Sa ‘Synthetic Aperture Radarom’ možemo vidjeti do osam kilometara ispod površine zemlje, te ispod leda

0
2657

Može li se izmjeriti vibracija piramide? Sa satelitskim radarom i sintetičkom aperturom može.

Što smo vjerovali da je piramida i što je ona zapravo?

Piramida KHNUM-KHUFU je predmet toga istraživanja. Nevjerojatno, sve što smo znali nestalo je u dimu s otkrićima do kojih su došli.

Iza toga stoji sasvim druga stvarnost koju ćemo sada analizirati. Tako počinje posljednja konferencija profesora Corrada Malange s temom prezentacije studije “KHNUM-KHUFU” u kojoj je korišten radar sa sintetičkom aperturom.

Studija je predstavljena 16. rujna 2022. u Monteneru (Livorno). Eugenio Miccoli i Leonardo Rosi bili su prisutni na događaju koji je u cijelosti snimljen.

Profesor Corrado Malanga proveo je ovo istraživanje zajedno s dr. Filippom Biondijem.

Problem s radarom sa sintetičkom aperturom (SAR) je taj što je, zbog slabog prodiranja elektromagnetskih valova unutar čvrstih tijela, onemogućena mogućnost promatranja unutar distribuiranih ciljeva.

Pod tim uvjetima, slikovno djelovanje je osigurano samo na površini raspodijeljenih ciljeva. Ovaj rad opisuje metodu snimanja temeljenu na analizi mikro-kretanja na Khnum-Khufu piramidi, koja su obično generirana pozadinskim seizmičkim valovima. Dobiveni rezultati pokazali su se vrlo obećavajućim, jer je postignuta puna 3D tomografska slika visoke rezolucije unutrašnjosti i podpovršine piramide.

Khnum-Khufu postaje proziran poput kristala kada se promatra u domeni mikrokretanja. Na temelju ove novine u potpunosti smo rekonstruirali unutarnje objekte, promatrajući i mjereći strukture koje dosad nisu bile otkrivene.

Eksperimentalni rezultati procijenjeni su obradom serije SAR slika iz druge generacije talijanskog satelitskog sustava COSMO-SkyMed, pokazujući učinkovitost predložene metode.

Rezultati su objavljeni u pripremi za tiskanje na(časopis Sveučilišta Cornell). Slajdove prezentacije možete besplatno preuzeti na ovoj poveznici.

KHUFU-LIVORNO-2022-low

Od danas moramo očistiti povijest i krenuti ispočetka.

Sa ‘Synthetic Aperture Radar’ možemo vidjeti do osam kilometara ispod površine zemlje, ispod leda .

Kao da su prozirne. “Došli smo do zapanjujućih otkrića!” Prvi eksperiment napravljen je s Keopsovom piramidom i otkrivene su stvari koje nikad prije nisu viđene.

Egiptolozi bi mogli izgubiti životnu.priču jer su gotovo sva njihova razmatranja opovrgnuta.

Igor Drenjančević

HOP

HOP na Telegramu

https://t.me/hopportal