Ekskluzivno otkrivamo tko u Afganistanu kontrolira ogromna rudna bogastva, dijamante, heroin za koje se otimaju velesile

0
9993

Zalihe željeza, bakra i zlata su posvuda po  provincijama u Afganistanu. Tu su i rijetki zemni minerali i jedno od najvećih svjetskih nalazišta litija, bitne komponente punjenja baterija.

Ovo sam pisao prije 4 godine ,zbog  kamena kojeg su Amerikanci odvozili kamionima dnevno 50 tona na aerodrom, a  koji je momentalno najtraženiji u industriji nakita – Lapis lazuli zbog svoje boje.
Lapis Lazuli je metamorfna stijena koja sadrži dovoljno minerala lazurita kako bi se dobila izrazito plava boja. Može također sadržavati značajne količine kalcita, pirita i manje količine drugih minerala.
Poludragi kamen, korišten za nakit preko 7000 godina, Lapis Lazuli je najskuplja boja svih vremena.
 
 
 Imaju i  ogromne zalihe Tansanita najskupljeg dijamanta na svijetu. Vezanog nekad isključivo na Tanzaniju.
 
Amerikanci su dnevno  odvozili. Uz to su kobalt litij i rijetka zemlja u kojoj su metali za telefone .
 
 
Tu provinciju kontrolira sin slavnog Generala Massuda  koji je ubijen sa kamerom u kojoj je bio pištolj prilikom intervjua. 
 
Njega su zvali lav Panshira. Sve te planine su pune Lapilazulija i Tansanita . 
 
To znam osobno jer sam tu bio.  
 
Drugu najveću provinciju Waziristan kontrolira Khan sa svojom vojskom i prometnice prema Pakistanu. To je provincija maka i Heroina.
Afganistance  ne može nitko pobijediti zbog planinskog područja Hindukusa do 4500 m visine i zbog cesta koje su neprohodne bez njihove dozvole.
Tu je rat najprije izgubio Džingis – Khan , zatim Indija ,pa Englezi,  Rusi i sad Amerikanci. Jedino je rat u sporazumu dobio Aleksandar Veliki jer je oženio Afganistanku pa mu nisu pravili probleme na putu za Indiju.
 
Drugi dio  važne Države Tadžikistan kontrolira  Ruski  general Dotsum koji radi u dogovoru sa njima i daje im i utočište i pomoć i logistiku ako zatreba.
 
Tu se okreću milijarde .
I svi misle jadni papučari i bosonogi.
Oni su imali od Amerike u borbi protiv Rusa  Stingere za obaranje aviona koje nisu trebali i kasnije su Amerikanci kupovali te iste Stingere za ogroman novac  dan  ne bi rusili civilne avione. Imali su ih 15o komada.
 Afganistan je pokazao u svim segmentima da nije zemlja koju lako možeš savladati.
Zašto preko Turske Heroin ? Zbog  Direktora Američke firme Bechtel koja je radila Auto put  Zagreb Split?
Pranje novca?
 

Taj Direkor Bechtela za Tursku je suprug bivše premijerke Hansu Ciler  koju je Erdogan skinuo sa vlasti. Sad morate shvatiti čiji su to interesi, a Erdogan je Vrata za Europu u svakom pogledu.

 
Cijeli posao sad kontroliraju  sin  Erdogana financijski ministar Turske i zet Erdogana ministar Ekonomije.
 
Taj suprug bivše premijerke Ciler je kralj Heroina u Turskoj.
90% tržista heroina ide preko Talibana.
 
 Proizvodnja i krijumčarenje droga postali su glavna industrija u zemlji. Prema UN -u, oko 90 posto svjetskog heroina proizvodi se u Afganistanu. Prljavi posao s drogom učinio je talibane jednom od najbogatijih terorističkih organizacija na svijetu u nekoliko godina. Stoga je lažno, sramotno i cinično da sada objavljuju u propagandnoj emisiji nakon osvajanja Kabula da bi Afganistan trebao postati “zemlja bez droga”.
Njihovi  najveći kupci su diljem svijeta: talibanski heroin završava u rukama  Camorre, ‘Ndrangheta i Cosa Nostre velikim talijanskim mafijaškim klanovima, kao i u ruskim kartelima i vodstvu terorističke organizacije Hamas u Pojasu Gaze, tradicionalno talibanima saveznici.

I na kraju produkt završi kod ovisnika, koji moraju platiti oko 40 eura . 

 N.S.
HOP