Skandali i afere Aleksandra Vulina davno sišlog s uma i zdravog razuma

0
2302

Agencija za borbu protiv korupcije raskrinkala sve makinacije i malverzacije Aleksandra Vulina, ali ga je zatvora spasilo politički teledirigirano srbijansko krivosuđe pod paskom njegovoga ljubavnika Aleksandra Vučića

vulin
Jedan od glavnih Vučićevih pobočnika, njegov imenjak Aleksandar Vulin, ubraja se u red kriminogenih srbijanskih političara izvan i iznad svih zakona šumadijske države. Dakako, Vulin nije pristao na intervju s novinarima oporebenog portala Krik.rs, no oni su, ipak, doznali sve pojedinosti o njegovim službenim prihodima, imovinskom stanju, komapnijama u njegovom vlasništvu, te nizu kaznenih i prekršajnih postupaka koji se vode pred korumpiranim srbijanskim krivosuđem protiv skandaloznog Aleksandra Vulina, oličenja laži i krađe u srpskoj dnevnoj politici.
1264265_aleksandar-vulin-foto-stefan-jokic-2_ls
Premda Vulin, prema očekivanju, laže o svim izvorima i visini redovnih prihoda, nije zgoreg pobrojati u nizu njegove mnogobrojne visoke političke dužnosti u Srbiji, odakle je crpio tek osnovicu materijalnih prihoda. On je izvanredne prihode, financijske dobiti od dodatnih poslova posve očekivano sakrio, želeći podvaliti javnosti i ostaviti lažni dojam tobože skromnog i narodnog čovjeka. Lud bio tko bi mu povjerovao. Kao narodni zastupnik srbijanske narodne Skupštine Vulin je 212. službeno zarađivao na mjesečnoj razini  105 000 dinara, no već tad je bio u sukobu interesa, budući je usporedo obavljao još nekoliko iznimno visoko plaćenih državnih funkcija. Od 2012. do 2013. bio je ravnatelj ureda za Kosovo i Metohiju, od čega je mjesečno naplaćivao 154 495 dinara. I kad se to sabere sa zaradom narodnog zastupnika od 105 000 dinara, to je zbirno već 259 495 dinara prihoda samo od te dvije političke pozicije, koje je tad zauzimao.
ps-aleksandar-vulin01vulin2
Onda je od 2013. do 2014. kao član Vlade Srbije bio ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju i tu je mjesečno bio plaćen 101 597 dinara. Istodobno je od 2014. do 2017. bio ministar za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja, od čega je imao mjesečnu plaću od 100 000 dinara. Dostatno je zamijetiti kako je samo 2014. usporedo imao i prihode od ministriranja za fantomski srbijanski ured bez portfelja za Kosovo i Metohiju od 101 597 dinara, što sabrano s njegovim resornim ministriranjem za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja, samo za tu 2014. godinu, daje zbirnu brojku  u iznosu od 201 597 dinara. Kurs dinara i eura u Srbiji je trenutno u razmjeri 1:119,  a u opisanom razdoblju Vulinova ministriranja bio je euro 117,5 puta jači od dinara, te je lako izračunati visinu Vulinovih mjesečnih prihoda dobivenih na mjesečnoj razini samo od komercijaliziranoga bavljenja dnevnom politikom. Onda je kao ministar obrane Srbije imao mjesečna primanja od 92 245 dinara, a od preklani je ministar unutarnjih poslova Srbije. Još uvijek nema službenih podataka koliko Vulin zarađuje kao ministar MUP-a Srbije.
Aleksandar Vulin je sa suprugom Natašom kupio trosoban stan u novoizgrađenoj modernoj zgradi na Zvezdari u širem centru Beograda u srpnju 2012. godine za 229 620 eura. Stan je veličine 107 četvornih metara i njegova prvotna vrijednost bila je službeno 160 000 eura. No, Vulin je platio nekretninu cijelih 229 620 eura. Zapita li se itko razborit u Srbiji kako čovjek koji kaže i odmah ne trepnuvši slaže, ima mjesečno manje od tek između tisuću do tisuću i pol eura mjesečne zarade od redovne plaće dobivene obavljanjem političkih dužnosti, može kupiti za gotov novac nekretninu koja košta 229 620 eura? Ima li možda naivaca koji vjeruju da se Vulin primjerice strastveno kockao u kladionici, te u seriji imao astronomske novčane dobitke, te se kockar od toga obogatio da si je mogao priuštiti kupnju stana vrijednog 229 620 eura za gotov novac? Pored toga, u zgradi na Zvezdari, gdje je kupio skupocjeni stan tuđim novcem nepoznatoga porijekla, Vulin je istodobno kupio i parking mjesto vrijednosti 15 000 eura. No, ta se pojedinost nikako ne spominje u Vulinovom imovinskom kartonu, objavljenom na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije. Kupljena garaža s parking mjestom je prostorno veličine 12 četvornih metara.
vulin
Navodno je Vulin taj famozni stan kupovao na rate. Prvu ratu od 40 000 eura Aleksandar i Nataša Vulin su, prema ugovoru, isplatili u listopadu 2011. godin. Obvezali su se ostatak sume ukupnog iznosa 229 620 eura isplatiti do kraja rujna 2012. godine. No, upravo ovaj Vulinov stan razotkriva pozadinu svih njegovih prljavih i pokvarenih radnji. Agencija je dvije godine nakon Vulinove kupnje stana na Zvezdari provjeravala podatke njegovog imovinskog kartona.Utvrđeno je kako Vulin i njegova supruga Nataša nisu uopće imali novaca za kupnju stana. Radi toga, Agencija za borbu protiv korupcije je zatražila objašnjenje ministra Vulina. Za njegovo glupo, bezobrazno i drsko objašnjenje kako je novac posudio od suprugine tetke iz Kanade, Agencija nije uspjela naći dokaze, te je Vulina prijavila tužiteljstvu. Bila je osnovana sumnja kako ministar Vulin pokušava prikriti istinu, ili narodski bolje reći lagati, u svezi kupnje nekretnine na Zvezdari. Bilo je očito kako je Vulin počinio teško kazneno djelo. Iz neobjašnjivih razloga i nakon dvije godine od pokretanja sudskog kaznenog postupka protiv Vulina, tužiteljstvo je obustavilo kazneni postupak protiv Aleksandra Vulina.
VUČIĆ
Razvidno je kako je kriminalac Vulin u Srbiji nagrađen za kriminal i njegove protuzakonite radnje su od zaštitom mafijaške države Srbije isto onoliko koliko je i bijeli medo na santi leda uvijek voljom majke prirode zaštićen od toplinskog udara. Vulin je u to vrijeme složio lovačku priču o načinu kupnje stana na Zvezdari kako bi prikrio lopovluk i porijeklo goleme sume novca. Maloumnik je javno govorio kako je više desetaka puta letio zrakoplovom do Kanade kako bi zakonski donosio uvijek dozvoljenih 10 000 eura novca iz inozemstva u Srbiju. Budući je stan koji je na maherski način tobože kupio vrijedan 229 620 eura, samo je još veći umobolnik od samoga Vulina mogao povjerovati u njegovu ludoriju kako je letio avionom 23 puta od Beograda do Kanade kako bi od ženine tetke osobno odnosio i uplaćivao rate za stan na Zvezdari. Koju travu puši drogirani majmun Vulin kad prosipa javno tako bedastu spiku? Izgleda mora pothitno mijenjati dilera droge. Od ove sadašnje prejake doze može i riknuti, a njegova bujna mašta što radi svašta neće presahnuti. Takve nebuloze narkos i homos Vulin može prodavati samo onim luđacima što poput njega kopčaju košulje od straga. Ta  prijesna laž majmuna Vulina možda postane istina onoga dana kad se i sve gorile njegove vrste počnu šišati i češljati.
vučić vaterpolisti
Nije samo Aleksandar Vulin kao pojedinac iz njegove familije ogrezao u dubokom i teškom kriminalu. I njegov rođeni brat Bojan, kao i majka Bosa su sudionici njegovog kriminala. Na temelju istraživanja Agencije za borbu protiv korupcije, istražitelji internetski portal Krik.rs došao je i do konkretnih spoznaja i u svezi obiteljski organiziranog kriminala Vulinovih. Tako je jednosoban stan u centru Novog Sada, površine 30 četvornih metara i vrijedan 22 000 eura, Aleksandar Vulin dobio na dar u srpnju 2010. godine od sutkinje Olgice Milošević, zaposlene u novosadskom Osnovnom sudu. Sutkinja Milošević u izjavi za portal Krik.rs izjavila je kako je stan darivala Vulinu zbog “reguliranja odnosa njihovih roditelja”, koji su bili porodični prijatelji. No, nije točno pojasnila o kakvim je uzajamnim odnosima riječ. Samo dvije godine nakon što je taj jednosobni stan dobio na dar od sutkinje Olgice Milošević, kriminogeni Aleksandar Vulin je poklonjenu nekretninu prodao rođenom bratu Bojanu Vulinu  za novčanu svotu od 38 000 eura. Realna vrijednost stana bila je 22 000 eura, a Vulin je stan koji je dobio iz njemu znanih razloga kao dar s neba prodao rođenom bratu Bojanu i prodajom poklona zaradio i 38 000 eura od rođenog brata.
vuchic-i-seselj
Cigan Vulin kao njegov romski zemljak i filmski junak Perhan u Kusturičinim i Bregovićevim petparačkim filmovima leti pod nebeske svodove, te se razbacuje tuđim novcima kao djeca kad se igraju novogodišnjim konfetama. Nije ga sram teškoga podlaca ni zelenaški zarađivati novac na podmukli način i od rođenog brata, sve u duhu izreke tako bliske barabi i bitangi Vulinu “kako brat bratu oči najdublje vadi”. Ipak, vlasništvo spomenutog stana u Novom Sadu je i dalje sporno unatoč i javnom objašnjenju sutkinje Olgice Milošević, budući je na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije taj stan što ga je navodno poklonila Vulinu, upisan i dalje kao njezino vlasništvo. Sutkinja je to lakonski i providno bezobzirno i beskurpulozno pokušala objasniti djetinje naivnim riječima.”Ne znam zašto je to tako da je stan i dalje na moje ime. Vjerojatno je neažurnost Agencije da izvrši promjenu.” To je bila izjava sutkinje Olgice Milošević za portal Krik.rs. U Novom Sadu je Bojan Vulin, brat Aleksandra Vulina, dobio, opet pod nerazjašnjenim okolnostima na dar četvorosoban stan površine 93 četvorna metra i vrijedan 85 000 eura. Stan se službeno vodi kao roditeljski poklon sinu Bojanu u studenom 2011. godine, a što je zbilja pozadina toga skupocjenog poklona, još uvijek ostaje tajna. Stan Bojana Vulina nalazi se ispod Petrovaradinske tvrđave.
četnici bg
Napokon, tu je od silnog bogatstva što su ga Vulinovi stekli otimačinom i razbojničkom pljačkom, još i kuća u posejdu Vulinove majke Bose Vulin, kao i plac na kojem se nalazi kuća, a zemljište se vodi na Vulinovu majku Bosu Vulin. Golema kuća od 117 četvornih metara u vlasništvu Vulinove majke Bose, vrijedna je 45 000 eura i smještena je u novosadskom prigradskom naselju Ledinci. Tamo je i plac  od 856 četvornih metara ili površine 0,09 hektara zemlje, opet u vlasništvu Bose Vulin i vrijedan 17 000 eura. Iz svega priloženog, kristalno je jasno kako su Vulinovi obiteljski i uz ozakonjenu potporu kriminogene države Srbije, organizirali obiteljski mafijaški klan. Ne biraju načine i sredstva materijalne otimačine. Istodobno, pomahnitali i podivljali Aleksandar Vulin iz dana u dan pokušava soliti pamet o svemu i svačemu svim srpskim susjedima, a ponajviše Hrvatima. U svom je dvorištu pomeo, kako se vidi sve za sobom, te onda izviruje i špija preko tuđeg plota, zabadajući prokušani lažljivac i kradljivac svoju radoznalu majmunsku njušku tamo gdje joj nije mjesto.
Kraj drugog dijela serijala o svim makinacijama i malverzacijama Aleksandra Vulina
Dragan Ilić iz Brograda za HOP
HOP