Na svjetskim tržištima cijene nafte OSJETNO – niže od cijene nafte uoči agresije Rusije na Ukrajinu, dok kod nas divljaju !

0
2631

– Dostava informacija od strane građanina sa pravom glasa na izborima, koje su zataškane prešućene i koje „niti-jedan-‘političar opće prakse’-ne komentira-ne-primjećuje“, a koje su važne u procesu političkog odlučivanja –

Poštovani,

dok strane banke koje posluju u Republici Hrvatskoj kao i strane mega-korporacije, uz „domaće“ kompanije (štogod to,zapravo, značilo) sa poslovanjem u Republici Hrvatskoj “pošteno zarađuju-u-‘tržišnoj-utakmici’-na-slobodnom-tržištu” i na taj način osiromašuju državljane Republike Hrvatske,  ovim putem se, kao građanin-državljanin Republike Hrvatske s pravom glasa na izborima, obraćam „političarima“ koji, navodno, „samostalno-i-informirano“ „promišljaju“ i donose političke odluke, a koje se tiču “javnog interesa” i života svakog državljanina Republike – dakle, dostavljam (još jednu) informaciju koja je  važna u procesu političkog odlučivanja a koja je  zataškana-prešućena od strane: – tzv. “mainstream medija” (a zapravo plutokratsko-korporativne propagande), – od strane tzv. “političara” kao i od strane “uglednih“, (privatno plaćenih) tzv. ‘nezavisnih’ analitičara”;

 

– Dok cijene naftnih derivata kao i cijene hrane i energenata u maloprodaji, (i) u Hrvatskoj rastu (slikovito, divljaju) – svjetski specijalizirani, poslovni servisi javljaju da su: na svjetskim tržištima cijene nafte, već mjesecima – OSJETNO – niže od cijene nafte uoči agresije Rusije na Ukrajinu.

Primjer, vijest broj 1, za provjeru točnosti i kao poticaj za osobno promišljanje o budućim političkim potezima i inicijativama svakog od “političara”:

REUTERS, specijaliziran poslovni servis javlja:

Oil prices slide $2/bbl; settle at 9-month lows on dollar strength

https://www.reuters.com/business/energy/oil-claws-back-some-losses-strong-dollar-caps-gains-2022-09-26/

“(…) Oil prices fell $2 a barrel on Monday, settling at nine-month lows in choppy trade, pressured by a strengthening dollar as market participants awaited details on new sanctions on Russia.

Brent crude futures for November settled down $2.09, or 2.4%, to $84.06 a barrel, plunging below levels reached on January 14.

U.S. West Texas Intermediate (WTI) crude for November delivery dropped by $2.06, or 2.3% to $76.71, the lowest since Jan. 6. (…)

Primjer, vijest broj 2, za provjeru točnosti i kao poticaj za osobno promišljanje o budućim političkim potezima i inicijativama svakog od “političara”:

(grafikon) Closing price of Brent, OPEC basket, and WTI crude oil at the beginning of each week from March 2, 2020 to November 21, 2022 

https://www.statista.com/statistics/326017/weekly-crude-oil-prices/

 Goran L.

HOP na Telegramu

https://t.me/hopportal