Plenković prijeti a u Grčkoj i u Italiji počinju serijska uhićenja protivnika cijepljenja

0
9643

U Grčkoj i u Italiji počinju serijska uhićenja protivnika cijepljenja

Histerija covidomanije dostiže vrhunac

Histerija covidomanije poprima nesagledive razmjere ludila. U Grčkoj je tamošnje državno i javno odvjetništvo pozvalo na masovna uhićenja svih onih što se izričito protive cijepljenju, a koje uobičajeno zovu “antivakserima.” hajka je uperena na ljude što objašnjavaju narodu pogubne posljedice nasumičnog cijepljenja i nekorištenja te vrste liječničke medvjeđe usluge. Time oni navodno ugrožavaju “vlastite živote, kao i živote drugih ljudi!?” I čim je postala pravomoćnom nova odredba kaznenog zakona o širenju lažnih vijesti, u Grčkoj je strogi zakonodavac to netom primijenio na slučaju odvjetnika Nikosa Antonijadisa. On je dugo bio istaknutim članom organiziranog pokreta protivnika cijepljenja, te je to grčkim vlastima bila izlika uhititi ga, što je pravi primjer prave državne odmazde prema slobodnomislećem čovjeku i društveno angažiranom intelektualcu. Premda je Antonijadis priveden, nije dugo boravio iza zatvorskih rešetaka, budući je brzo pušten iz pritvora. Čin njegovoga uhićenja očito je bio jaka poruka i opomena svim drugim slobodoumnim Grcima kao mjera zastrašivanja u režiji grčkih vlasti. I nakon toga NIcos Antonijadis ostao je dosljedan svojim stavovima kako je masovno cijepljenje grčkih građana opasno po zdravlje ljudi, te da je veliki broj pacijenata u grčkim bolnicama intubiran bez pravog medicinskog razloga. Takvi medicinski opiti grčkih liječnika ugrozili su živote mnogih Grka oboljelih od covida.

 

U Solunu, središnjem gradu Egejske Makdonije na sjeveru Grčke, došlo je do dva krupna sukoba protivnika cijepljenja i njhovih suparnika oličenih u pobornicima covidomanije. Najprije je u sklopu održavanja međunarodnog filmskog festivala u Solunu  došlo do borbe između protivnika cijepljenja i pristaša masovnog cijepljenja ljudi.

Oni su se suočili ispred zgrade kazališta, gdje je trebala u trenutku sukoba dvije suprostavljene strane početi dodjela nagrada sudionicma međunarodnog filmskog festivala. Grčke vlasti optužile su protivnike cijepljenja za izazivanje incidenta i za dobacivanje po njima nepristojnih i neumjesnih poruka gledateljima i festivalskom osoblju. Grčki redarstvenici imali su pune ruke posla i na ulicama Soluna. Morali su uredovati u suzbijanju prosvjednog marša oko 400 ljudi, što se odlučno opiru kampanji masovnog cijepljenja u Grčkoj. Prosvjednici su se razišli poslije čega su za sobom ostavili veliki broj letaka, kojima pozivaju grčko građanstvo na neposluh državi u njezinom pokušaju masovnog cijepljenja Grka i porobljavanju slobode volje i izbora grčkog naroda.

 

U Italiji je policija pravila velike premetačine u potrazi za sedamnaest utjecajnih “antivaksera”, što su na društvenim mrežama bili povezani preko središnje mreže “Telegram”. Navodno je ta talijanska društvena mreža “Telegram” javno pozivala na nasilje protiv vladinih uzvanika, medicinskih stručnjaka, kao i društvenih uglednika, listom pristaša cijepljenja. U službenom policijskom priopćenju talijanske policije navode da su tjednima pratili spomenutu antivaksersku skupinu zvanu “Telegram” i djelatnosti njihovih članova, a kruna svega bila je njihova navodna prietnja upućena talijanskom premijeru Mariju Draghiju. Na meti uhićenih i optuženih antivaksera bili su prema priopćenju talijanske policije i mnogi liječnici, znanstvenici, novinari i mnoge druge javne ličnosti iz raznih društvenih oblasti, redom zagovornici cijepljenja. Prema izvješću agencije Asociated Press u Torinu je talijanska policija registrirala djelovanje grupe “Basta Detattura” ( Dosta je diktature”), čijih je na desetine tisuća članova organiziralo forume kao glavno stjecište organiziranja prosvjeda protiv talijanskog digialnog covid certifikata.

 

Dragan Ilić

HOP