Uklonjene sve ploče općine GVOZD (?!), u općini se popisuju prazne srpske kuće kao da su naseljene?!

0
1962

-Kuće koje su prazne, u njima  ne živi nitko , one  su u popisu stanovništva u općini Gvozd aktivne i na spisak se stavljaju, sa kvadraturom i članovima srpskih obitelji.

Znate zašto su Srbi iz Srbije ovih dana navalili da se popišu ?

Da imaju prava ista kao i mi koji živimo u državi i još plaćamo sve obaveze, a oni ne , nego odnose eure u Srbiju . -kaže nam pravoslavac  iz Gvozda.

-Gvozd kao općina što se tiče  tabli (ploča) više ne postoji. Netko je kraj SDSS-ove vlasti i policije uklonio table na kojima piše DOBRO DOŠLI U OPĆINU GVOZD.-govori nam Hrvat iz Gvozda .

Na granici sa Lasinjom, odnosno karlovačkom županijom nema table, nema niti na  Biljegu koji granići sa općinom  Vojnić, , kod Blatuše prema  Glini , Topuskom ista je situacija?! Što taj MUP u Gvozdu radi? Ovo je ozbiljan incident o kojem se dugo već šuti…

OBAVIJEST HPC-a o popisu stanovništva

-Kako se u popisnoj praksi otkrilo na koji način se želi upravljati popisnim rezultatima – tako da se protuustavno Hrvatima pravoslavcima onemogući izjašnjavanje o pripadnosti vjerskoj zajednici – Hrvatskoj pravoslavnoj crkvi, obaviješteni smo da se na kraju popisa, pod napomene, ipak može upisati ta pripadnost. Koliki će to imati učinak na rezultate popisa, ne znamo, no to je za sad jedina mogućnost.-piše HPC.

HOP