Nove medalje mladi hrvatski brzoklizači donijeli iz Italije

0
1356

Istovremeno dok je naša seniorka Valentina Aščić ispisivala povijest brzog klizanja na ZOI u Pekingu, naši najmlađi brzoklizači također su bili dio brzoklizačke povijesti. Talijanski Trofej Alberta Nicolodija  upisan je u Guinnessovu knjigu rekorda kao najstarije aktivno natjecanje u brzom klizanju na svijetu, a ovog vikenda održano je po jubilarni 60. put. Upravo zbog te tradicije, natjecanje je privuklo 200 klizačica i klizača iz cijele Europe.

zlatna medalja - Rene Koprivnjak

Rene Koprivnjak u kategoriji juniori E osvojio je zlato u ukupnom poretku, a Ivona Trgovčević broncu u kategoriji juniorke F. Od ostalih naših predstavnika dobre rezultate ostvarili su Ljiljana Radelja te Martin Prantl koji je ujedno postavio i 2 nova osobna rekorda.

brončana medalja - Ivona Trgovčević

Naša Valentina usprkos svim obavezama i treninzima u Pekingu prati aktivnosti i natjecanja svog matičnog kluba:

Valentina Aščić-pozdrav iz Pekinga

“Jako sam sretna i ponosna na naše mlade brzoklizače, mlade nade ovoga sporta. Odličnim rezultatima u Baselgi di Pinè, Italiji te kontinuitet u osvajanju medalja pokazali su da hrvatsko brzo klizanje očekuju veliki rezultati u budućnosti! Čestitke Reneu na osvojenom zlatu, Ivoni na bronci, ali na velikom pokazanom trudu i ostalim našim brzoklizačima. Šaljem puno lijepih pozdrava svima iz Olimpijskog sela Peking:)”

Odjel za marketing i odnose s javnošću,
Klub za brzo klizanje Meteor
Trg Krešimira Ćosića 11, 10000 Zagreb
Klub za brzo klizanje Meteor

HOP