OPSERVAKCIJSKA STUDIJA U CIJELOM GRADU NA 223.128 ISPITANIKA DJELOVANJE IVERMEKTINA PROTIV COVIDA

0
3640

“PROFILAKSA IVERMEKTINOM KOJA SE KORISTI ZA COVID19: – PERSPEKTIVNA, OPSERVAKCIJSKA STUDIJA U CIJELOM GRADU NA 223.128 ISPITANIKA UZ KORIŠTENJE UPARIVANIH REZULTATA”

“Tijekom proteklog desetljeća, svjetska znanstvena zajednica počela je prepoznavati neusporedivu vrijednost izvanrednog lijeka, Ivermektina, koji potječe od jednog mikroba iskopanog iz tla u Japanu.
Rad na Ivermektinu doveo je do toga da je njegov otkrivač, Satoshi Ōmura, s prestižnog instituta Kitasato u Tokiju, dobio nagradu Gairdner Global Health Award 2014. i Nobelovu nagradu za fiziologiju ili medicinu 2015., koju je podijelio s suradnim partnerom u otkriću i razvoju lijeka, William Campbell iz tvrtke Merck & Co. Incorporated.
Danas ivermektin nastavlja iznenađivati i uzbuđivati znanstvenike, nudeći sve više obećanja da će pomoći u poboljšanju globalnog javnog zdravlja liječenjem raznolikog spektra bolesti, a njegov neočekivani potencijal antibakterijskog, ANTIVIRUSNOG i antikancerogenog sredstva posebno je izvanredan.” -stoji u jednom znanstvenom radu, objavljenom 2017. na PUBMED (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28196978/) , a ispod kojeg možete pogledati i još neke zanimljive studije u kontekstu ispitivanja djelovanja Ivermektina u odnosu na Sars-Cov-2. Konkretno, studiju pod naslovom ” Profilaksa ivermektinom koja se koristi za COVID-19: – opservacijska studija u cijelom gradu na 223.128 ispitanika uz korištenje uparenih rezultata” (Ivermectin Prophylaxis Used for COVID-19: A Citywide, Prospective, Observational Study of 223,128 Subjects Using Propensity Score Matching), a u kojoj su prikazani mehanizmi djelovanja koji štite od infekcije i komorbiditeta povezanih s COVID-19.

Ispitivanja su rađena u Itajaíju, južnom gradu Brazila u državi Santa Catarina. Proveden je u cijelom gradu.

Cilj ove studije bio je procijeniti utjecaj redovite uporabe Ivermektina na kasniju infekciju COVID-19 i stopu smrtnosti. Studija je provedena između srpnja 2020. i prosinca 2020.

Program se sastojao od pozivanja cjelokupne populacije Itajaíja u liječnički posjet radi upisa u program i prikupljanja osnovnih, osobnih, demografskih i medicinskih podataka.

U nedostatku kontraindikacija, Ivermektin je ponuđen kao izborni tretman koji se uzima dva uzastopna dana svakih 15 dana u dozi od 0,2 mg/kg/dan. U slučajevima kada se građanin Itajaíja koji sudjeluje u programu obolio od COVID-19, preporučeno im je da ne koriste Ivermektin ili bilo koji drugi lijek u ranom ambulantnom liječenju.

Klinički ishodi infekcije, hospitalizacije i smrti oboljelih automatski su prijavljeni i upisani u registar u stvarnom vremenu.
Analiza studije sastojala se od usporedbe korisnika Ivermektina s onima koji ne koriste Ivermektin koristeći skupine inficiranih pacijenata s obzirom na sklonost prema dobi, spolu i komorbiditetu.
Zaraza i stope smrtnosti od COVID-19 analizirani su sa i bez upotrebe uparivanja sklonosti (PSM).

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28196978/

REZULTATI: Od 223.128 građana Itajaíja koji su razmatrani za studiju, u analizu je uključeno ukupno 159.561 ispitanika: 113.845 (71,3%) redovitih korisnika Ivermektina i 45.716 (23,3%) ne-korisnika.

Redovita uporaba Ivermektina dovela je do 68% smanjenja smrtnosti od COVID-19 među onima koji inače ne koriste Ivermektin; Kada se prilagodi za preostale varijable, smanjenje stope mortaliteta bilo je 70% . Došlo je do smanjenja stope hospitalizacije za 56% općenito. Nakon prilagodbe za rezidualne varijable, smanjenje stope hospitalizacije iznosilo je 67%.

ZAKLJUČAK: U ovoj velikoj PSM studiji, redovita uporaba Ivermektina kao profilaktičkog sredstva bila je povezana sa značajno smanjenom stopom infekcije COVID-19, hospitalizacijom i smrtnošću.

p.s.
Povod ovom mom osvrtu je vijest, koju sam jutros pročitao na srbijanskom BLICU o pokretanju stegovnih mjera prema jednoj liječnici, čiji muž je obolio od Covida, a koja je nakon bezuspješnih pokušaja medicinskog osoblja da ga izliječi prema “preporučenom” protokolu, na svoju ruku nabavila Ivermektin i doslovno ga vratila iz otpisanih. Prijete joj i oduzimanjem licence. Direktorica bolnice u kojoj radi je eto z g r o ž e n a tim postupkom. Naravno, nakon ovakvog degutantnog teksta, komentari koje čitate ispod vas vrate u vertikalu te pomislite kako ipak “ima nade”.

p.s.2
U uvodnom dijelu (copy paste s pubmed) velikim slovima izdvojio sam riječ ANTIVIRUSNI (“… a njegov neočekivani potencijal antibakterijskog, ANTIVIRUSNOG i antikancerogenog sredstva posebno je izvanredan.”). Mogao sam također i riječ ANTIKANCEROGENOG, no ograničio sam se samo na onu koja razotkriva lažni narativ da se niti Ivermektin, niti Sumamed npr. kao antibiotik ne bi trebali koristiti u liječenju kod VIRUSNIH oboljenja jer je to ko biva “pucanj u prazno”. Iz osobnog iskustva mogu potvrditi da sam u Prosincu prošle godine kod pojave “Covida”, na svoju ruku, koristio Ivermektin, Sumamed, Zink, te još neke suplemente kao što su vitamin C u prahu, pomiješan sa sodom bikarbonom, NAC, šumeći magnezij, Bajerov aspirin 500, D vitamin … uz sirup od zove (bazge) i čajeve od pelina. Za Ivermektin sam se odlučio nakon dva dana težih simptoma (po providnosti Božjoj, tj nakon telefonskog razgovora s prijateljem svećenikom na službi u Rimu, a koji me uputio na jednog svog frenda voljnog da mi ustupiti svoj Ivermektin), te sam u iduća dva dana bio kao preporođen. Kad me danas (uglavnom, zajedljivo) upitaju kako sam se usudio koristiti “lijek za životinje” i kako sam ga podnio, kažem da se osjećam snažno KAO KONJ, za razliku od njih koji ga nisu koristili, a i dan danas poslije “Covida” se osjećaju kao trule kobile.

Ono što nisam koristio, a trebao sam jeste B COMPLEX i A vitamin, (nakon preboljelenja) kako bi se jetra što prije normalizirala i gubitak okusa i mirisa što prije vratio. Također, GLUTATION (ampule) TAD600 nisam uzimao (intramuskularno), no bio sam spreman ukoliko se razvije još teži oblik bolesti (trovanja) jer se radi o najmoćnijem (prirodnom) antioksidansu, koji čisti organizam od teških metala i slobodnih radikala (te genomskog otpada), a najnoviji podaci kažu i od injektivno ubrizganog grafen oxida. Kad su u pitanju hidrogelovi, Hydra i još neki drugi paraziti pronađeni u “cjepivima”, za njih bi ipak preporučio “detox” Ivermektinom. I jedan i drugi (Glutation i Ivermektin) preporučljivo je uzimati i preventivno.

 

Izvor M.B.

 

HOP