Vučićev trbuhozborac Vulin nema ni pameti, ni karaktera, niti morala glumiti samoprozvanog moralnog suca i držati prodike Hrvatskoj i Hrvatima

0
2379

Tko o čemu, a lažac o poštenju. Aleksandar Vulin i laže i krade, a tko laže i krade, taj može i  ubijati, veli slavni dječiji pisac iz Novog Sada, pokojni Raša Popov.

Poznato je i izvan granica Srbije kako je Aleksandar Vulin uz Ivicu Dačića i Anu Brnabić jedan od tri najjača megafona njihovog zajedničkog gazde Aleksandra Vučića. Otkad je Hrvatska makar i uzgred navijestila da bi kad bi htjela mogla podići optužnicu protiv šefa srpske kriminogene države Vučića za sudjelovanje u ratnim zločinima tijekom devedesetih i srpske vojne agresije na Hrvatsku, Vulin kao Vučićev glasnogovornik stalno proziva političko vodstvo Hrvatske posebice sadašnjega hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića. Zvuči nevjerojatno i tragikomično kad Vulin spočitava Milanoviću da je ustaša!?

Očito, Vulin se vodi mišlju kako je napad najbolja obrana i kako će tisuću puta ponovljenim lažima, podvalama i prijevarama nekog zalutalog i neupućenog čovjeka dovesti u zabludu.

Pogledajmo sad kako je odrona od morona Vulina, kratke pameti, slabog karaktera i niskog morala, raskirnkao beogradski portal istraživačkog novinarstva Krik.rs. Oni su proveli široku i opsežnu studiju o godinama i desetljećima protupravno stjecanoj imovini srpskih političara, kao i o njihovim serijskim političkim skandalima i aferama. Evo, kako su u slici i riječi oslikali lažnog moralnog suca Aleksandra Vulina, lika davno sišlog s uma, čovjekoliku prikazu što je trenutačno ministar unutarnjih poslova Republike Srbije. Prenosimo dio pisanja portala Krik.rs o političkom i poslovnom usponu srbijanskog državnog projekta Aleksandra Vulina.
Aleksandar Vulin je postao poznat devedesetih godina kao zamjenik predsjednika Jugoslavenske ljevice (JUL), stranke Mire Marković. Godine 1998. prešao je u Socijalističku partiju Srbije (SPS) u kojoj je ostao do 2008. i utemeljenja Pokreta socijalista, na čijem je čelu i danas. Vulin i članovi njegove obitelji godinama rade u medijskom imperiju Roberta Čobana, vojvođanskog Hrvata. Vulin je bio direktor nekoliko njegovih tvrtki, do 2007. Color pressa, a zatim Color Media International-a  sve do 2012. godine. U međuvremenu je bio i odgovorni urednik nacionalističkog i velikosrpskog političkog tjednika “Pečat”. Bio je odbornik u beogradskoj općini Rakovica i narodni zastupnik na listi Vučićeve Srpske napredne stranke (SNS). U kolovozu 2012. godine postavljen je za ravnatelja ureda za Kosovo i Metohiju sa sjedištem u Beogradu.  Član Vlade Srbije prvi put je postao 2013, kada je imenovan za minsitra bez portfelja, zaduženog za Kosovo i Metohiju. Od 2014. obavlja dužnost ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a taj resor dobio je u kolovozu 2016. godine. Dolaskom Ane Brnabić na mjesto premijerke u lipnju 2017. Vulin preuzima resor obrane. Od pretprošle godine Vulin je postao ministar unutarnjih poslova Republike Srbije.  Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prigodom kupnje stana na Zvezdari, beogradskoj gradskoj općini, Agencija za borbu protiv korupcije potkraj 2015. prijavila je Vulina Tužiteljstvu za organizirani kriminal. Međutim, dvoje godine kasnije oni su bez ikakvog obrazloženja obustavili započeti kazneni postupak protiv Aleksandra Vulina. Očito, posrijedi je bilo političko uredovanje i pritisak na pravosuđe iz vrha političke piramide u Srbiji.
Nastavak slijedi…
Dragan Ilić
HOP