Fra L. Perica: Prodajete hrvatsku zemlju onima koji su nas ubijali, zbog novca, kukavički prodajemo svoju slobodu, a mnogi svećenici su izdali nauk Isusa Krista

0
9557

Župa svetog Antuna Padovanskog sa šibenskog Šubičevca. Propovijed fra Lazar Perice, župnika u Bilicama i bolničkog kapelana. Govor treba poslušati u eri progona pravih kršćana koje npr. političar morbidne stranke SDP, nekad KPH naziva katolibanima. Vrijeđa ih u zemlji koja se naziva kršćanska, huška na njih i slavi masovnog ubojicu Hrvata – Tita. Vesna Pusić odavanje počsti žrtvama Titovog režima na Bleiburgu naziva svinjarijom. To su užasi koje mi trpimo. Žrtvu Isusa ismijavaju, sveca Leopolda Mandića nazivaju sušenom govedinom, a žrtvama komunizma se ne smiješ niti pokloniti.

inbound2995651575775834018

inbound5766877450524139029

Fra Perica je jako dobro vidio u ovoj propovjedi  kuda nas vrag vodi. U našem strahu. Vrlo jasno je rekao da se crkva ponaša sramotno u ovoj suludoj situaciji, tzv. pandemije, da se narod kukavički skriva pred napadom na slobodu. Šuti, čuva svoja “novčana bogatstva”,  ne buni se pred opasnim obrazovnim sustavom, ne buni se pred oduzimanjem ljudskih prava, slobode. Čovjek mora umrijeti slobodan. U tom segmentu spominje film o škotskom junaku o kojem mnogi znaju   Sir William Wallaceu, legendarnom škotskom vitezu, odmetniku, nacionalnom junaku i vođi Škota u Ratovima za škotsku nezavisnost, kojeg su izdali velikaši za veće posjede, ali mu nitko nije uzeo slobodu.

inbound3131542433550147154

Čudi se naš fratar da čak i ubijice Hrvata mogu kupiti hrvatsku zemlju jer se narod pretvorio u kukavice. I ono najvažnije rečeno je činjenica da crkva ne može biti u skladu sa državom, jer je ona Isusova, te tako logično i u sukobu sa državnom vlasti.

HOP