku je tužba za povrat u vlasništvo”.

Obećala sam nastavak.priče o biznismenima – KLEPTOMANIACIMA

2000 godine kupila sam, svojim vlastitim novcem, nekretninu u kojoj se proizvodilo, i u istoj zaposlila 40 ljudi. Cijena iz ugovora 3.750.000,00 kn bez strojeva + 1200.000,00 kn podmirenja duga po hipotekama. . Strojevi su plaćeni posebno, a u temeljni kapital još je dodatno unešeno 5.015.000,00 kn svježeg kapitala. Dodatno instalirala pogon prerade parketa, sušare i kotlovnicu sve skupa novog ulaganja još cca 600.000 eur.

KLEPTOMANIACI, sakupljači starog željeza, uletjeli su u priču sa Exportdrvom sa kojima su sklopili ugovor o kupnji susjedne nekretnine jednake veličine, 21600 m2 građevinskog zemljišta, ali po povlaštenoj cijeni od 318.000 tadašnjih njemačkih maraka, plativo robom u 8 rata kroz godinu i pol dana.

Kažu da su platili, ja ne vjerujem, jer ništa nisu navikli plaćati. Na istu nekretninu podigli su u četiri navrata kredite u iznosima od 1.300.000 eur, pa 15.000.000,00 kn, pa 7.500.000,00 kn kod HBORa kojima nije smetalo to što gospoda sa kravatom imaju na istoj nekretnini 400 m2 bespravno izgrađenih građevina, tj nemaju ni građevinsku ni uporabnu dozvolu.

Da ste vi u pitanju, morali bi sve do pokojne babe dokazivati porijeklo imovine i kredibilitet.

KLEPTOMANIACI ne moraju.

Jednoga dana, nestao je iz dvorišta tvrtke veliki utovarivač Volvo s grabilicom, knjigovodstvene vrijednosti 220.000 kn. Policija pozvana na uviđaj previdjela je tragove u zemlji širine pola metra koji su vodili u susjedno dvorište. Nije ih vidjela, nije im za zamjeriti, a mi smo preko žice gledali svaki dan utovarivač kako sa njime posluju.

Tužila sam, i prijavila policiji, a gospoda sa kravatom, dostavili su blok račun, za otkup željeza,na kojem piše da su otkupili Volvo u staro željezo, za, pazite, 1.500.00 kn, i to od neovlaštene osobe.

HBOR koji nije vjerovnik moje tvrtke, pokrenuo je ovrhu za tuđi dug. Za tuđi dug od 400.000 DEM,kako bih spriječila ovrhu, ponudila sam im 570.000 eur, da im platimo, kako bi nas ostavili na miru. Nisu pristali i pokrenuli su ovrhu protiv tvrtke koja nije dužnik, koja je bila 98% izvoznik, protiv tvrtke koja je imala sve građevine legalno izgrađene, i 40 zaposlenih….Ustrajali su u ovršnom postupku protiv nedužnika, na pogrešnoj nekretnini, bez ovršne isprave, i započeli sa rušilačkom devastacijom svega što se tamo našlo za devastirati.

KLEPTOMANIACI su opet uskočili u ulogu glavnog lika. Kupili su od neovlaštene osobe sušare i kotlovnicu za deseterostruku manju vrijednost.

Na sudu su izjavili da su kupili i silose, a u svrhu dokazivanja, dostavili su lažnu konto karticu u kojoj je sve to proknjiženo, sa nekoliko godina zakašnjenja.

Zašto su krivotvorili knjigovodstvene kartice? Zašto su lažno svjedočili da su kupili nešto što nisu kupili, konkretno silose, koje je kupila tvrtka Jedvaj d.o.o. a ne fina gospida?

Zato, jer su mi htjeli smjestiti kazneni progon i osuđujuću presudu za utaju poreza, iako su jako dobro znali da oni silose nisu kupili, i da oni koji su kod njih instalirani nisu oni koji su bili u susjednoj tvrtki. A ja o tome imam i dokumentaciju.

I vještakinja Bandalović vještačila je da su retroaktivno napravili fingirano knjigovodstveno stanje, a upravo oni nisu platili porez koji su po zakonu bili dužni platiti, što je također utvrdio vještak.

Ako pratite priču, onda ste mogli uočiti da su KLEPTIMANIACI do ove faze već skoro sve prebacili u svoje dvorište. Ostala je trafostanica 630 kwh, i nekretnina….

U međuvremeni su apetiti VELIKOJ RIBI znatno porasli, neprekidno je gladna, nezasitna može se reći, pa u tu svrhu okuplja i ovršne suce, predsjednicu suda, i gradsku vlast na ručkovima, kako bi i posljednje ostatke susjedove imovine proždrla…..

HOP