Nobelovac Ivar Giaever i 1200 znanstvenika tvrde da klimatske opasnosti ne postoje ( u 150 godina ‘povećanje’ 0.8%)!

0
14169

Dobitnik Nobelove nagrade za fiziku 1973. godine, Ivar Giaever prvi je potpisnik peticije preko 1200 znanstvenika (pretežno fizičara, geofizičara, astrofizičara i geologa) koji upozoravaju cijeli svijet da klimatske opasnosti ne postoje.

Ali cijeli svijet radije sluša Gretu Thunbergh: tako ide cijeli svijet  u propast zasnovan na ljudskoj gluposti.

Velika klimatska prevara

Nobelovac Giaever kaže kako ga je globalno zatopljenje počelo zanimati 2008. godine kada je pozvan da sudjeluje na okruglom stolu o tom pitanju, a za pripremu je temu proučio iz literature dostupne na internetu.

Otkrio je da postoji opće uvjerenje da će prosječna površinska temperatura na cijeloj zemlji porasti s oko 288 K (kelvina) na 289 K za oko 150 godina. Okolnost je predstavljena kao dokaz alarmantne anomalne klimatske promjene, ali povećanje od 0,3% u 150 g. – primjećuje profesor – znači samo jedno: klima je bila iznenađujuće stabilna. Više od klimatskih promjena!

Godine 2011. Američko fizikalno društvo (APS) bombastično najavljuje:

«Dokazi su nepobitni, globalno zatopljenje je u tijeku. Ako se ne poduzmu mjere ublažavanja, vjerojatno će doći do značajnih kvarova u fizičkim i ekološkim sustavima planeta, društvenim sustavima te ljudskoj sigurnosti i zdravlju. Moramo sada smanjiti emisije stakleničkih plinova.”

Kao odgovor, profesor je odlučio dati ostavku u APS-u.

Ubrzo se otkrivaju razlozi drastične odluke navedenog društva.

Prije svega, ništa u znanosti nije nepobitno, pa se ova znanstvena skupina predstavljala kao politička ili čak vjerska udruga.

Zašto je APS alarmirao današnji svijet u odnosu na onaj prije 150 godina kada je, očito, danas sve bolje nego prije 150 godina?

Konačno, pretpostavku ODA-e dezavuiraju činjenice, s obzirom na to da se najviša temperatura zabilježena do 2015. (godine održavanja konferencije) dogodila 1998.: ukratko, ODA  se žalila ne klimatske promjene kojih nema!

Globalno zatopljenje, nova religija

 

“Ja sam Norvežanin – šali se dobitnik Nobelove nagrade – mislim da ne bih trebao brinuti o malo grijanja”. Nadalje, primjećuje da su se slični alarmi dizali desetljećima ranije u vezi s kiselim kišama, ozonskom rupom i krčenjem šuma, ali čovječanstvo još uvijek napreduje kao i uvijek.

Često se čuje o navodno velikom broju znanstvenika koji bi se uvjerili u ozbiljnost problema. Ali broj nije bitan: jedino je važno jesu li u pravu ili u krivu.

Umjesto toga, trebali bismo se užasavati jednostrane propagande u medijima, i sav novac bačen na alternativne izvore energije, kada tolika djeca diljem svijeta idu navečer gladna u krevet. Globalno zatopljenje je postalo nova religija jer je o tome zabranjeno raspravljati, kao što se ne raspravlja o vjerskim dogmama. Na primjer, ako primijetimo da je alarmantno povećanje globalnih prosječnih temperatura zapravo povećanje od 0,3% u 150 godina, i da postoje mjesta na planetu s promjenama temperature od 80 stupnjeva tijekom godine, tako da je smiješno da se alarmira za 0,8 stupnjeva u 150 godina, odmah ga se ušutka i istakne kao negatora.

Nadalje, trebali bismo pitati APS: ali koja je optimalna prosječna temperatura za Zemlju? APS ne reagira. Nitko nam ne govori tu optimalnu temperaturu. Je li to možda onaj od prije 150 godina? I zašto? Možda bi dva stupnja više bilo bolje. Ili možda dva stupnja manje.

Još jedna zanimljiva stvar je vjerovanje da možete izmjeriti prosječnu temperaturu cijele Zemlje za cijelu godinu, učiniti to s frakcijskom preciznošću stupnja, i vjerovati da je rezultat značajan. Naravno da nije. Nijedan fizičar ne bi rekao da je srednja vrijednost s tom preciznošću značajan broj.

Ali  između 1998. i 2015. temperatura uopće nije rasla, ali je tih godina CO2 rastao bez prestanka. Što je još potrebno da se zaključi da CO2 nije plin koji mijenja klimu? Kako bi otklonile uzbunu, neke su zemlje odlučile dati prednost obnovljivim izvorima energije.

Na primjer, Sjedinjene Države prozivaju na 10% alkohola u benzinu. To je vrlo glupa stvar: Amerikanci ponekad rade glupe stvari.

Alkohol koji se dodaje benzinu radi se od kukuruza, ali kukuruz je hrana i s tim glupim izborom sada hrana košta više.

Također, čini se da nitko ne razumije koliko je CO2 važan za rast biljaka: povećanje CO2 je prekrasna stvar jer sada biljke rastu brže, pa je povećanje CO2 dobro za poljoprivredu. Istina je da se klima uvijek mijenjala, sa ili bez antropogenih emisija CO2.

S tim u vezi, zanimljivo je, dakle, da kada govorimo o klimatskim promjenama, to se uvijek predstavlja kao promjena na gore. Pod pretpostavkom da CO2 mijenja klimu, zašto bi to nužno bilo na gore? Žalimo se na podizanje razine mora za nekoliko milimetara, no završetkom zadnje glacijacije razina mora se u samo nekoliko godina podigla za 100 metara. Uragani koji su pogodili Sjedinjene Države od 1850. nisu se povećali u broju ili jačini.
Pa, ne morate čak ni biti znanstvenik da provjerite podatke, pa vidite da je temperatura pala između 1940. i 1980. ili između 1998. i 2015. unatoč nemilosrdnom porastu CO2, ili da prebrojite broj uragana koji su pogodili Ameriku i njihovoj snazi –  vidjeti ćete da su  sada manje nego u prošlosti.

Međutim, svi bismo trebali biti zabrinuti jer postoje lažovi koji mlade ljude indoktriniraju  kako se planet raspada već 150 godina. Umjesto toga, 150 godina ništa nije savršeno, ali sve je bolje: živimo duže, imamo bolje zdravlje, sve je bolje.

Solarne i vjetroelektrane je vrlo skup način proizvodnje energije, a razlog zašto smo danas zdraviji i spremniji nego što smo bili prije dvjesto godina je taj što imamo dostupnu jeftinu energiju, zahvaljujući nafti, ugljenu, plinu …

Igor Drenjančević

HOP na Telegramu

https://t.me/hopportal

HOP