‘Humanitarka Veljača’: ‘ Krv im jeb’m uhljebarsku’ – ovu prima Plenkovićev ministar!?

0
5580

U povodu tragičnog ubojstva djeteta iz romske obitelji kao portal podijelit ćemo razmišljanja medijskih osoba koje su odlučile ovu tragediju komentirati. Da bi se vidjelo tko i zašto ovo koristi na oduran način za svoj interes, a tko to čini iskreno i trezveno.

inbound1502713850908298586

-HOĆE LI SAD VELJAČA PROZVATI I KAJTAZIJA?

Zašto ‘mainstream’ nije objavio identitet roditelja osumnjičenih za smrt dvogodišnje djevojčice?!

Uskrs u Hrvatskoj prošao je u znaku tužne vijesti o smrti dvogodišnje djevojčice, koju su zlostavljali roditelji monstrumi. Majka, kako pišu pojedini portali, ipak nije optužena za teško ubojstvo, pa joj umjesto 30-ak, prijeti – do 15 godina zatvora… Na društvenim mrežama odmah su se javili i dežurni dušebrižnici… Potpuno je razumljivo da je nacija u šoku, ali propitkivati (su)odgovornost bilo koga, prije nego što su do kraja poznate sve činjenice i nije baš korektno. Ovako užasan čin je za svaku osudu i preostaje nam samo nada da se nešto slično više nikada ne ponovi. Kako bi to bilo moguće, treba djelovati i posebnu brigu posvetiti zajednicama u kojima je obiteljsko nasilje, naročito prema djeci, učestalo, što ponekad završi i sa ovako groznim posljedicama…

Zato mi nije jasno odakle potreba tzv. mainstreamu da prikriva identitet roditelja, bez obzira o kome je riječ… Zašto olakšavati monstrumima?! Nikome ne pada na pamet generalizirati bilo koju manjinsku zajednicu, no, kada se već postavlja pitanje angažmana institucija koje su zakazale i pojedinaca koji ispadaju neodgovorni, zašto onda, primjerice, Jelena Veljača ne prozove i Veljka Kajtazija?! Ne bi li se upravo Kajtazi, kao zastupnik jedne manjine, trebao više angažirati da se edukativnim programima i na druge institucionalne načne, pomogne mladim romskim obiteljima i tako preventivno djeluje na izbjegavanju nasilja nad djecom?

Zašto Kajtazi već nije dao izjavu kojom osuđuje svako nasilje, pa i ono unutar vlastite zajednice, one koja ga je izabrala da se u parlamentu bori za njihove, a ne svoje osobne interese?!-piše V. Bujanec.

[ GRAĐANSKA IMPOTENCIJA ]

Nažalost, ovo je najviše što možemo učiniti. Ne najmanje.

Lupanje lončićima, pjevanje s balkona, medvjedići pod ogradom, svijeće na prozorima… su otužni pokušaji pranja savjesti impotentnog naroda koji nema muda ući u sukob s trulim, djecoubilačkim sustavom.

“Ali izgubiti ću posao”, “ali dobiti ću kaznu”, “ali razvlačiti će me po sudovima”… A glas savjesti u nama VRIŠTI tražeći pravdu!

Srce bi htjelo, a fali kičme.

Pa kmečimo i uvjeravamo sami sebe da smo svijećom u prozoru i slanjem starlete na sastanak s HDZ-ovim ministrićem nešto poduzeli.

Krajnje bljutavo i neuvjerljivo laganje samima sebi.-piše vjeroučitelj Ivan Pokupec.

-Veljaču za ministra!
Ministar Aladrović godinu dana ignorira molbu za razgovor sa udomiteljima, ali ima vremena za ovu glumicu s kojom je, impresivno, u ciglih par dana riješio cijeli sustav!

Koji q plaćamo stotine milijuna za pitajboga koliko zaposlenih???? Koja cajka država, koja ljudska sramota!

Ako nisu u stanju biti ljudi, uzalud su ministri. Ovo nije za ostavku nego za izgon iz države. I ne samo ovog pubertetlije nego svih zajedno.
EDIT: Ovo brzo rješenje na ovaj način je stvarno jasna politička poruka kako kaže ovaj nesretnik. Još samo da izađe na duplerici.-ciničan je bio glumac i branitelj M. Mihočević.

inbound7440985427296284711

Vas bi za ovakav naslov strpali odmah u pritvor, ali Vedranu Rudan ne. Tko ju štiti dok širi mržnju ?

inbound911500187840400527

Tko dopušta ovaj govor mržnje J. Veljače?

inbound151871828386485505

Tko dopušta V. Rudan uz tako veliku tragediju pozivati na nasilje? Brinuli se o vašoj slobodi zapravo duševni slučajevi?

Stručnjakinja Veljača poput stručnjaka za cjepiva B. Gatesa psovačkim jezikom najbolje je objasnila koliko je bitna u ovoj situaciji. Imamo stožer koji vlada državom uz parlamentarnu vlast, imamo Veljaču koja nam pokazuje svoju moć iako imamo ministsrstva…čemu uopće država?

HOP