HADEZENJARA PRIMIO JE ROBU U VRIJEDNOSTI OD 384.637,62 KN, KOJU NIJE PLATIO, NIJE PROKNJIŽIO ULAZ ROBE U POSLOVNIM KNJIGAMA, ZNAČI DA JE SA ISTOM RASPOLAGAO I PRODAO JU DALJE “NA CRNO”

0
10317
urednik-Nada Landeka novinar gospodarstva
urednik-Nada Landeka novinar gospodarstva

Novac građana RH – HBOR dijeli kao božićne bombone

Hrvatska banka za obnovu i razvitak – HBOR – raspolaže državnim novcem kao božićnim bombonima. Dijeli ih poput Djeda Božićnjaka!

inbound1552503711421533668

Ugovorom o kreditu broj HFP – 12/96 Hrvatska banka za obnovu i razvitak tvrtki Parkant d.o.o. odobrila je kredit u iznosu od 3.547.901,88 kn u stranoj valuti preračunato u iznos od 996.265,83 DEM.

Zajmoprimcu je danom potpisa kredita uručila i Otplatni plan, Posebni aranžman, Proizvoljna otplata. No tu nije kraj pogodovanju svojem dužniku koji do dana brisanja iz sudskog registra, točnije 2004 godine nije platio niti lipe od odobrenog kredita. Logično se nameće zaključak da je ova tvrtka morala biti brisana iz sudskog registra kako bi se afera – HBOR-PARKANT prikrila i zataškala.

U Ugovoru zaključenom dana 27. prosinca 1996 godine između HBOR-Parkant, a kojeg je HAZUD.HR u posjedu, očigledno je da je na stranici 4. Ugovora, točnije u članku 6. Ugovora HFP – 12/9 kao zalog osiguranja opisanog kredita naznačeno slijedeće:

Korisnik kredita je, radi osiguranja cediranog potraživanja, zasnovao založno pravo na svojim nekretninama u korist Hrvatskog fonda za razvoj, a temeljem;

– sudskog Sporazuma broj I-1/92 od 02.01.1992. pred Općinskim sudom u Dugom Selu i to popisom nekretnina u Dugom Selu, ul. Br. Domitar 30 zemljišne površine 21500 m2, zgrada stare pilane s izgrađenom drvenom nadstrešnicom, kat. čestica br. 824 upisana u z.k. ul. br. 11 i 3537 k.o. Dugo Selo;

– sudskog Sporazuma broj I-523/92 od 23.07.1992. pred Općinskim sudom u Dugom Selu i to popisom nekretnina u Dugom Selu, ul. Br. Domitar 30, novoizgrađena proizvodna hala s aneksom na kat. čestica br. 824 k.o. Dugo Selo

Za osiguranje predmetnog kredita, Korisnik kredita suglasan je s prenošenjem navedenog založnog prava na HBOR, a temeljem Ugovora o cesiji od 26.06.1996. godine kojim je Hrvatski fond za privatizaciju cedirao predmetno potraživanje, kao i prava iz instrumenata osiguranja na HBOR, te temeljem ovog Ugovora.

Trošak postupka prijenosa založnog prava na ime HBOR-a snosit će Korisnik kredita.

Uvidom u zemljišne knjige z.k. ul. br. 11 i 3537 k.o. Dugo Selo – očigledno je da k.č. 824 – u istom z.k. ulošku ne postoji, niti je ikad postojala, pa se postavlja pitanje, poklanja li Hrvatska banka za obnovu i razvitak novac građana Republike Hrvatske kao božićne bombone!!

Ili je razlog velikodušnosti HBOR-a očigledan iz jedne izjave člana Uprave HBOR-a; “Pa što ako smo sa dužnikom jeli odojak i pili vino, bilo nam je fino!”

 

HBOR OMOGUĆIO DRAGANU ČIČIĆU “BESPOVRATNI KAPITAL” ZA DALJNJE MALVERZACIJE

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine potvrdilo je optužnice protiv Dragana Čičića koji je prvi kapital izvukao iz Hrvatske banke za obnovu i razvitak, usprkos blokiranom računu tvrtke Drvoplast d.o.o. Dobio je od HBORa 4.500.000,00 eur koje su proslijeđene u Drvoplast Kraljevo, nikada ih nije vratio. Nekretnina koju je založio za kredit, bila je 1991 g. društveno vlasništvo, on ju je u ratu prenio na sebe. (bio je vođa pobune u Petrinji, kandidat za gradonačelnika Petrinje u RS, kod njegove vikendice zakopano je 17 hrvatskih gardista mučki ubijenih)) Kasnije 2004. Čičić je procijenio nekretninu na 37.500.000,00 kn, unio ju kao svoj kapital u tvrtku, i podigao kredit u HBORu i Fondu za razvoj i zapošljavanje. No strojeve nije kupio, novac je otišao u Srbiju, pa kad je HBOR htio ovršiti postrojenje Drvoplasta, Čičić je tužio da su to njegovi privatni strojevi, pa je i njih 2008.g odvezao u Srbiju. Nakon toga je nekretnina prodana na dražbi za 5.500.000,00 kn od čega je 3.750.000,00 kn na svojem računu je zadržao stečajni upravitelj za troškove. Kaže da mu je HBOR odobrio.

Čitavo to vrijeme, majka njegove djece, Đurđica Čičić proizvodila je u istom tom pogonu (u stečaju) plastiku i IZVOZILA “NAVODNO BIVŠEM” MUŽU U SRBIJU.

Ni DORH ni HBOR nisu nikada ništa poduzeli protiv Dragana Čičiča, osobno sam podigla kaznene prijave, puno puta sam pisala o svemu, pa me je Televizija BiH i intervjuirala, i na temelju prikupljenih informacija njihovo Tužiteljstvo složilo je konstrukciju – sve od HBORa pa do malverzacija u BiH i u Srbiji i optužilo ga.

Naši kroz sve to vrijeme spavaju.

Pravnik iz HBOR a Nenad Kalajdžić, koji je imao sve dokumente o tome, osobno sam mu ih predala, meni kaže: “Kako nismo ništa poduzeli, pa otkazali smo mu kredit”.

U isto to vrijeme, HBOR ovršuje ovršenika koji mu ne duguje ni 1 lipe, i želi oteti nekretninu koja uopće nije u tzv.ovršnoj ispravi, u kojoj ovršenik nije ni dužnik. Pravnica iz HBORa Ivana Kuhar “dila” spis osobama koje nisu stranke u postupku i dijeli strateške upute kako opstruirati ovršenika u njegovom pravu na zakonsku zaštitu.

Zdravko Marić koji osobno, na sastancima u 4 oka razgovara o kreditima od 590 milijuna kn, koji su i odobreni za vjetroelektrane, navodno nije ni obavijestio Tamaru Perko, o tome da sam i ja bila kod njega na sastanku (ne u 4 oka), i pitala ga u vezi ovih rasnih, kronično bolesnih neplatiša.

inbound3166069479536391490

Poslovni uspjeh” HDZovog Dragutina Gotića

Pažljivom promatraču neće sigurno promaknuti da je dodjela bespovratnih sredstava društvu Kircek d.o.o. i njihov poslovni uspon, usko povezan s promjenom glavnih parlamentarnih stranaka na vlasti, SDP-a i HDZ-a, pri čemu je ova druga, Gotićima, ipak, daleko važnija.

Dragutin Gotić, osnivač tvrtke Kircek d.o.o, u vrijeme kada mu je u posjet dolazio tadašnji ministar Tomislav Panenić

Prva bespovratna sredstva

Naime, od samog početka rada, Gotići su bili blisko povezani s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, potom i s premijerkom Jadrankom Kosor, što je i rezultiralo činjenicom da su 2007. i 2008. godine bili rijetki sretnici koji su dobili bespovratna sredstva od države, tada od nekih 400.000 kuna. Za vrijeme SDP-ove vlasti, nije se previše čulo za tu tvrtku, a onda ju od 2015. godine, redom posjećuju gotovo svi HDZ-ovi političari i kandidati: HDZ-ov/MOST-ov ministar gospodarstva, HDZ-ov ministar poljoprivrede, za vrijeme izbora 2015. godine i Tomislav Karamarko, pa predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, te 2016. godine Andrej Plenković i mnogi drugi HDZ-ovi politički dužnosnici. Uporedo s posjetama, raste i razvoj društva Kircek d.o.o., ali i medijska kampanja pohvala Silviju Gotiću, direktoru tvrtke Kircek Energy d.o.o…

 

STIGLA JE JOŠ JEDNA PRAVOMOĆNA PRESUDA!!!!!

OVOGA PUTA PROTIV PLENKOVIĆEVOG MOĆNOG ČLANA HDZ-a DRAGUTINA GOTIĆA IZ LJUBEŠĆICE!!!!

ŠTO BISTE VI NAPRAVILI KADA BI VAS BAHATI LIK GAZIO 14 GODINA, IZMISLIO POTRAŽIVANJE NA TEMELJU KOJEG VAS UTUŽI I KAZNENO GONI, LAGAO I IZMIŠLJAO O VAMA, I KADA NAKON 14 GODINA DOKAŽETE DA JE SVE LAGAO I KRIVOTVORIO, KAKO BISTE SE OSJEĆALI? BISTE LI GA TUŽILI ZA NAKNADU ŠTETE, TROŠKOVA, ZA SVE IZGUBLJENE GODINE?

HOĆE LI INSTITUCIJE REPUBLIKE HRVATSKE POKRENUTI SADA KAZNENI POSTUPAK PROTIV DRAGUTINA GOTIĆA, PLENKOVIĆEVOG PRIJATELJA, VLASNIKA TVRTKE KIRCEK D.O.O. I BIVŠEG DIREKTORA, ZBOG KRIVOTVORENJA ISPRAVA, LAŽNOG PRIJAVLJIVANJA, NEVOĐENJA POSLOVNIH KNJIGA?

Vjerodostojni HDZ-ovac Dragutin Gotić, koji na radnom stolu drži slike i štuje Sanadera, Jadranke Kosor, Karamarka, Plenkovića, a kako se mijenjaju premijeri, tako i on mijenja fotografije, IZGUBIO JE PRAVOMOĆNO SPOR KOJI JE TRAJAO 14 GODINA.

Sutkinja Biljana Đilas razotkrila je njegove smicalice i izmišljotine, ono što bi se reklo “odmah ga je prokužila” i odredila mu platiti sve troškove koje je uzrokovao tijekom 14 godina……

Sutkinja mu je rekla: “Ne bu vam to kod mene prošlo, ne, ne!!!”

DRAGUTIN GOTIĆ PRIMIO JE ROBU U VRIJEDNOSTI OD 384.637,62 KN, KOJU NIJE PLATIO, NIJE PROKNJIŽIO ULAZ ROBE U POSLOVNIM KNJIGAMA, ZNAČI DA JE SA ISTOM RASPOLAGAO I PRODAO JU DALJE “NA CRNO”, A KADA JE TREBAO PLATITI ISPORUČENU ROBU, IZDAO JE FAKTURU NA IZNOS OD 600.000,00 KN KAKO BI IZBJEGAO PLAĆANJE, I NA TEMELJU FIKTIVNE I LAŽNE FAKTURE POKRENUO KAZNENI POSTUPAK…….

Taj lik koji se sudeći prema njegovom postupanju izruguje sa izrazom VJERODOSTOJNO, nije imao vjerodostojnu ispravu – račun, već je isti krivotvorio na iznos od 600.000,00 kn, i na temelju krivotvorenog računa pokrenuo je kazneni postupak s tvrdnjom da mu tvrtka i ja dugujemo taj iznos. Bio je jako zagrižen da mi smjesti štošta…. i nije se libio vrijeđati, izmišljati, podvaljivati, bilo je tu svega…

Na kraju priče, danas je stigla drugostupanjska presuda kojom je potvrđena presuda sutkinje Biljane Đilas, i sud prvog stupnja i sud drugog stupnja jasno pišu:

“Analizirajuć iskaz Dragutina Gotića, sud primjećuje da je isti od istrage pa do rasprave 20. svibnja 2019. godine, kada je posljednji puta ispitan, ovisno o fazi u kojoj je bio postupak, prilagođavao svoj iskaz izvedenim dokazima, njegovi iskazi sa rasprava se u bitnom razlikuju od iskaza kojeg je dao u istrazi, a iz njegovog iskaza se može zaključiti DA JE ČINJENICA DA PRIMLJENE POLUPROIZVODE NIJE PLATIO u iznosu od 384.637,62 kn, te je načinio račun od 600.000,00 kn tvrtki koja nije bila kupac i kojoj NIŠTA NIJE ISPORUČIO, te je izdao fiktivan račun kako bi izbjegao plaćanje.

Na strani 14. presude piše; “Iako je već rečeno, sud smatra, DA JE POTREBNO OPET ISTAKNUTI da Kircek d.o.o. poluproizvode u vrijednosti od 384.637,62 kn NIJE PLATIO, NIJE KNJIŽIO U SVOJEM RAČUNOVODSTVU, 05. ožujka 2008. godine IZDAO JE RAČUN NA IZNOS OD 600.000,00 KN prema tvrtki za koju je znao da nije kupac, a njegovi svjedoci Mladen Ferenčak i Goran Milunović tijekom svih 14 godina nisu se uspjeli usuglasiti tko je što radio, naime Mladen Ferenčak rekao je da je Goran Milunović sve dogovarao za njegovu tvrtku Sisak Parking d.o.o., a Goran MIlunović u toj tvrtki nije bio ništa, a Goran MIlunović rekao je da je sve dogovarao Mladen Ferenčak.

Uvidom u sudski registar vidljivo je da ni Mladen Ferenčak ni Goran Milunović u tvrtki Sisak Parking nisu bili ništa, a Mladen Ferenčak je izradio i ovjerio fakture na iznos nešto manji od 600.000,00 kn te mu je Dragutin Gotić platio po tim fakturama, iako Mladen Ferenčak nije bio ni direktor ni zaposlenik tvrtke Sisak Parking??? Hrvatske šume potvrdile su da nitko od njih trupca nije ni vidio, a isto je potvrdio i sud!!!

Županijski sud u Sisku potvrđuje prvostupanjsku presudu i kaže: Sisak Parking nije isporučio trupce u vrijednosti 582.649,37 kuna pa s tim u vezi ne stoji ni tvrdnja da Kirceku d.o.o. nisu isporučeni poluproizvodi.

HOP