Lažno uzbunjivanje zbog globalnog zatopljenja: znanstvenici ustanovili da atmosferski plinovi zapravo hlade naš planet

0
8928

arna

mr.sc. Arna Šebalj – znanstvene vijesti

Nobelovac, dobitnik nagrade za fiziku, Ivar Giaever, još je 2012. ustvrdio: Zaboravite na globalno zatopljenje!

Sjeća li se netko još dana nakon  održanih  izbora u SAD-u, 4. studenog 2020.?

Čisto sumnjam.

A prvo što je kandidat na izborima, Joe Biden,  izgovorio bilo je: “Danas je Trumpova administracija službeno napustila Pariški klimatski sporazum.  I za točno 77 dana, Bidenova administracija će joj se pridružiti!“

Ima li itko tko je ovo registrirao?  Nažalost, ovakve delikatne izjave koje puno govore onima koji znaju, promaknu većini. Jednima jer ne znaju, a drugima jer ih moraju prešutjeti.

Riječ je o sporazumu kojeg je potpisalo gotovo 200 zemalja, a prema tvrdnjama nekih znanstvenika ima za cilj spriječiti porast zemaljskih temperatura za 2 stupnja Celzija iznad temperatura predindustrijske revolucije. Naime, pristalice tog sporazuma nagađaju da će se bez trenutnih mjera na smanjenju emisije ugljika pojaviti loši vremenski uvjeti, da će razina mora porasti te da će doći do porasta suše i šumskih požara.  Što mislite je li baš sve tako?

Inače, Hrvatska je bila 147. država koja ga je ratificirala. “Hrvatska se aktivno priprema za ispunjenje obveza koje proizlaze iz Pariškog sporazuma. Ministarstvo zaštite okoliša i energetike izradilo je Niskougljičnu strategiju RH do 2030. i u postupku je izrade Strategije prilagodbe klimatskim promjenama RH do 2040., objavili su iz ministarstva 2017. godine.

 Na glasovanju u EU parlamentu u studenome  2017., o štetnim plinovima,  nigdje nije bilo nikakve informacije iz struktura vlasti. Prije svega iz Vlade ili Ministarstva energetike, gospodarstva ili već kojeg. Tada je samo na naslovnici 24SATA osvanuo naslov„Hrvatska jedina u EU glasovala protiv manje štetnih plinova!“

Uvijek pročitam nekoliko komentara iza  članaka, ako ih ima, no u ovom slučaju bilo je zanimljivo, nigdje komentara.  Inače klimatske promjene te sve manipulacije oko njih pratim godinama.

ŠTO JE OSOBITO INTRIGANTNO OKO TIH KLIMATSKIH PROMJENA?

Meni, kao i uvijek, stavovi i postupci svjetskih znanstvenika, a kad o tome govore nobelovci, onda to postaje osobito zanimljiva priča.

U rujnu 2012.  dobitnik Nobelove nagrade za fiziku, Ivar Giaever, podnio je ostavku na mjesto u Američkom udruženju fizičara (APS) pismom koje počinje riječima:

„Ne obnavljam svoje članstvo jer ne mogu živjeti sa službenom izjavom ovog Udruženja  koja izjavljuje da su ‘dokazi neoborivi : globalno se zagrijavanje odvija. Ukoliko se ne poduzmu olakotne radnje, doći će do značajnih poremećaja u zemljinom fizičkom i ekološkom sustavu, društvenim sustavima i vjerojatno će doći i do ugrožavanja sigurnosti i zdravlja judi.

Moramo reducirati emisiju stakleničkih plinova i to moramo učiniti odmah. U ARS-u je prihvatljivo razgovarati o tome mijenja li se masa protona tijekom vremena i kako se ponaša multiverzum, ali dokazi o globalnom zatopljenju ostaju neupitni?” 

Sve što nam je rečeno od strane glavnostrujaške znanstvene zajednice i medija o navodnoj šteti koju uzrokuju staklenički plinovi, osobito o ugljik dioksidu, bilo je lažno jer, kako su pokazali podaci koje je prikupio NASA-in Langley istraživački centar, atmosferski plinovi zapravo hlade naš planet.

Kako je izvjestio Principia Scientific International (PSI), Martin Mlynczak i njegovi kolege iz NASA-e su pratili infracrveno zračenje iz zemljine gornje atmosfere tijekom i nakon solarne oluje koja se odigrala u razdoblju između 8. i 10. ožujka 2012. Ono što su otkrili jest to da je velika većina energije otpuštene sa Sunca tijekom tog masovnog koronarnog izbacivanja reflektirana natrag u svemir i nije pohranjena u zemljinu nižu atmosferu.

„Ugljični dioksid i dušikov oksid su prirodni termostati“, kaže James Russell sa Sveučilišta Hampton, a koji je bio jedan od istražitelja uključenih u ovu revolucionarnu studiju. „Kada se gornja atmosfera (ili ‘termosfera’) zagrijava, ove molekule daju sve od sebe kako bi ovu toplinu odbacile natrag u svemir.

Šok otkrivenja se suprotstavlja osnovnoj tezi o tzv. Teoriji stakleničkih plinova koja tvrdi „da veća količina CO2 znači i veće zagrijavanje našeg planeta.” Stoga je jasno zašto Trump radi suprotno tzv. pariškoj konvenciji, pa nije lud!

Odakle tolika strast za globalnim zatopljenjem i zbog čega se ova tema nameće javnosti? Postoji nekoliko razloga tome, a najbolje je započeti pitanjem: „Tko od toga ima  koristi?“ Odnosno, potrebno je slijediti trag novca.

Lažno klimatsko uzbunjivanje mnogima donosi koristi te pruža vladina sredstva za istraživanja i postaje razlog rasta državne birokracije. Lažno uzbunjivanje također pruža ispriku za podizanje poreza čime porezni obveznik financira tvrtke koje razumiju kako radi politički sustav i koje se služe takvim mamcima kako bi zaprimile velike donacije kojima će, navodno, spasiti planet.

I znanstvenici se slažu da nam političke marionete pokušavaju isprati mozak kako bismo povjerovali u laži kao što su „ugljični dioksid je opasan zagađivač“ ili „narodu ne treba zdrava hrana, njemu su potrebna cjepiva i lijekovi“. A društvu koje vjeruje u takve laži prijeti raspad i kolaps.

Potražite ovih par naslova na Googlu, ako ih još uopće ima u ovoj sveopćoj eri cenzure ISTINE.

Vladajuće sile provode pripreme za uvođenje totalitarizma zbog klimatskih promjena;

GLOBALNE KLIMATSKE PROMJENE: Umjetno stvoreni oblaci utječu na promjenu klime više nego li CO2;

ZABORAVITE NA GLOBALNO ZATOPLJENJE: Znanstvenici otkrili kako glečeri u Aziji rastu!

Bila je polovina studenoga 2020. kad me zaintigirao jedan tekst koji je također govorio o puno dubljim i  skrivenijim događajima koji se odvijaju iza ovog planiranog eksperimenta oko COV-19 koji me intrigiraju.

Tri zanimljive konstatacije iz nega su:

1.“Sjećate li se programa Ujedinjenih naroda “Codex Alimentarius” kojeg je potpisala i Republika Hrvatska? Uporno pokušavaju standardizirati hranu koju kupujemo. Kategorizacijom hrane po veličini, težini, kvaliteti i drugim karakteristikama uništava se konkurencija. Svi ćete uzgajati voće s identičnim karakteristikama (veličina, težina, vrsta, sjeme…).“

  1. „Ukupno 243.000.000.000 dolara, dok su mala i srednja poduzeća kumulativno izgubila preko 200.000.000.000 dolara.

Amazona: $91.000.000.000

Walmarta: $38.000.000.000

Googlea: $37.000.000.000

Microsofta: $33.000.000.000

Facebooka: $28.000.000.000

Nikea: $8.000.000.000

Applea: $8.000.000.000 „

3.“Ne smijemo zaboraviti i ogroman dug koji se trenutno akumulira, a kojeg kontroliraju anglosaksonske banke i fondovi.

Netko dobro reče: Dug je tu da se vraća, a ne da se vrati!

Dodatni dug, stvoren tijekom korona krize, biti će financiran kreditima na 20, 30, 50 i više godina. Zato naši  domaći političari ne vode računa o zaduženju i javno govore da “novac nije problem“. Netko ih “smiruje” novim doživotnim kreditima koje će vraćati naši pra-praunuci.“

Nadam se kako se mnogi sjećaju izjave iz 2016. Vladimira Šeksa izrečene u, za njega, specifičnim okolnostima:

„Nije moć u Hrvatskom saboru, to je jedna velika iluzija, moć se odvija u neformalnim grupama, političkim gremmyima.“

I zaista se sve to danas, na početku 2022., pokazuje točnim.

Već smo saznali, “chemtrailsi”  više nisu teorija zavjere? A što nam to sprema veliki filantrop? I sam Bill Gates najavio je zaprašivanje milijuna tona čestica u stratosferu. Bill Gates  i „znanstvenici“ s Harvarda, koje on financira, smatraju to idealnim odgovorom na globalno zatopljenje, te se nadaju da će ga uspjeti ostvariti kroz narednih desetak godina.

Bill Gates’ Savior Complex Spirals Out of Control, Funds Sun-Dimming Plan To Save the Human Race

ekologija

Teoretski, ova prašina trebala bi stvoriti dodatnu zaštitu od sunčevog zračenja, reflektirajući dio zraka te tako smanjujući zagrijavanje planeta.

„Naša ideja je zastrašujuća… ali zastrašujuće su i klimatske promjene“,  izjavila je Lizzie Burns, jedna od voditeljica projekta na Harvardu.

No, stvaranje golemog „suncobrana“ može imati ogromne negativne posljedice, koje bi mogle predstavljati znatno veći problem od aktualnih navodnih klimatskih promjena.

Jedna od bojazni jest da bi raspršivanje prašine u stratosferi moglo oštetiti ozonski omotač koji nas štiti od ultraljubičastog zračenja.

Klimatolozi također strahuju da bi takvo petljanje s prirodom moglo poremetiti cirkulaciju oceanskih struja koje reguliraju vremenske prilike, što bi moglo pokrenuti niz ekstremnih klimatskih događaja koji bi imali razarajući učinak na uvjete života u određenim područjima.

Pored toga, klimatski uvjeti u jednom dijelu svijeta uvelike ovise o klimatskim uvjetima u drugim dijelovima svijeta.  Eventualno  stvaranje idealnih klimatskih prilika u jednom dijelu svijeta lančanom bi reakcijom moglo stvoriti pustoš u nekom udaljenom području, zato što nije moguće mijenjati temperaturu u jednom dijelu svijeta, a ne poremetiti stanje na ostatku planete. Klimatske prilike diljem svijeta međusobno su povezane i ovisne jedna o drugoj.

Svojevremeno je Faktograf  oko ovoga iznio svoju stranu istine te je iznosim: „…radi se o eksperimentu kontrolirane perturbacije stratosfere (SCoPEx).“ 

Može li luđe!?

Riječ je o znanstvenom eksperimentu koji se provodi kako bi se produbilo znanje o stratosferskim aerosolima koji bi se jednog dana mogli koristiti u solarnom geo-inženjeringu. Kako navode znanstvenici s Harvarda koji rade na projektu, cilj je pronaći aerosole koji mogu utjecati na smanjenje gubitka ozona. Naglašavaju kako se ne radi o testu, već o eksperimentu za kojeg se nadaju da će poboljšati znanje o nekim aspektima fizike i kemije koji su relevantni za solarni geo-inženjering.

Ideja o projektu razvija se još od 90-ih kada su znanstvenici nakon erupcije Mount Pinatuba na Filipinima uočili da vulkanski oblaci reflektiraju sunčevu svjetlost, što je dovelo do sniženja globalne temperature za 0,6 stupnjeva Celzijevih. Već tada počela su se provoditi istraživanja stvaranja umjetnih oblaka koji bi pomogli u borbi protiv klimatskih promjena. (Forbes)

Na tom tragu, harvardski znanstvenici planiraju podići balon otprilike 20 kilometara visoko u atmosferu. Jednom kad bi se postavio, balon bi oslobađao male količine materije (100 grama do 2 kilograma) kako bi se stvorila zračna masa dugačka otprilike jedan kilometar. Potom bi se mjerile promjene u zračnoj masi, uključujući promjene u gustoći aerosola, atmosferskoj kemiji i rasipanju svjetlosti.

Prvo se planira pustiti led kako bi se znanstvenici uvjerili da svi instrumenti rade ispravno, a zatim se planira osloboditi kalcijev karbonat, odnosno, uobičajena mineralna prašina. Ukoliko za tim bude znanstvenog interesa, moguće će biti puštanje i drugih materijala poput sulfata.

Projekt se uglavnom financira sredstvima iz Harvardovog istraživačkog fonda, a dodatne financije osigurao je i Program istraživanja solarnog geo-inženjeringa (SGRP). Riječ je o projektima u čijem financiranju sudjeluje i Bill Gates, milijarder koji je i ranije izazivao negativne reakcije zbog financijske podrške projektima geo-inženjeringa.

I sam znanstvenik koji vodi projekt, David Keith, za MIT-jev Technology Review  još je 2018. objašnjavao kako se nosi s ogromnom količinom pritisaka  i dezinformacija povezanih s njegovim projektom. On to zove dezinformacijama!  Zanimljivo. On tvrdi kako eksperiment ne predstavlja opasnost!!!

Vjerujete li u ovo Keith-Gatesovo igranje Bogom? Ja ne! I nikada neću!