Prijete blokadom beogradskih mostova bude li zločinački Vučićev režim posegnuo za mjerom prisilnog nametanja covid putovnica

0
3292

Više desetaka tisuća antiglobalista i protivnika covid propusnica prosvjeduje u Beogradu, o tome srpski mediji šute

inbound7577516245885810865

Prosvjednici prijete blokadom beogradskih mostova ako srpske vlasti prisilno nametnu covid putovnice.

Vrlo je napeto u središtu Beograda. Više desetaka tisuća antiglobalista i protivnika nametanja obveznih covid propusnica maršira ulicama Beograda i prijete i blokadom beogradskih mostova bude li zločinački Vučićev režim posegnuo za mjerom prisilnog nametanja covid putovnica. Prošloga tjedna uvertiru serije rujanskih političkih prosvjeda najavili su prvim masovnijim jesenskim okupljanjem ekološki pokreti zelenih glede zaštite životne sredine i okoliša, ogorčeni posvemašnjim valom suvremene prljave tehnologije što neprestance onečišćuje zrak diljem Srbije. Tako je Srbija u jeku vladavine psihopata i sociopata Vučića postala jednom od ekološki najzagađenijih zemalja u Europi. Oni što si sami uništavaju smisao postojanja života okupljeni oko LGBT udruga imali su tijekom ranih prijepodnevnih sati vlastiti defile ulicama Beograda s opetovanom porukom samouništenja i biološkog zatiranja ljudske vrste. Pritom, bilo je i više incidenata i fizičkih nasrtaja na tu obezglavljenu skupinu LGBT aktivista od strane ogorčenih prolaznika u centru grada. Kasnije je u središtu glavnoga grada Srbije počeo masovni antiglobalistički skup, protivnika prisilnog cijepljenja, nošenja imitacije psećih brnjica radi tobožnje zaštite od covida 19, te su srbijanske vlasti sve nazvale velikim antivakserskim skupom.

inbound7947315963235449168

Znakovito je da doslovno svi mainshit mediji u Srbiji ignoriraju ovako veliku i značaju manifestaciju protivnika cijepljenja, glumeći ludilo da neki događaj uopće i “ne postoji“, ako medijski nije propraćen. Samo pojedini neovisni i oporbeni portali, poglavito cijelo oporbeno političko međumrežje u Srbiji prati masovne antiglobalističke prosvjede u Srbiji. Među njima su, primjerice, međumežne postaje Srbin info, Direktno.rs, Nasaborba.rs i Srbijadanas.net, kao i brojne društvene mreže, te you tube kanali. Sve to čini se, nažalost, nedostatnim informiranju širega pučanstva Srbije, budući mnoga kućanstva u toj državi, vjerovali ili ne, u drugoj polovici 2021. godine nemaju uopće instaliran internet!? To pogoduje Vučićevoj bagri držati narod Srbije u još većem i dubljem medijskom mraku, prodajući ojađenom puku rog za svijeću. Središnja poruka večerašnjeg antogobalističkog prosvjeda u Beogradu je moguća najava blokade svih ključnih mostova, te glavnih cestovnih prometnica, ako bandit i razbojnik Vučić sa svojim pobočnicima silom pokuša uvesti u Srbiji covid propusnice i obvezno cijepljenje. Fašistička vlast Aleksandra Vučića dosegla je najviši stupanj svoga ludila. Tijekom prosvjeda nogometni huligani, kao pretorijanska garda šefa srpske mafije Aleksandra Vučića, pokušali su u više navrata izazvati nerede, unijeti nemir i pometnju kod demonstranata, no nisu uspjeli u svojoj nakani, a sve po naputku njihovoga glavnog nalogodavca, telećom glavom i ćosavom bradom osobno luđaka Vučića.

Bilo je burno od samog početka ovih masovnih antirežimskih prosvjeda u Beogradu. Najprije je Vučićave policija bešćutno uhitila sudionike litije i njihovog predvidnika monaha Antonija, premda se ta litija tradicionalno i bez zapreka održavala do sada svake subote. Srpska je policija pod paskom čovjekolike prikaze Aleksandra Vulina po uhodanom scenariju onemogućavala na sve načine prilaze središtu Beograda, ne bi li što više umanjili i spriječili veća i masovnija okupljanja prosvjednika. Ipak, to im nije ovoga puta pošlo za rukom, jer su prosvjednici bili dobro organizirani i pripravni i za takve izazove. Ovaj prosvjed u svojoj dubokoj srži i jake političke sadržine, poduprili su i liječnici, kao i udruga roditelja pobornika etičkog kodeksa i zaštite od prisilnog cijepljenja ljudi. Jedan od glavnih sudionika antiglobalističkog skupa, liječnik dr. Alek Račić poručio je kako se narod svim sredstvima mora suprotstaviti farmakomafiji i globalistima diljem planeta. Nakon serije povika velikog broja prosvjednika “Vučiću, pederu,” ubrzo se oko mase što je skandirala Vučiću ono što ga spada, stvorila velika skupina jakih i do zuba naoružanih policijskih snaga. Među njima bilo je i policajaca u civilu, a narod je među njima prepoznao i mnoge fizionomije poznatih srpskih kriminalaca, bliskih klanu uhićenoga plaćenoga režimskog ubojice i koljača Velje Nevolje aka Veljka Belivuka. Sve to nije zastrašilo narod, te su se unatoč tim pritiscima i prijetnjama režima uz uporabu kriminalaca i huligana s ciljem obrane Vučićeve vlasti, prosvjednici netom nakon toga počeli tiskati u još većem broju u središtu Beograda. U 19,30 pojavila se veća skupina ubačenih provokatora pod maskama, koji su bezuspješno pokušali još jednom izazvati prosvjednike i unijeti u jihove redove pometnju, metež i paniku. Petanest minuta kasnije situacija se primirila, te su prosvjednici u 19,45 ispred zgrade Vlade Srbije najavili blokadu svih mostova i vitalnih cestovnih pravaca u Srbiji ako srpske vlasti istraju u namjeri uvođenja covid propusnica.

inbound9054442731300937104

Oko 20 sati prosvjednici su poslali poruku da nema razlaza i kraja večerašnjih prosvjeda ako srpksa policija ne oslobodi monaha Antonija, svećenika SPC, uhićenog danas tijekom ranih poslijepodnevnih sati. Nedugo nakon te poruke demonstranata, monah Antonije je u 20,15 oslobođen, kao i ostali sudionici litije, te je jedan od glavnih predvodnika večerašnji antglobalističkih prosvjeda u Beogradu Damnjan Knežević za nedjelju najavio okupljanje prosvjednika ispred Hrama Svetog Save u Beogradu, odakle će krenuti nedjeljna litija i Križni hod.

Dragan Ilić

HOP