Prema riječima jednog visoko pozicioniranog udbaša, u SR Hrvatskoj nikada nije živjelo više od 5 % Srba , a službeno se vodilo kao da ih ima 14 %

0
459

Evo što su ciljevi HDZ-ove politike: ”U svakom slučaju, politika Vlade RH ima dvije temeljne postavke, a one se baziraju, prije svega, na istini o hrvatskoj povijesti, istini o Domovinskom ratu, njegovu pravednom karakteru i gdje. Drugi element je nastojanje da napravimo iskorake u pomirbi i suživotu sa srpskom manjinom u Hrvatskoj. Tu moramo svi napraviti mali napor da tako i bude”, izjavio je premijer Plenković.

FB_IMG_1666442819232

Kakvu povijesnu istinu traži premijer Plenković i HDZ u Hrvatskoj?

Koliko komunističko partizanskih i četničkih stratišta u Hrvatskoj je otkopano i koliko žrtava pronađeno u njima? Koliko interesa je HDZ-ova Vlada pokazala za otkopavanja stratišta u Sloveniji? Koliko Hrvata je mučki ubijeno nakon završetka rata Hrvati ni danas ne znaju. To je trenutno najvažnija povijesna istina koja zanima Hrvate, ali ne zanima HDZ. Hadezeovska Vlada slijedi komunističku demokraciju i posljedice se već osjećaju kao korupcija, a ta slika će biti jasnija kad HDZ izgubi vlast. HDZ promiče bratstvo i jedinstvo pa je republika Hrvatska postala federacija. Ona nije više država hrvatskog naroda i etničkih manjina nego Hrvata i nacionalnih manjina. Nije mi jasno kako u hrvatskoj državi mogu postojati nacionalne manjine i osnivati svoje političke stranke.

U Hrvatskoj bi trebale postojati samo hrvatske stranke, ali ne i stranke nacionalnih manjina.
Zanimaju li HDZ i premijera Plenkovića laži i podvale o Jasenovcu? Naravno ne! Zašto se komemoriraju samo stratišta gdje su četnici mučili i masakrirali Hrvate, a to se komemorira kao ustaški zločin. Je li Vas sram? Koliko Hrvata je masakrirano i protjerano iz Zrina i koliko Hrvata je mučeno i masakrirano u Grahovu, Drvaru Petrovcu i Vakufu sa zabranom na povratak na svoju imovinu?

FB_IMG_1665904567823

Znaju li hadezeovci da su to bila naselja sa stopostotnim hrvatskim pučanstvom sve do nastanka kraljevine Jugoslavije kada je nastala SPC sa lažnim Tomosom je dobila jurisdikciju nad cijelom kraljevinom Jugoslavijom?!

Što se događalo u istočnoj Hercegovini i u naseljima uz Drinu? Tada je nestala HPC u sremskim Karlovcima i CPC. Međutim, gotovo svi Hrvati unijati sa bizantskim obredom koji su priznavali Papu postali pravoslavci pod jurisdikcijom SPC te postali Srbi.
U doba Tita, u Hrvatsku i BiH su se naseljavali vojni oficiri i milicajci koje su preko svojih veza osiguravali doseljavanje srbijanskih i srbskih civila iz BiH u Hrvatsku dok je Hrvatima iz Hrvatske i Bosne sa istim diplomama bilo omogućeno iseljavanje nakon pada Rankovića. Prema riječima jednog visoko pozicioniranog udbaša, u SR Hrvatskoj nikada nije živjelo više od 5 posto Srbijanaca i Srba sa svim novim doseljenicima, a službeno se vodilo kao da ih ima 14 posto. Rekao je također da je u NDH sve zajedno živjelo 14 posto Srba koje moramo razlikovati od Srbijanaca. U Hrvatskoj je dakle živjelo manje od 3 posto autohtonih pravoslavaca koliko ih živi i danas, dok Plenkovićev koalicijski partner Pupovac stalno spominje etničko čišćenje jer, navodno, od 14 posto Srba danas ostalo manje od 3 posto. Zašto premijer Plenković šuti na sve srbijanske i srbske podvale i laži, a navodno zastupa hrvatske nacionalne ili državne interese.

FB_IMG_1663485855139

Zašto HDZ-ova Vlada ne dozvoljava registraciju HPC i dodjeljuje novac iz hrvatskog proračuna neregistriranoj SPC koja po pravoslavnom kanonu ne bi smjela djelovati u Hrvatskoj, posebice nakon svih spoznaja o njenom nastanku i djelovanju.

Sve pravoslavne crkve su autokefalne, dakle, državne i ne smiju djelovati izvan granica svoje države. O tome bi trebala brinuti hrvatska politika ako joj je cilj sigurnost hrvatskih državljana.

Zašto hadezeovska Vlada ne donese zakon kojim se zabranjuje toj organizaciji djelovanje na teritoriju Republike Hrvatske i da se donese zakon o obnovi HPC koja je starija od SPC cca 200 godina.

Razumije li hrvatska Vlada kanone pravoslavlja? Zašto se ne poništi jurisdikcija SPC nad hrvatskim pravoslavcima ili da se današnjim pravoslavcima vrati unijatski status koji su imali ranije? Zakonskom zabranom SPC da djeluje u Hrvatskoj ne uskraćuje se pravo na etničnost.

FB_IMG_1665980682929
Sa ovakvom organizacijom kao SPC u Hrvatskoj se ne mogu uspostaviti dobri odnosi sa pravoslavcima. Pupovac u Hrvatskoj ne brani nikakvo pravoslavlje već promiče velikosrpstvo, a to je protivno hrvatskim nacionalnim ili državnim interesima.
Srećko Radović

HOP na Telegramu

https://t.me/hopportal