Kaznena prijava (16) građana protiv pedijatrice koja je gostovala na RTL-u i preporučila cijepljenje djece

0
22738
Mr.sc. Arna Šebalj
Piše: Mr.sc. Arna Šebalj

 

Kaznena protiv Vlaste Hanich, pedijatrice

Građani krenuli, nema više nazad!

20220113_093302

 OPĆINSKO DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO je 11. siječnja 2022. godine zaprimilo kaznenu prijavu sa Zahtjevom za hitnim postupkom


zbog postojanja opasnosti kaznenog djela koja mogu ozbiljno ugroziti zdravlje i život protiv  Osumnjičene VLASTE HANICH, dr. spec. ped., pedijatrice u Domu zdravlja Zagreb – Zapad  s

                         PRIJEDLOGOM

 za poduzimanje kaznenog progona protiv gore navedene Vlaste Hanich, dr. spec. ped. jer postoje  osnovane sumnje da daje roditeljima neistinite informacije glede nuspojava eksperimentalnog cjepiva protiv bolesti Covid19 za djecu u dobi od 5-11 godina, te na taj način dovodi roditelje u zabludu, a zdravlje i živote djece u veliku opasnost.

 Osumnjičena pedijatrica Vlasta Hanich izjavila je u prilogu RTL televizije dana 15. 12. 2021., da je dobro da se zdrava djeca cijepe, da treba poručiti roditeljima da su nuspojave ‘izuzetno blage, ili ih nema’.

 Ono što gore navedena pedijatrica nije naglasila a što je, prema Zakonu o zaštiti prava pacijenata   čl. 19. st. 2., a kažnjivo prema istom zakonu, čl. 41., st. 1., točka 5., te st. 3. i 5. istog članka, morala učiniti, jeste da se radi o eksperimentalnom cjepivu, sa potpuno novom i nepoznatom tehnologijom, te da sve nuspojave neće biti poznate nekoliko godina, jer su klinička ispitivanja još u tijeku, a bit će dovršeni tek 31.srpnja 2024. godine, kako je to opisano u donjem dokumentu, DOKAZ 2, od 122 do 139. stranice.

DOKAZ 1: RTL televizija, objavljeno dana 15.12.2021,

https://www.rtl.hr/vijesti-hr/novosti/hrvatska/4159290/pocelo-je-cijepljenje-djece-od-5-do-12-godina-odaziv-slab-roditelji-nuspojave-su-izuzetne-blage/

DOKAZ 2: Europska agencija za lijekove (EMA), naziv dokumenta: COMIRNATY (COVID-19 mRNA VACCINE) RISK MANAGEMENT PLAN” (COMIRNATY (CJEPIVO PROTIV COVID-19 mRNA) PLAN UPRAVLJANJA RIZICIMA)objavljen dana 25.11.2021.

https://www.ema.europa.eu/en/documents/rmp-summary/comirnaty-epar-risk-management-plan_en.pdf

VAŽNA NAPOMENA: Ovaj izuzetno važan dokument, Plan upravljanja rizicima, koji je objavila Europska agencija za lijekove (EMA), a također objavljen na stranicama Halmeda, stavak 7 u priloženom linku

https://halmed.hr/COVID-19/Informacije-o-odobrenim-cjepivima/Informacije-o-cjepivu-Comirnaty/

 

nema dostupnog prijevoda na hrvatski jezik, a koji jezik je prema Ustavu RH, članak 12. jedini službeni jezik u RH, što je vrlo opasno jer svi liječnici ne moraju govoriti engleski jezik, ali moraju biti u stanju pratiti sve ažurirane informacije s obzirom da se radi o uvjetno odobrenom cjepivu za koje se nuspojave tek obznanjuju protekom vremena, a naročito jer je Europska agencija za lijekova proizvođaču odgodila obvezu podnošenja rezultata o ispitivanju cjepiva Comirnaty u pedijatrijskoj populaciji! 

Drugim riječima, i EMA i Halmed, izdali su uvjetno odobrenje za cjepiva za djecu od 5 – 11 godina bez uvida  u dokumente o rezultatima do tada izvršenih kliničkih ispitivanja kako ta cjepiva mogu djelovati, efikasnost kod djece te sigurnosni profil istih! (DOKAZ 3, str. 15).

DOKAZ 3: Europska agencija za lijekove (EMA), naziv dokumenta: Comirnaty, INN-COVID-19 mRNA Vaccine (nucleoside-modified)”, (Comirnaty, INN-COVID-19 mRNA cjepivo (nukleozidno modificiran) – zadnje ažurirano 13. prosinca 2021.

https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/comirnaty-epar-product-information_hr.pdf

U zaključku svoje Kaznene prijave 16 potpisnika je navelo slijedeće: 

Slijedom gore iznesenog, podnositelj prijedloga ovim putem radi sprječavanja nastajanja gore navedenih kaznenih djela protiv života i tijela djece od strane Vlaste 

P r e d l a ž e

 

1. Da nadležni organi preuzmu kazneno gonjenje po službenoj dužnosti protiv osumnjičene Vlaste Hanich po ovom predmetu, kako je to opisano u članku 197. (NN 143/12, 145/13, 152/14, 70/17) st. 1. i 5. Zakona o kaznenom postupku

(1) Kad progon za kazneno djelo ovisi o prijedlogu za progon podnesenom od strane žrtve ili druge zainteresirane osobe sukladno odredbama Kaznenog zakona, državni odvjetnik ne može poduzeti kazneni progon dok žrtva ili druga zainteresirana osoba ne podnesu prijedlog za progon.

(5) Odredbom stavka 1. ovog članka ne ograničava se pravo i dužnost državnog odvjetnika i policije da provodi izvide kaznenih djela prema odredbama posebnog zakona.

 

2. Da, prema članku 205. st. 4. ZKP-a, ovu prijavu zaprimi i proslijedi nadležnom državnom odvjetniku. Ovo iz razloga što podnositelj nije siguran kojem se državnom odvjetniku ova prijava treba podnijeti, a drugi razlog da svi nadležni organi budu upoznati s ovom praksom nemarnog odnosa liječnika prema građanima RH prilikom davanja izjava o sigurnosti cjepiva za bilo koju dobnu skupinu, kojom prilikom NE izvršavaju svoju zakonsku dužnost da svaku pojedinu osobu moraju pravilno obavijestiti o uvjetnom odobrenju svih postojećih cjepiva protiv bolesti Covid19, te o svim rizicima primanja ovog cjepiva kako bi osoba bila pravilno informirana i na osnovu tih cjelovitih informacija donijela najbolju odluku za sebe i svoje zdravlje.

3. Da, s obzirom na opasnost po život mnoge djece, zatraži hitni sudski nalog da se provjeri zdravstveno stanje sve cijepljene djece od 5 do 11 godina i ustanovi liječničkim pregledom ukoliko je neko dijete imalo nuspojave koje se u gornjim dokumentima smatraju životno opasnima.

4. Da se zatraži da se osumnjičenoj Vlasti Hanich, prema Kaznenom Zakonu članku 71. st. 1. ODMAH izrekne sigurnosna mjera zabrane obavljanja djelatnosti jer postoji opasnost da će i dalje nastaviti s praksom nepravilnog informiranja roditelja o nuspojavama cjepiva i time dovesti u opasnost zdravlje i živote djece.

5. Da po službenoj dužnosti pokrenu ispitni postupak i kazneni progon protiv svih javnozdravstvenih ustanova i djelatnika koji svojim izjavama namjerno dovode građane u zabludu glede sigurnosti ovih cjepiva, kao što su Halmed te članovi uprave Halmeda, HZJZ kao ustanove, te ravnatelja Krunoslava Capak i njegove zamjenice Ivane Pavić Šimetin, te svih ostalih ravnatelja regionalnih ureda HZJZ-a. Proglašenje epidemije NE znači da se drugi zakonski propisi mogu bjesomučno kršiti! Međunarodne odredbe ne može ni Ustavni sud osporiti!

 

6. Da po službenoj dužnosti pokrenu ispitni postupak protiv odgovornih osoba u Halmedu: kako je moguće imati tri različita cjepiva sa istim informacijama o kliničkim ispitivanjima: radi li se o nezakonitim kliničkim istraživanjima nad građanima RH?

7. Da se pokrene istražni postupak postoji li sukob interesa, odnosno koliko su liječnici plaćeni po ubrizganom cjepivu i da li je itko od odgovornih ‘stručnjaka’ u bilo kakvoj interesnoj vezi sa proizvođačem cjepiva. Isto se predlaže s obzirom na vijest koja je objavljena 11. studenog 2021, na web portalu medija ‘Index’

https://www.index.hr/vijesti/clanak/pfizer-vodi-istragu-o-poslovanju-predstavnistva-u-hrvatskoj/233493.aspx

„AMERIČKA farmaceutska tvrtka Pfizer Inc. potvrdila je danas da je Ministarstvu pravosuđa i Povjerenstvu za vrijednosne papire i burzu SAD-a dostavila podatke o internoj istrazi određenih potencijalno nepravilnih isplata u vezi s prodajom svojih proizvoda u Hrvatskoj. (…)

Pfizer već neko vrijeme istražuje poslovanje svog zagrebačkog predstavništva pod sumnjom da su vodeći ljudi tvrtke u Zagrebu, radi bolje prodaje Pfizerovih proizvoda, nekim hrvatskim liječnicima isplaćivali velike svote novca.

8. Da naloži Halmedu da SVI dokumenti budu odmah prevedeni na hrvatski jezik i da se javno objavi gdje se isti mogu naći, s obzirom da se radi o dobrobiti cjelokupnog građanstva RH jer je u dokumentu ‘Plan upravljanja rizicima’ jasno naznačeno da, ukoliko se ustanovi da je VAED-om odnosno VAERD-om pogođen veliki broj pojedinaca, onda bi to u velikoj mjeri moglo utjecati na javno zdravlje građana RH!

9. Da se zatraži sudski nalog za provjeru sastojka u svim cjepivima i naloži hitna zabrana nastavka cijepljenja za sve dobi sve dok se ne utvrdi koje od tri cjepiva odgovara informacijama o kliničkim ispitivanjima koji su priloženi od strane EMA-e i samog proizvođača.

10. Da se zatraži sudski nalog da Pfizer Hrvatska podnese dokaze da su klinička istraživanja na djeci od dobi od 5 do 11 godina bila izvršena na cjepivu koje je sada u uporabi za cijepljenje djece a ne na onom koje je bilo u uporabi prije listopada 2021, s obzirom da su klinička ispitivanja za tu dob zaključena danom 6. rujna 2021. godine, a informacija o cjepivima sa drugačijim djelatnim tvarima koje se sada nalaze i u cjepivima za djecu te dobi, obznanila tek 13. prosinca 2021. godine.

Bilo je i vrijeme ovakav korak poduzeti. Nema se više nitko pravo suzdržavati jer sluganska vlast i njeni dobro plaćeni petoligaši izvršitelji gaze dalje.

VLASTA HANICH, KAZNENA PRIJAVA

LISTANJE DOKUMENTA U DONJEM LIJEVOM UGLU, DODIROM NA STRELICU

Pokrenite se ljudi, pročitajte Kaznenu prijavu, obratite se podnositeljima Udruženi građani kojih jer 16 u potpisu ove kaznene prijave.

A možete i nama.

HOP