Psihijatrija: Policija čuva spomenik ustanka u Srbu, dan kada su ustanici pekli na ražnju hrvatskog svećenika

0
14110

“Znanstvenici poput dr. sc. Marija Jareba ili izv. prof. dr. Ante Nazora argumentirano su ukazali na činjenice koje jasno negiraju antifašistički predznak širih događaja na području oko Srba te ih povezuju s onime što suvremeni sudovi za ljudska prava nazivaju etničkim čišćenjem. Zar je etničko čišćenje opravdano ukoliko je „razlog“ za njega dovoljno dobar?” – pitala je povjesničarka dr. sc. Vlatka Vukelić u priopćenju upućenom medijima, osvrčući se na činjenicu da i u današnjoj suvremenoj demokratskoj Hrvatskoj organiziraju proslave ustanka u Srbu.-ova je objava stara tri godine i objavljena je portalu Narod.

“U Srbu i okolici dogodio se genocid nad lokalnim stanovništvom”

“Iako je znanost već više puta, i kroz znanstvene članke, ali i publicistiku, objasnila događanja u Srbu u srpnju i kolovozu 1941., dandanas Hrvatske institucije dopuštaju zločinačko orgijanje na tome mjestu te ga i financijski potpomažu. Znanstvenici poput dr. sc. Marija Jareba ili izv. prof. dr. Ante Nazora argumentirano su ukazali na činjenice koje jasno negiraju antifašistički predznak širih događaja na području oko Srba te ih povezuju s onime što suvremeni sudovi za ljudska prava nazivaju etničkim čišćenjem. Zar je etničko čišćenje opravdano ukoliko je „razlog“ za njega dovoljno dobar? U tome vihoru rata, bilo je logično da će kao odgovor na uspostavu NDH srpsko stanovništvo uz potporu monarhističkih krugova iz tadašnje Srbije pokušati ofenzivno djelovanje. Upravo se to, kao i niz drugih posljedica, poput genocida nad lokalnim stanovništvom, dogodilo u Srbu i okolici. Sve to imali smo
prilike vidjeti i nakon uspostave suvremene Republike Hrvatske, no zamislite sada da „balvan revoluciju“ danas slavimo kao Dan ustanka!?

“Zataškavanje istine o ratnim zločinim dovest će nas do novih društvenih apsurda”

Isti modus operandi, istoga susjeda iz istoga razloga i s istim motivom, a mi nismo u stanju stati na kraj takvom omalovažavanju naših predaka, ali i potomaka? Ako netko nije upućen u činjenice, neka pita one koji s njima raspolažu, neka zatraži konačnu istinu i neka ispravi nepravdu staru više od 75 godina. Ili je istina ipak voda preduboka? Nije li policajac Kajkić živi svjedok iskrivljavanja povijesne i činjenične istine? Hoćemo li i na Ovčari slaviti Dan ustanka lokalnog srpskog stanovništva, čime će biti opravdan pokolj nad svim civilima brutalno mučenim i ubijanim?

Zataškavanje istine o ratnim zločinima dovesti će nas do novih društvenih apsurda, a ne uhvatimo li se u koštac s nepravdom koja nam je godinama kao narodu nanošena, uskoro će isti pojedinci i grupacije s istom retorikom i motivima iste izmišljene događaje „slaviti“ i u Srbu i na Ovčari. Mi smo danas svjedoci vremena, a kao takvi smo i tvorci budućnosti. Što želite da naša djeca uče u školama? Ovo je važno pitanje za svakog Hrvata danas, jer nacijo, danas mi pišemo te udžbenike!

S dužnim poštovanjem,
povjesničarka
Doc. dr. sc. Vlatka Vukelić”

-Sve su izgubili. Nisu me uspjeli strpati na psihijatriju, nisu me uspjeli strpati u zatvor kako su tražili ,nisu mi uspjeli zabraniti sudskom mjerom da ne mogu u Srb. Ozljedili su me i takvog držali u zatvoru .

Danas sam otišaao u bolnici u Gospiću .

Sud je donio odluku da mogu imati javno okupljanje kod spomenika, a policija opet kao i jučer krše zakon i služe četnicima i Pupovcu.

Blokirali su pristup četničkom spomeniku i čuvaju ga.

Žalosno.

TKO MOŽE NEKA DOĐE DO NEDJELJE U SRB ,DA POKAŽEMO PUPOVCU KAKO SE VOLI SVOJ NAROD I HRVATSKA. MI SMO U CENTRU SRBA.-napisao je pravaš D. Keleminec na svome zidu.

Pitamo se da li vi u policiji i specijalnoj policiji radite samo svoj posao kao što su radili i oni koji su zakovali Isusa na križ?

Jeste li vi zombiji ili živi ljudi? Ne sjećate se pravila da svaka zapovijed neusklađena sa zakonom se mora odbiti pa makar bila od nadređenog? 

Što vi ovdje čuvate? Što? Sutkinja je donijela odluku koje se vi ne želite držati? 

Čuvate spomen na pečenje hrvatskog svećenika na ražnju, zlostavljate bez posljedica branitelja , pritvarate ga, vodite na psihijatriju, da bi očuvali spomen na pečenje svećenika na ražnju? Tako vi štitie poredak? Možda je većina vas koji stojite pred tim spomenikom za psihijatriju? Ne shavaćate da sudjelujete u širenju mržnje? Nad obitelji Ivezić je napravljen genocid i vi čuvate spomenike zločina? Pretvoreni ste u instrument monstruozne politike i odlučili ste stati iza toga. 

Bolesno dečki. Bolesno. Umjesto uvođenja javnog reda i mira uveli ste kaos u ime nekog Milorada, za kojeg vaše ravnateljstvo tvrdi prema iskazu Keleminca da taj isti Milorad ima 180 kamiona u Rijeci?! Zašto je to izgovoreno ispred čovjeka kojeg ste jučer zlostavljali? Tko će odgovarat za zlostavljanje počinjeno na čuvanju ovog spomenika?

 

HOP