Dr. Primorac- Osobe koje su preboljele COVID imaju stanični imunitet- Dr. Sladoljev: Stanični imunitet” NE POSTOJI

0
2975

– Osobe koje su preboljele COVID imaju stanični imunitet i zaštićene su, no prema sadašnjim spoznajama i to se mijenja sukladno vremenskom razmaku od preboljenja. Prema nekim radovima, a mi to znamo od starijeg brata Sars-Cov-2 iz 2003., i godinama. To će donijeti do promjene paradigme formiranja stavova odgovornih kako se postaviti prema osobama koje su preboljele i koje su cijepljene. Snažan stanični imunitet postoji i kod jednih i kod drugih. Vremenski period što se tiče praćenja učinaka Sars-Cov-2 je još uvijek kratak i zbog toga svi zaključci trebaju biti zasnovani na znanstvenim spoznajama. Mi pratimo što se događa unutar populacije i na temelju toga ćemo donositi zaključke.-rekao je na HRT-u doktor Primorac.

inbound2895551499243618943

Puko fantaziranje o “staničnom imunitetu” dr Dragana Primorca. Jednom rječju: prestrašno!-zapanjen je dr. Sladoljev i objašnjava ;

Dakle, “stanični imunitet” NE POSTOJI, postoji STANIČNA OBRANA. Imunitet, kako samo ime implicira, pretpostavlja genetsku nadogradnju za mogućnost SPECIFIČNOG odgovora radi kojeg i jesmo na nešto IMUNI. Ova sposobnost razvijena je samo unutar SUSTAVA specijaliziranih tkiva i stanica – IMUNOLOŠKOG SUSTAVA.

Stanična OBRANA je pak evolucijski mnogo, mnogo starija, ona je skup obrambenih protuvirusnih mehanizama kojima raspolaže svaka tjelesna stanica (s jezgrom!)! Kod ove NEIMUNOLOŠKE obrane, ne dolazi do genetske nadogradnje, nema memorije!

Obrambeni mehanizmi stanične obrane djeluju slično “antibioticima“, pri čemu virusni “antibiotici” ISTOVREMENO: sprječavaju ulazak virusima u stanicu (1), sprječavaju “svlačenje” virusa kako bi se omogućilo prepisivanje genetskog materijala (2), sprječavaju prepisivanje virusnog genetskog materijala u mRNK (3), spriječavaju prevođenje mRNK informacije u virusne proteine (4), spriječavaju umnožavanje virusnih nukleinskih kiselina (5), spriječavaju slaganje novih virusa iz novostvorenih virusnih nukleinskih kiselina i proteina (6), spriječavaju izlazak virusa iz stanica (7).

 

Kada su ovi mehanizmi u punoj funkciji, tada zaraženi kovidom ili svinjskom gripom – prolaze BEZ SIMPTOMA. Genetikom ovih “antibiotika” upravljaju PRIRODNI interferoni. Kako?

Tako što virusima napadnute stanice izlučuju interferone da bi dojavile susjednim stanicama da su napadnute, da započnu proizvodnju “antibiotika”. Informacija putuje tijelom poput vala. Informirane stanice prelaze u tzv. “pobuđeno” stanje; “antibioticima” treba samo okidač da počnu djelovati – susret sa stvarnim virusom ili virusnim nukleinskim kiselinama iz njihovog “reproduktivnog” ciklusa, dvolančanim RNK (dsRNK) kakve NE POSTOJE kod eukariota (organizmi s jezgrom!). “Pobuđeno” stanje traje ca dva sata, a onda se sve vraća u normalu.

SVAKA stanica ima sposobnost primanja i slanja interferonskih signala. Svaka stanica se može individualno braniti od virusa. Stanična OBRANA, vjerojatno je stara koliko i život jer i bakterije imaju svoje viruse i svoje antivirusne “antibiotike”. Cjepiva u igli mogu pobuditi AUTOIMUNI ODGOVOR protiv interferona što se otkrilo upravo u PLANdemiji: oko 14% umrlih od “korone” imali antitijela protiv interferona (objavljeno u Nature, kasnije u Science). Uvjeren sam da je ova, još NEPRIZNATA bolest (nazvao sam je autoimuna bolest interferonske signalizacije, ABIS), mogla nastati kao POSLJEDICA KLASIČNOG REDOVITOG CIJEPLJENJA PROTIV SEZONSKIH GRIPA, na što su NAGOVARANI i pristajali “najrizičniji”: stariji, tlakaši, šećeraši, sa srčanim manama… Ti su i “otišli”. NEMA OBRANE BEZ INTERFERONA. Nema ni imunološke obrane!

inbound7577516245885810865

I zato smatram, to stalno ponavljam, obnova Imunološkog zavoda NEMA SMISLA bez obnove PROIZVODNJE prirodnog interferona! Već 1000 internacionalnih jedinica interferona u spreju dovoljno je da kod ljudi pokrene kaskadu stanične antivirusne obrane nakon prvih znakova infekcije. Ako je jedna proizvodna serija prirodnog interferona Imunološkog zavoda sadržavala do 150,000.000 internacionalnih jedinica, a tjedno smo ih mogli proizvesti dvije, tjedno se moglo proizvesti 300,000 sprejeva! Jako dobro za osobe s komorbiditetima koje bi, po primitku “interferonskog cjepiva”, vjerujem, reagirale na virus poput onih asimptomatskih!?

Razvoj pripravka prirodnog interferona u spreju za ovakve situacije, predlagao sam svim upravama Imunološkog zavoda od 2004. godine.-Dr. Srećko.Sladoljev.

 

HOP