Skandal: T-com fotokopira vašu potvrdu o izuzeću od nošenja maski, a vi ne znate što radi s njom iako su na njoj vaši osobni podaci ?!

0
5210

Makarska- Jedna  gospođa srednjih godina u makarskoj poslovnici T-coma doživjela je neugodnu situaciju, kada je došla sa potvrdom u svezi izuzeća od  nošenja maski.

Pokazala sam potvrdu osobi na šalteru u svezi izuzeća od nošenja maske, djelatnik nije radio probleme, ali onda se pojavila nekakva voditeljica poslovnice, koja me je  počela ispitivati kao da su uveli “Gestapo”, uzela potvrdu u drugu prostoriju, kopirala je i ja  sad mogu o tome misliti svašta -što je učinila sa njom i zato sam  uznemirena,  nitko nije nikad tražio od mene da kopira potvrdu  u trgovini niti da ju telefonski ili kako drugačije provjerava. Nemam pojma kad je T-com to odobrenje dobio. Već sam dolazila u poslovnicu i drugi nisu provodili te mjere, a ovim ponašanjem djelatnica me dovela i u mogući konflikt sa ostalima koji su čekali red sa mnom.

Ja sam gospođi dala na uvid potvrdu, a ne da ju ona odnese sa sobom i fotokopira. To je učinila bez moga pristanka na svoju ruku.

Upravo ludilomm i linčom nemaskiranih kroz medije daje se mogućnost psihotičnim osobama da postupaju prema meni , a da nisu ovlašteni niti znaju moju situaciju , odnosno običnih građana.

inbound3764960042174624551

Maskirani za sve okrivljuju “neodgovorne” koji ne nose maske i kad netko od vas na ovako grub način traži i provjerava potvrde , on  nesvjesno signalizira netolerantnima  u poslovnici da  nešto sa vama ne štima i tako naprave kaos. Zato jer to vama čini pred drugim osobama što je za mene i neviđeno poniženje, umjesto da vas pozove u stranu da se to ne primijeti, ako je tako već “savjestan”.  Pa makar i pred svojim djelatnicima koji onda zapamte “da sa vama nešto ne štima

Što uopće znači u  T-comu  na vratima da samo maskirane osobe mogu ući? Na vratima mora pisati da mogu ući i sa  potvrdom o nenošenju maski! Zašto to ne piše  ?-rekla nam je osoba koja je T-comu išla plati račun.

Uputili smo upit u T-com o ovom slučaju prema postojećim saznanjima.

U poslovnici Makarska danas je vaša klijentica doživjela jedan stresan i bezobrazan čin prema njenom svjedočenju. Klijentica T-coma došla je sa potvrdom doktora o izuzeću od nošenja maske platiti račun, pokazala potvrdu sa razlozima i vaš agent je tu potvrdu “kao ovlaštena osoba za čitanje tuđih potvrda prihvatio”, ali onda se pojavljuje  navodna voditeljica poslovnice te je tu potvrdu uzela u drugu sobu i kopirala te  provjerila vjerodostijnost?!
1. Vi imate grafologa  koji čita autentičnost potvrde ili direktnu liniju sa doktorom koji  u roku 1 minute ( toliko joj je navodno trebalo da ona to stručno obradi)
2. Da li vi kao tvrtka fotokopirate sve potvrde i s kojim razlogom ili primjenjujete selektivne mjere?
T- com je odgovorio na upit ali bez potpisa  odgovorne osobe.
-Zahvaljujemo na Vašem upitu te Vas želimo informirati kako se Hrvatski Telekom u potpunosti pridržava svih od nadležnih institucija propisanih mjera zaštite zdravlja, kako naših djelatnika, tako i svih naših korisnika. Naši djelatnici postupaju sukladno protokolima o prevenciji i zaštiti zdravlja, imajući u vidu interese svih korisnika te su i u konkretnom slučaju postupili na taj način. Naša je djelatnica savjesno i odgovorno obavljala svoj posao te je sa svojim nadređenima provjerila može li korisnica biti na prodajnom mjestu bez maske, a nakon što je dobila potvrdan odgovor, kopiju potvrde je uništila čemu je svjedočila i sama korisnica.-tvrde oni.
Sama klijentica teleoperatera je bila šokirana ovom izjavom jer tvrdi ;”da koji bi bio razlog da uopće prepriča situaciju, ako zna da je fotokopija uništena ?!” Ona nije uzela njenu potvrdu koju je kopirala, donijela pred klijenticu da vidi da se stvarno radi o potvrdi, niti je klijentica banke vidjela da baš tu potvrdu uništava.
inbound3632719917970275339
Voditeljica  je uzela potvrdu od nje  i fotokopirala je , te odnjela potvrdu u drugu prostoriju, u koju korisnici ne mogu uči “da bi s nekim razgovarala  u svezi slučaja i  onda je klijenticu T-coma  pustila u tu prostoriju da bi vidi uništenje potvrde?!
Postavlja se pitanje za T-com iz ovoga odgovora “kako je moguće da njihova voditeljica godinu dana od početka pandemije ne zna kako ima izuzeća od nošenja maski” , a djelatnik na šalteru to zna i primijenjuje?
Postavlja se pitanje zašto nije uzela postojeću  potvrdu i provjerila “vjerodostojnost” nego je išla istu fotokopirati? 
  1. I ono najzanimljivije od svega u ovoj priči; ako voditeljica poslovnice radi revnosno i savjesno svoj posao; kako im se u poslovnici nalazi osoba bez maske, a ona nije provjerila da li za to postoje razlozi, odnosno zbog čega osobu nije zaustavila na samom ulazu i tek provjerom dokumenta pustila ju u poslovnicu?
Poslali smo im zato ponovna pitanja u svezi njihovog odgovora;
inbound4771702977606029445

U svezi vašeg odgovora nejasne su dvije stvari;

1. Znači djelatnik na šalteru kojem je gospođa isto tako pokazala potvrdu prije nego se pojavila vaša savjesna djelatnica nije savjesno obavljao svoj posao jer nije fotokopirao i provjeravao potvrdu?
2. Po kojem to naputku stožera vi imate pravo fotokopirati nečiju potvrdu? I po čemu znate da je potvrda uništena, ako se u to nije uvjerila ona čija je potvrda? Vi ste to osobno vidjeli ili vjerujete na riječ tzv. savjesnoj osobi?
Na ta pitanja niste odgovorili ni prvi put, a najbitnija su u ovoj priči te molimo odgovore na pitanja koja su postavljena.
Iskreno nismo očekivali uopće priznanje djelatnika T-coma da su sebi za pravo uzeli da uzmu nečiju potvrdu, fotokopiraju je  i provjeravaju kao da su policija ili Civilna zaštita?!
Nama se čini da je ovaj cirkus dogovoreni pritisak na izuzete od nošenja maski, te ovim neviđenim ponižavanjem bolesnih osoba zapravo se trenira strogoća jedne njemačke tvrtke nad građanima naše zemlje?!
I postavlja se pitanje općenito stožeru kako osoba izuzeta od nošenja maski se štiti od maskaša i virusa  kad se zna da je nošenje maske 8 sati od strane djelatnika jedna bakterijska i virusna bomba , da maske u biti ne mogu štiti od virusa, kojeg i oni mogu imati, poglavito jer i cijepljene osobe dobivaju koronu?!
Nije li maska samo znak pokoravanja ljudi i ništa drugo? Plaćamo li mi korporacijama usluge i još nas u njima i pokoravaju? Mogu li građani bojkotom korporacija koje su iznad zakona uzvratiti udarac za ovo “pokoravanje”?
I zašto im stožeraši  ne zabrane rad u poslovnicama kao ugostiteljima unutar objekta  zbog navodne ugroze zdravlja? Zamiste koporacije koje vam daju usluge na terasi i kad pada kiša onda ne rade?!
Dragan Ilić
HOP