U Baćinu se nalazi zahvaljujući političkoj stranci SDS-u (danas SDSS) i srpskim četnicima, druga po veličini masovna grobnica iz Domovinskog rata!

0
1416

U Baćinu se nalazi, zahvaljujući političkoj stranci SDS-u (danas SDSS) i srpskim četnicima, druga po veličini masovna grobnica iz Domovinskog rata. Nekoliko domaćih pravoslavaca koji su htjeli zaštiti svoje susjede, smaknuti su skupa s njima. U toj grobnici završili su zajedno s katolicima i najmanje troje pravoslavaca, jer su imali ponosa i ljudskosti u sebi da odbiju suradnju sa srpskim četnicima. SDS je pozvao stanovnike da se okupe i onda su ih srpski četnici odveli i sve pobili te zatrpali bagerom u močvari.

Priča o dvojci braće katolika i prijatelja im pravoslavca koji je bio član HDZ-a. Smaknuti sva tri, bačeni na deponij gdje su završavali životinjski ostatci.

Oglasi
REPORT THIS ADPRIVATNOST

Do danas nisu pronađeni ostatci svih pobijenih. I za to etničko čišćenje nije nitko odgovarao kao da se nije ni dogodilo.

Arhiepiskop Aleksandar održao je panihidu za žrtve srpskog terora.

U blaženom usnuću vječni pokoj podaj Gospode usnulim slugama svim poginulim za Hrvatsku u Domovinskom ratu i učini im vječni spomen!

VJEČNI IM SPOMEN