Iz ruske baze Baykonur poletjeli ruski i američki astronauti, ruska astronautkinja u letjelici Elona Muska, a u Ukrajini druga slika stanja!

0
10298

Iz ruske baze Baykonur (pod posebnom ruskom upravom) koja se nalazi Kazahstanu ruska državna korporacija “Roscosmos” (koja proizvodi i rakete za rusko nuklearno oružje) je lansirala svemirsku letjelicu sa NASA-inim ‘astrounautom’ dr. Frank Rubiom skupa sa dvojicom ruskih ‘kozmonauta’ Dimitri Petelinom i Sergey Prokopyevim. Njih trojica boraviti će slijedećih 6 mjeseci na “Međunarodnoj svemirskoj postaji”

Rubio je prvi američki astronaut koji je putovao na ISS ruskom raketom Soyuz otkako je ruski predsjednik Vladimir Putin poslao trupe u Ukrajinu 24. veljače.

Kao odgovor agresiji zapadne prijestolnice, uključujući Washington, udarile su Moskvi sankcijama bez presedana, a bilateralne veze pale su na novu nisku razinu.

Svemir je jedno od posljednjih preostalih područja suradnje između SAD-a i Rusije. Jedina ruska kozmonautkinja, Anna Kikina, trebala bi otputovati u orbitalnu stanicu početkom listopada na SpaceX Crew Dragon.

Kikina će postati tek peta profesionalna kozmonautkinja iz Rusije ili Sovjetskog Saveza koja je otišla u svemir i prva Ruskinja koja će letjeti u letjelici SpaceX, iz tvrtke milijardera Elona Muska.

Ruski kozmonauti i zapadni astronauti nastojali su se držati podalje od sukoba koji bjesni na Zemlji, posebno kada su zajedno u orbiti?

Suradnja između SAD-a, Kanade, Japana, Europske svemirske agencije i Rusije, ISS je podijeljena u dva dijela: američki orbitalni segment i ruski orbitalni segment.

Trenutno ISS ovisi o ruskom pogonskom sustavu za održavanje svoje orbite, oko 250 milja iznad razine mora, s američkim segmentom odgovornim za električnu energiju i sustave za održavanje života.

Rogozinov nedavno imenovani nasljednik, Jurij Borisov, kasnije je potvrdio dugo nagovarani potez Rusije da napusti ISS nakon 2024. u korist stvaranja vlastite orbitalne stanice. Američka svemirska agencija Nasa nazvala je odluku “nesretnim razvojem događaja” koji bi spriječio znanstveni rad na ISS-u.

Svemirski analitičari kažu da bi izgradnja nove orbitalne stanice mogla potrajati više od desetljeća, a ruska svemirska industrija – točka nacionalnog ponosa – ne bi mogla cvjetati pod teškim sankcijama.

ISS je lansiran 1998. u vrijeme nade za suradnju SAD-a i Rusije nakon njihovog natjecanja u svemirskoj utrci tijekom hladnog rata.

U tom je razdoblju sovjetski svemirski program doživio procvat. Pohvalio se nizom postignuća među kojima je slanje prvog čovjeka u svemir 1961. i lansiranje prvog satelita četiri godine ranije.

Stručnjaci kažu da je Roscosmos posljednjih godina pretrpio niz neuspjeha, uključujući korupcijske skandale i gubitak niza satelita i drugih svemirskih letjelica.

Ruski višegodišnji monopol na letove s posadom na ISS također je nestao, u SpaceX, zajedno s milijunima dolara prihoda.

FB_IMG_1664192851164

 
Zašto se ovakve vijesti zataškavaju (u  ratnohuškačkoj propagandi (tzv. ‘mainstream medijima’)?
 
Prilično ‘skrivene’ vijesti (dok se, među “običnim” ljudima širi zebnja od nuklearnog rata)  – nešto skrivaju ili otkrivaju?
FB_IMG_1664171659599
Slična je – prilično prešućena/umanjena vijest – vijest o tome da je rusko (takozvano) “cjepivo” (zapravo “vektorsko”/genetičko) – izrađeno “u suradnji” sa Astra Zenecom?
 (zapravo je cijeli patent za tzv. “cjepivo” – patent Astra Zenec-a-e)
 
-“UN Agenda 2030″/”World Economic Forum” na djelu? 
– proizvodnja propagandne izlike za “zelenu agendu”/”održivi razvoj” – a zapravo JAVNO PROKLAMIRANO – smanjenje dostupnosti energije, hrane “običnim” ljudima
-Uz pad proizvodnje i nametanje tzv. “četvrte industrijske revolucije” i – trajno – ukidanje brojnih radnih mjesta i uvođenju trajne – nezaposlenosti
-“suvišnost” desetaka miliijuna “običnih” ljudi
HOP
HOP NA TELEGRAMU
https://t.me/hopportal