Na burzi divlja cijena pšenice, a Indija kao najveći izvoznik zabranila je izvoz svojih zaliha

0
1658
Cijena pšenice za kruh je porasla i postigla novi rekord. Na burzi Euronext tona pšenice je koštala 435 eura. Razlog je zabrana izvoza pšenice koju je Indija objavila nedavno.
VIDEO:
Indija je inače drugi najveći proizvođač pšenice na svijetu – 110 milijuna tona 2021. – i ima velike rezerve. Vlada u New Delhiju opravdala je zabranu izvoza učincima trenutnog toplinskog vala na žetvu. Procjena prinosa za ovu godinu već je revidirana pa Vlada navodno želi osigurati sigurnost opskrbe u vlastitoj zemlji.
Je li to urađeno u dogovoru sa svjetskim psihopatama ili ne – svejedno – ne bi bilo zgoreg prije nastanka opće panike osigurati se manjom zalihom.
 VIDEO:
Pripremite se za ekonomski kolaps?
Cilj smrtonosne nestašice hrane i goriva u SAD-u i Europi zbog sankcija nije prvenstveno naštetio Rusiji.
“Bolje da se pripremite jer… do kraja ove godine to će biti financijski armagedon i u zapadnoj Europi i u Sjedinjenim Državama. Ovo će biti ekonomski kolaps. To je to, ja to zovem…?!- kažu neki ekonomski prognostičari.
Razlog zašto ga zovem je neki dan kada sam dobio riječ, od nekoga tko je priključen, a Rusija će u osnovi prekinuti svu naftu, svu robu, uključujući sve zalihe hrane, zapadnoj Europi,” neprijateljskim nacijama” …
Dolazi u zimu 2022.-2023. …zamračenja i neće biti dovoljno hrane za Europu ili Sjedinjene Države? Razlog zašto neće biti dovoljno hrane je taj što zapad treba Rusiju, treba Ukrajinu, treba Bjelorusiju i treba Kazahstan u smislu opskrbe hranom.
I neće dobiti ništa od te hrane…”?!
• Podaci o trenutnom ukrajinskom izvozu žitarica
Da li nas čeka Šangajski scenarij?
U planu je šest „akcijskih pravaca“:
– sustavi zdravstvene zaštite;
– zoonoza;
– endemske tropske bolesti;
– sigurnost hrane;
– antimikrobna rezistencija;
– i zaštita životne sredine.
Dakle, sve ono što danas već gledamo da se događa u Šangaju.
Najbitnije je da se na toj listi ne spominje sigurnost laboratorija i transparentnost istraživanja u istima. Ta, zašto bi to bio “akcijski pravac” ka kojem treba ići kad odatle svi pravci započinju, zar ne!?
VIDEO:
Ide li se na Gladomor i potpunu ovisnost o “sistemu” kako bi imali kontrolu ali ne samo izvanjsku socijalnu nego zele ovladati covjekom iznutra, iz njega samog, uvezati ga digitalno na tzv software life bazu podataka? Elon Musk rekao je kako u budućnosti neće biti potrebe za ni za verbalnom komunikacijom, jer će ljudi moći komunicirati na razini misli i frekvencija.
M.B.
HOP