Predsjednik SAD Joseph Biden još 8. lipnja 2021. izdao nalog za uhićenje Vučića

0
7022

 

Predsjednik SAD Joseph Biden još 8. lipnja 2021. izdao nalog za uhićenje Vučića, a televizija Rich TVX iz New Yorka najavljuje srpski ustanak za rušenje Vučićeva režima

 

 

Prenosimo u cijelosti ekskluzivno izvješće američke dalekovidnice iz New Yorka Rich TVX o američkom nalogu za uhićenje srpskoga diktatora Aleksandra Vučića i američkim predviđanjima srpskoga ustanka radi svrgavanja s vlasti bezumnoga tiranina Vučića.

 

“Srpski diktator Aleksandar Vučić je opsjednut težnjom da se njegovo vladarsko ime dugo pamti i nakon njegova odlaska s vlasti, pa jednoga dana i poslije njegove biološke smrti.  U telefonskom razgovoru s kineskim liderom Si Đinpingom, srpski je vlastodržac Aleksandar Vučić poručio Kinezima kako je Srbija spremna uzeti još veće kredite od Kine radi izgradnje više infrastrukurnih projekata u Srbiji, što bi otvorilo nove mogućnosti za ekonomsku suradnju Srbije i Kine. Sjedinjene Američke Države su brzo reagirale, budući u nekim diktatorskim režimima poput Vučićeve vladavine u Srbiji, dolazi do krajnje točke kada zlouporaba političke moći vlasti postaje toliko velika da su SAD primorane uskočiti i intervenirati. Do te ključne i opasne točke usijanja je došao srpski diktator Vučić. On je u ovim trenucima jedini lider jedne svjetski priznate države pod nalogom za uhićenje od 8. lipnja 2021. godine.  Predsjednik Joe Biden je jasno stavio do znanja da Aleksandra Vučića smatra opasnim i nestabilnim diktatorom i prije nego što je istoga dana potpisao izvršnu naredbu o kažnjavanju svih onih što ugrožavaju stabilnost područja zapadnog Balkana.

 

Vučić je čestitao Kini stotu obljetnicu osnutka kineske komunističke partije i pohvalio postignuća kineskih komunista za kineski narod i međunarodnu zajednicu.  Nazvavši CPC “velikim jamcem multikuluralizma u političkim i ekonomskim odnosima između suverenih država”,  Aleksandar Vučić je istaknuo da je “pretvorba Kine postala nadahnućem i donijela nadu daleko izvan kineskih granica”. Samo ova izjava pokazuje koliko je Aleksandar Vučić postao gadan i nepodnošljiv za Sjedinjene Američke Države. Aleksandar Vučić je učvrstio svoju vlast ograničenjem sloboda srpskoga naroda. Većinu radnih mjesta u srpskoj Vladi popunjavaju članovi vladajuće Srpske napredne stranke ili prijatelji diktatora Vučića.

Uspon srpskoga tiranina Vučića oslikava razorne posljedice koje diktatori mogu donijeti, kako svome, tako i drugim narodima. U kratkom vremenskom razdoblju Vučić je uselio smrt, patnju i bijedu u Srbiju, kojom beskompromisni diktator upravlja željeznom šakom. Vučić vlada silom, prinudom i terorom.

Nikola Sandulović, predsjednik Republikanske stranke u Srbiji i politički protivnik diktatora Aleksandra Vučića, lani je uhićen i trovan u zatvoru. Jedva je preživio protuzakonito uhićenje i pokušaj ubojstva bojnim otrovom sarinom.

 

Vučić može sa Srbijom raditi što god hoće. Srbi koji su prisiljeni živjeti pod Vučićevom diktaturom, izloženi su hirovima obijesnoga diktatora, kako u dobru, tako i u zlu. Bez primjene radnoga Ustava u Srbiji Vučić samovoljno određuje i bira tko će popunjavati mjesta u Vladi Srbije, kao što i samovoljno odlučuje koliko će vojska ili tajna policija imati upliva i zadirati u privatne živote ljudi u Srbiji. Vučićevo pridržavanje okrutnih načela njegove ideologije može prouzročiti samo patnju i smrt naroda. Mnogi u Srbiji za ponašanje diktatora Vučića okrivljuju

Sjedinjene Američke Države i CIA, a drugi u Srbiji krivce pronalaze u Rusiji i njezinoj sigurnosnpj službi GRU. No, niti Amerikanci, niti Rusi, ne mogu biti odgovorni za Vučićevo ponašanje, jer on kao diktator dokazan mrzi vlastiti narod.

Prigodom održavanja posljednjih izbora u Srbiji, oporba se značajnim brojem glasova podigla i suprotstavila Vučiću, ali je diktator namještajući izborne rezultate uspio i dalje ostati i opstati na vlasti u Srbiji.

 

Primjer Srbije pokazuje koliko ponegdje u svijetu može biti surovo težak i mukotrpan prelazak iz diktature u demokraciju. Zbacivanje s vlasti diktatora Aleksandra Vučića moglo bi ostaviti za sobom vakuum moći.

Demokraciji u Srbiji potrebit je snažan prodemokratski pokret sa predanim i posvećenim liderom kakav je Nikola Sandulović, ili međunarodna zajednica treba priskočiti u pomoć nekoj novoj i budućoj demokratskoj srpskoj vladi. Aleksandar Vučić je bivši ultranacionalistički ministar informiranja Vlade Srbije tijekom srpksoga rata na Kosovu 1999. godine protiv združenih snaga NATO pakta.

Vučić je još prije toga u srpnu 1995. godine tijekom rata u Bosni, prijetio da će Srbi ubiti u znak odmazde stotinu muslimanskih Bošnjaka za svakog ubijenog Srbina, ako bi međunarodna zajednica pokušala intervenirati i zaustaviti srebreničko klanje bosanskih muslimana. Pokret za svrgavanje Aleksandra Vučića ne može se iznjedriti u špilji subverzivnih ćelija snaga pobunjenika, ali umjesto toga može rasti spontano i isped nosa i pred očima samoga diktatora Vučića.

 

Štoviše, zahvaljujući marljivosti saveznih istražitelja, članova Kongresa i istraživačkih novinara, pouzdano znamo da je Aleksandar Vučić u slučaju nevolje, pripremio svoj bijeg iz Srbije u Kinu. Stoga, on neprestano pojačava policijske progone, uznemirenje, kao i česta premlaćivanja i uhićenja njgeovih političkih suparnika i pristaša oporbenih snaga.

Pandemija Covic 19 izazvala je val teških ekonomskih poteškoća u Srbiji i bitno pogoršala ionako teške ekonomske prilike u zemlji. Unatoč tome, srpski diktator Vučić nedavno je izjavio kako srpska centralna banka namjerava povećati zalihe plemenitoga metala zlata na 50 tona s prijašnje brojke od 36,3 tona zlata. Uzgred, Vučić je objavio i podatke o opasno niskim zalihama zlata u zemlji.

U potpuno osiromašenoj Srbiji diktator Aleksandar Vučić osnovao je posebno opaku i razgranatu mrežu tajne policije, nedugo nakon što se 2012. dokopao vlasti u Srbiji. Ista ta opaka i zloglasna mreža srpske tajne policije sada će osigurati i učiniti sve da zlatne rezerve Srbije preko noći potpuno nestanu.

 

Izvor: Rich TVX New York

 

Dragan Ilić

 

HOP