Vlast proglasila skrivanje komunista u bogatom selu i krađu kokoši antifašizmom? To slavi, ali ne slavi veličanstvenu pobjedu nad Turcima pred Siskom istog dana?!

0
9915

inbound8642861550729576041

Koliko smo shvatili  povjesničarku Vukelić- Dan antifažima je kad odešu u selo Žabno ( jer tu ima puno hrane) i maltretiraš seljake da te hrane jer si odbjegli komunista  i još zlorabiš domaćinstvo i kradeš seljacima  kokoši, a kad mještanima dojadi pa te prijave  i oteraju te, onda se pogubiš šumi Brezovici i tamo neko vrijeme mlatiš  komarce..Svi koji kradu tuđe kokoši su antifasisti iliti kokošari?

-BREZOVICA: Zvižduci za Stepinca, Milanović Srbe nazvao “braćom po oružju”, puhački orkestar Oružanih snaga RH izvodi ‘Netetvu’ – al’ ne onu Mate Bulića.

Drugovi Andrej i Zoran danas su se ponovo osjećali kao u školskim danima – u SFRJ. Bili su na priredbi u šumi Brezovici, sjedili u prvom redu i na njih je budno motrio učo Milorad… Sigurno će im dati peticu iz zalaganja, a budu li dobri, na povratku će u busu dobiti sendvič i sok!

Drugovi Andrej i Zoran s oduševljenjem su poslušali vojni orkestar kako izvodi ‘’Bella Ciao’ pa ‘Netetvu’, al’ ne onu Mate Bulića – nego Nikice Kalogjere, posvećenu drugovima koji su “nosili kapu sa tri toga i borili se protiv Boga”… Jedino im nije bilo jasno kakva to obilježja svirači imaju na šapkama – nigdje petokrake?!

inbound4279695325469777714

U ime razredne zajednice, prvi je pred šumskim uzvanicima govorio drug Andrej. Izgleda da bi mogao dobiti ukor jer je iz govora, koji mu je možda netko napisao, valjda pogreškom – pročitao ime Alojzija Stepinca, a to se nije nimalo svidjelo starim drugovima, koji su poprilično burno reagirali; negodovali i fućkali! Stvar je pokušao popraviti drug Zoran, koji je u svom govoru Srbe iz onog rata nazvao “braćom po oružju”… S obzirom da u ovom ratu nije bio, baš kao ni drug Andrej, “braća” se zaista nemaju razloga ljutiti na njih. Zato bi bilo lijepo da sa učom Miloradom odu i na sljedeći školski izlet – već drugi mjesec – u Srb! Jer i tamo su “ustala” njihova “braća po oružju” pa slobodno, svi zajedno, uz vojni orkestar – mogu “zaigrati” Užičko kolo.MILANOVIĆ I PLENKOVIĆ U BREZOVICI: Nisu se “svađali i pljeskali su puhačkom orkestru OS RH koji je, baš poput nekadašnjih vojnih orkestara JNA – izvodio “borbene”… Pažljivo su poslušali poemu ‘Jama’ i ‘Čamac na kupi’, a sve je podsjećalo na vrijeme Juge, kada su dvojica drugova sa istim oduševljenjem, sudjelovali na vrlo sličnim priredbama…-piše Velimir Bujanec.

-DAN USTANKA ILI DAN POVIJESNOG REVIZIONIZMA

Oružani antihitlerovski pokreti otpora ustrojavani su neposredno nakon njemačke okupacije pojedinih država.
Drugi svjetski rat formalno je započeo 1. rujna 1939. napadom Wehrmachta na Poljsku, a zapravo se to dogodilo još i godinu i pol dana ranije, u ožujku 1938. Hitlerovom aneksijom Austrije i početkom okupacije Čehoslovačke.
Do lipnja 1940. njemačke postrojbe zauzele su Nizozemsku, Belgiju, Norvešku, Dansku i Francusku.

Niti nakon svih tih nemilih događaja komunisti tj. Kominterna ne podiže nikakve ustanke, baš nigdje pa niti u bivšoj Jugoslaviji.

Recimo, u Poljskoj su domaći domoljubi, a ne komunisti, već 27. rujna 1939. iz nekoliko neovisnih vojno – oružanih postrojbi formirali ‘Služba za poljsku pobjedu“, koja je dva mjeseca kasnije preimenovana u ‘Savez za oružanu borbu’. I tako redom u porobljenoj Europi.

A u Jugoslaviji se još skoro dvije godine po tom pitanju ne događa baš ništa.

Tzv. ‘Sisački partizanski odred’ utemeljen je, kako se navodi, prema odluci Okružnoga komiteta KP Hrvatske, odmah nakon njemačkog napada na SSSR. Znači, TEK nakon napada Hitlerove koalicije na SSSR.

Dakle, za razliku od pokreta otpora u prije spomenutim slučajevima, kada su se otporaši/ustanici pobunili zbog napada na njihove države/domovine te su bez iznimke bili demokratski i prozapadno orijentirani, smiješni sisački ‘revolucionari’ su se pokrenuli TEK nakon Hitlerovog napada na Sovjetski Savez, odnosno na poziv njihove matične Komunističke partije, koja se tim činom osjetila ugroženom.

Stoga slaviti današnji dan kao nekakav važan dan u Hrvatskoj povijesti je čisti promašaj.
Nije to bio nikakav ustanak dobra protiv zla, nego borba dva zla jednog protiv drugog, a niti jedan niti drugi Hrvatima, i drugima, nisu donijeli ništa dobrog.
Sve ono što se događalo prije tog napada komuniste nije zanimalo, i Hitler je mogao činiti što god je htio. A imali su i formalno potpisan savez.

A Hrvati su, zbog tužnih događaja koji su uslijedili nakon završetka drugog svjetskog rata, narod koji ima možda i najviše razloga današnji dan slaviti kao dan žalosti, a ne kao državni praznik. Tko je za sve to kriv – zna se!-piše dr. Ivica Granić.

VEČERNJI LIST je objavio da je umro Danijel Ivin Goldstein. U članku također piše kako je Daniel Ivin rođen u Karlovcu 16. travnja 1932. u obitelji Ive Goldsteina i Lee rođene Brüll. Onda smo čitajući dalje doznali i kako je Daniel 1942. pristupio partizanskom pokretu i postao nosilac nečega, čini mi se da se to zove partizanska spomenica. Dakle, rođen je 1932. a partizanima je pristupio već 1942. Na koncu, u članku piše i kako je umirovljen 1975. i to kao, pazite sad, kao antifašistički borac. Ma Chuck Norris je milo dijete za ovog čovjeka, čista kamilica, totalni amater.

P.s. Inače, ovaj pokojni antifašist je prije četiri godine na Kaznenom sudu u Zagrebu pravomoćno osuđen na 4. godine zatvora zbog financijskih malverzacija.-o antifašizmu dr. Granić.

-Sretan vam 22. lipnja, dan veličanstvene pobjede nad Turcima kraj Siska!-vjeroučitelj Ivan Pokupec čestitao je veličanstveni dan, a ne dan komaraca i kokoši.

HOP