Ministarstvo financija, Carinska uprava, Odjel za koncesije nisu u nadležnosti Marića? U područnom uredu ne radi rođaka?

0
2655

Sumrak naše civilizacije je počeo davno, 50tih godina prošlog stoljeća, i to promicanjem ružnog, nakaradnog, besmislenog ili posprdnog i vrijeđajućeg u umjetnosti. Umjetnost i kultura kojoj težimo i koja nam nasušno treba, nikada nije nestala, ona je samo planski i sve više gurana u stranu, obezvrijeđena i ponižavana od novog, avangardnog, besramnog i samodopadnog izričaja koji se neumorno širio kao ‘napredni i suvremeni umjetnički izraz’.

Sada, kada gledam unatrag u povijest, sve dobiva svoj pravi oblik; jer nije slučajno, a ni prirodno ili svojstveno ljudskoj težnji za plemenitim, vrijednim i lijepim, da se kulturom šire bezvrijedne gadosti. Ljudsko biće se sustavno ponižava i degradira na šuplju zabavu, dok se oplemenjujuća umjetnost (bilo scenska, likovna ili glazbena) sve više ukida. Tako danas, kada su uvedene sve ove besmislene zabrane koje ponižavaju čovjeka, društvu te zabrane i ne padaju toliko teško. Tko bi žalio za baletom u kojem se, na glazbu lišenu svake harmonije i ljepote, plesači bacakaju jedni po drugima i po podu kao da su slomljenih udova, zamotani u neke bezoblične prnje? Tko žali za posjetom izložbi u kojima nailazi na prosuti pijesak, užeta, ljuljajuće žarulje, crna platna ili nasumce postavljene oblutke, šiljke, okvire? U kojima možeš zamijeniti protupožarni aparat s umjetničkim djelom? Tko želi slušati koncert u kojemu netko uništava klavir ulijevajući u njega tekućinu ili lupajući po tipkama? Tko želi posjetiti predstavu u kojoj se sprda s čovjekom, Bogom i svijetom, u kojoj se urliče, psuje, tuče i iz tjelesnih otvora izvlači krvave krpe? Tko želi gledati filmove u kojima se glorificira ubijanje, nasilje i mržnja, filmove u kojima radnja i zaplet ne igra nikakvu ulogu?

Svi ovi primjeri pokazuju da je današnja kultura svedena na ništavilo, dok na tv-u, u svoja četiri zida, upijate razne serije i emisije potpuno ispraznog sadržaja, koji vam pružaju amneziju od svega normalnog, a koje vam maskiraju nazivom “zabava”? Postoji čak i kanal koji se reklamira sa “samo zabava”.

Ukratko, već i prije ovog korona-cijepljenja je društvo pripremano i cijepljeno protiv svega uzvišenog, plemenitog i trajno lijepog, i to se provodi već jako dugo. Preostaje samo onaj krajnji čin fizičkog cijepljenja koji će i vašem tijelu (kao što su prije napravili i vašem duhu) oduzeti imunitet. Za to su odabrali bezazlenu bolest, bolest prehlade i gripe, od koje bi inače vaše tijelo sâmo ozdravilo služeći se prirodnim imunitetom.

inbound4072877070566962151

Mogu samo zaključiti da postoji jasna poveznica između ciljane propagande ništavila u kulturi i završnog čina ludila kojemu svjedočimo danas. Jer, propaganda koja uništava kulturu i umjetnost uvijek prethodi uništenju svega ostaloga u našemu društvu, a u konačnici i čovjekovog mentalnog i fizičkog zdravlja. A vi samo dalje vjerujte ‘elitama’ koje su vas dosada uspjele lišiti lijepe umjetnosti i kulture, blagostanja i rada, a sada vas žele lišiti zdravlja i života – sve za “vaše dobro”.

(“Kišna Ilica”, moja slika posvećena čarobnom Zagrebu, gradu koji je devastiran potresima, zločinima i nebrigom, gradu kojega već dugo uništavaju i ubijaju razne političarske ništarije)

inbound3147039787377532723

Turizam u bljutarnjem ispiranju savijesti

inbound6419049043459987328

Ovaj naslov i članak je u rangu najjače fašističke propagande! Nema toga što resorno ministarstvo i mediji nisu poduzeli da slome i unište hrvatski turizam, ali nisu uspjeli, ne zbog ove individue (suzdržavam se, ali ovaj naziv ne mogu ne napisat) niti zbog ministarstva, a niti zbog činovnika u TZ-ovima, nego zbog malih iznajmljivača koji su USPRKOS svim zastrašivanjima, preprekama i baš brutalnom onemogućavanju obavljanja svoje djelatnosti, uspjeli SAMI izmisliti način poslovanja, a turisti su to zahvalno prihvatili.

Koliko je bilo napisa o tzv bezobraznim iznajmljivačima? Cijenama? O završetku sezone 5.8.?

Posljednja manipulacija medija je toliko pokvarena, da to normalan čovjek teško može i pojmiti: svaljivanje duplih bukiranja Bookinga, airbnb-a i adrialina (koja su toliko učestala da je slučajnost isključena), na iznajmljivače koji su javnosti onda prikazani kao pohlepni i pokvareni – dok su ustvari oni najveće žrtve duplih bukiranja – jer im se tako ruši ugled. Ovi navedeni portali priznali su da su hakirani. Gdje je bila slavna ministrica kojoj većina ne zna niti ime?

 

E sad, kad ni to nije sasvim uspjelo, jer turisti svejedno dolaze – sad se sve zasluge pripisuju ovoj individui čiji je jedini “doprinos” bio da je nagovarala turističke djelatnike na cijepljenje i zastrašivala ih ako to ne žele.

Dakle, da čovjeku pjena izađe na usta od njihovih pokvarenih manipulacija i laži!

ingrid-runtić-intervju-7dnevno-223x300

Oprostite na podužem komentaru, ali uvjeti u kojima već drugu godinu radimo u turizmu ne da su iznimno teški, nego je preživljavanje u tom poslu već postalo prava akrobacija! Te je država zatvorena, pa ju otvore, pa smiju restorani raditi do 22, pa do 24, pa smiju raditi samo terase i uz sve te stožeraške nebuloze još i napadi medija na turističke radnike.

A kad pomislim na to da ova birokratska individua i ostali činovnici iz tog resora žive na mojoj grbači, a ni to im više nije dovoljno, pa mene, kao i sve koji stvarno privređuju za svoj kruh – još k tome žele “utopiti”, zacrni mi se pred očima!-piše mag art Ingrid Runtić.

inbound6492465980023090043

Da li ima  netočnog navoda u predmetnom članku u Jutarnjem listu..kako frendek od ministra Marića i ministrek iz loze Agrokora nisu u sukobu interesa dok Jutarnji i njega kuje u zvijezde…?

Netočno ?- da li  za koncesije nije nadležan ministar Marić, za ovog na čijoj jahti se voza? Ili upravo suprotno Ministarstvo financija, Carinska uprava, Odjel za koncesije jedini kontrolira iste?

Voditeljica Odjela za koncesije u Područnom carinskom uredu Rijeka je S. E. rođaka?  Da li je ona nećakinja od frendeka ministra-  Pavičića? Vlasnika jahtice…?

To su naša dva svijeta? Oni i mi?

 

HOP