Šprajc i 24 sata lažu da su otkrili identitet Slovakinje pronađene na Krku?

0
2562

Sa društvene mreže Facebook prenosimo djelove teksta “Prst u oko” iz kojeg se razaznaje otkuda informacija RTL-u i 24 sata o pogubljenoj Slovakinji .Utvrđeno je da je riječ o 57-godišnjoj državljanki Slovačke. Kako navodi slovački portal Topky.sk, riječ je o Danieli A. iz Trenčina.

 

“Budući je taj slučaj probio granice našeg govornog područja imamo mogućnost usporedbe, kako odnosa medija tako i komentatora na društvenim mrežama.

U “svom” “ekskluzivnom” otkriću RTL je sebi (naravno u ovoj našoj kokošarskoj prćiji) prigrabio sve zasluge “otkrivanja” žrtvinog identiteta prešućujući pri tome da su do toga “otkrića” došli čitajući objave u FB grupi “Buried Cold Cases: Little-known unsolved murders & missing persons cases” čiji link su, dan prije, dobili u par komentara.

A kada se krenu čitati komentari na FB grupi “Buried Cold Cases” pa se usporedi npr. s komentarima na RTL stranici, tek se onda jasno može vidjeti razlika između “stoke sitnog zuba” (hvala Tuđmanu – dobro nas je imenovao) i civiliziranog svijeta.

I ne! Nije CSI RTL ekskluzivno otkrio ništa. Niti njegov prosječni komentator .
Da nije bilo one dvije – tri osobe čije se praćenje RTL-ove FB stranice može smatrati mazohizmom koje su ostavile linkove, otkrili bi oni moj k…c.

Link na grupu “Buried Cold Cases” koga zanima kako je došlo do otkrića a još više za one koje zanima kako komentari na društvenim mrežaama mogu biti korisni kada komentira normalan svijet”:

https://www.facebook.com/groups/buriedcoldcases/posts/4334086023350261

HOP