U Svetom Pismu stoji kako je vjera ta koja pobjeđuje svijet

0
7445

Za one koji nisu na “ti” s engleskim evo prijevoda slogana sa slike, tj specijalnog izdanja magazina TIME koji je “proročki” najavio što nas očekuje u ovom stoljeću: “HOW GENETIC ENGINEERING WILL CHANGE US IN THE NEXT CENTURY – KAKO ĆE NAS GENETSKI INŽENJERING PROMIJENITI U SLJEDEĆEM STOLJEĆU”.
—————————————-

Stalno smo zabrinuti izgledom, onime što drugi misle i govore o nama, uspjehom u svijetu, dojmom koji ostavljamo, brojkama na računu, sredstvima kojima raspolažemo … Ono manje bitno smo stavili na prvo mjesto. Htjeli mi to priznati ili ne, bavimo se vanjštinom više nego nutrinom. Aplauzima svijeta više nego slavom Božjom.

Tko još živi vjerno uz duboki nutarnji molitveni život? Tko je taj koji staje pred Riječ kako bi ga ona razgolitila i kako bi spoznao svoju grešnost, s kojom potom misli doći pred Onoga koji je jedini kadar donijeti izbavljenje iz ropstva grijehu, očišćenje i iscjeljenje? Tko je taj koji je spreman založiti se za Istinu bez obzira na posljedice koje slijede nakon svjedočenja za istu? Tko je taj koji će reći NE svijetu koji nas želi usisati u sebe i nametnuti vrijednosti koje to nisu?

U Svetom Pismu stoji kako je vjera ta koja pobjeđuje svijet. No, to nije samo neka razumska vjera (koja je potrebna, da se razumijemo) , nego vjera srca, uvjerenost koja vodi kroz životne situacije i od koje se ne odustaje kakve god one bile. Ona koja brda premješta. Ta uvjerenost je pokretačka snaga koja prti ispred čovjeka sve prepreke i koja ga drži uspravnim pred neverama i kad se svi razbježe. Takav čovjek nije povodljiv. Ne daje se zavesti olakim obećanjima i obmanama, ma kako privlačne bile. On traži u svemu Istinu i volju Božju. A kad je otkrije odvažno svjedoči za istu. Ne povlači se pred lokalnim moćnicima jer zna da su to sluškinje ovog svijeta. Ne reagira na nametnute ucjene i strah, kao niti na laskanja. Svjedok je Krista raspetog i uskrslog. Njemu je bitno suobličenje s takvim Kristom, a to znači biti spreman pretrpjeti za Istinu jer (iskustveno) zna da s Njime dolazi i proslava, pobjeda Istine. Bez suobličenja s Kristom uskrslim nema istinskog mira. Robovi smo nemira i poput slamki na olujnom moru ako nas Istina ne oslobodi. Mir je posljedica izlaska iz ropstva.

Mogu se raznorazni moćnici, slavni celebriti, pjevači, glumci, sportske zvijezde, tajkuni i sl. iz reda, po svjetski gledano, uspješnih ljudi pred vama napuhavati i cifrati u milijun boja , no sve su to šupljaci koji se ufuravju da su netko i nešto ukoliko u svom srcu nemaju ono jedino bitno i potrebno, a to je MIR. Upravo su zbog odsustva tog mira i krenuli u ambicioznu potragu za istim, samo krivim putem. Nisu krenuli putem iznutra, nego izvana … vođeni dojmom i potvrdom vrijednosti koja dolazi od svijeta, a koja im stvara tek privid veličine i moći , osjećaj samouvjerenosti. A samouvjerenost i uvjerenost nisu jedno te isto. Prva izrasta iz zbira povoljno izgrađenih okolnosti tj iz nametnute kontrole, a druga iz suobličenosti s Onim koji je otvorio put uzak, strm i mukotrpan, ali i jedini kojim se stiže do izgubljenog rajskog Vrta. Zato ovi prvi idu širokim, ravničarskim putem, s utopističkim poklicima o životu bez patnji, boli, ratova, o životu prosperiteta i jednakosti, hedonističko materijalističkom raju i blagostanju. Ne, oni se ne žele mijenjati. Ne žele se odricati. Oni se žele nadograđivati, imati što više i izgledati što bolje. I onda se u toj raskoši poput pauna u svom utopističkom vrtu, bez Boga, nadmeno, samouvjereno i samodostatno šepuriti.
San je ovo svih dosadašnjih utopističkih ideologija koje su umislile da mogu postići “mir na zemlji” bez Boga. Sve dosadašnje su se raspršile. No, kako jedna izgubi na snazi i s pozornice nestane, tako se neka nov@, u nešto drugačijem ruhu pojavi. Ta nisu, tamo neki, tek tako svoju utopističku zamisao nazvali “Novi” svjetski poredak.

Ono čemu trenutno svjedočimo jest dokidanje demokracije i uvođenje tehnokracije s utopističkim obećanjima tzv Transhumanizma.

Već sam o ovom u više navrata pisao, no za kraj posta samo još podsjetnik uz sliku koja govori više od tisuću riječi (i objašnjenje kakve veze ima s ovakvim postom). Uzdižem je pred oči sviju nas. Tko zna, možda netko od slijepih progleda, od uspavanih se probudi i od bolesnih ozdravi … kad shvati da se još za “staronormalnog” planiralo uvesti “novonormalnog” tj. transformiranog hibridnog čovjeka.

Mislite li da su zavojnice DNK na slici slučajno stavljene uz ovaj slogan, te još k tomu kao zmija zavojnica oko stabla? Umjesto Riječi koja prodire tamo gdje nijedna ljudska ne može, te rastavlja “kičmu od moždine”, na slici se nalazi m(RNA) jedna druga (messenger) poruka, osmišljena puno prije sveg ovog što se trenutno događa kao PLAN OPOZIVA (LOTT’S IMPEACHMENT PLAN).

Oni koji u realizaciji “novonormalnog protokola” ne prepoznaju primjenu agende arhitekata babilonske kule, te se još uvijek nadaju povratku “na staro” još samo da podsjetim, nije da vi ne možete vidjeti što je na stvari. Vi NE ŽELITE ZNATI o ovim stvarima jer bi to značilo da se morate odreći opijenosti od duha ovog svijeta, te sveg što ste stavili ispred ljubavi prema Istini i njezinim vrijednostima. Suočiti se s planovima arhitekata novog svjetskog poretka, čija je realizacija u tijeku, za vas znači definitivno odustati od hoda širokim putem za kojim intezivno plačete proteklih godinu dana. Ta zar mislite da “I can’t breathe” znači samo represiju sustava ili nedostatak kisika koji udišemo, a ne i nedostatak Duha kojeg smo zamijenili lažnim idolima!? Sve ovo se događa jer smo kao Crkva prezreli i odbacili Duha Svetog, istinskog Gospodina i Životvorca, istinskog TRANSformatora.

Pristajemo na svaki ponuđeni paket mjera samo da bismo opet mogli živjeti svoj mizerni hedonistički život. U stanju smo pristajati na sve upakirane laži te čak i druge uvjeravati da su teroristi. Uopće dakle ne dvojim da među nama ima onih koji će sutra prokazivati svoje bližnje kao što su to radili neki u minulom komunističkom režimu. I nećete se smiriti dokle god među nama bude onih koji će proročki naviještati Riječ s namjerom da se spase svi koji se mogu (jer će htjeti) spasiti. Upravo radi takvih, trenutno izgubljenih, podižem ovu zmiju na stup ovog oglašavačkog krova. Kad bi samo jedan progledao, ovaj post bi ispunio svoju svrhu.

“Ne gledaj na njegovu vanjštinu ni na njegov visoki stas jer sam ga odbacio. Bog ne gleda kao što gleda čovjek: čovjek gleda na oči, a Gospodin gleda što je u srcu.” – kaže Gospodin Samuelu. Boga ne zanima tvoj fizički izgled, izvajano tijelo u fitnes centrima, najnovija moda ili model auta koji voziš, status koji imaš u društvu … Nije važno koliko dugo živiš, nego kako. Nije bitnije umaći muci, boli i smrti od znati kako svemu tome ići u susret.
Nije lako s konja spasti na magarca, a pogotovo ne na zemlju. Mnogi će se naći u prašini egzistencijalne neimaštine, poniženi i ucijenjeni, te stavljeni pred izbor: Ili se pokloniti kipu zvijeri ili istinskom Bogu? Ili u sebe primiti žig zvjeri ili zadržati krsnu milost Duha? Ili biti i ostati stvorenje Božje ili izgubiti ono što tu osobnost čini vrijednom, a to je slobodan duh, stvoren na sliku Božju. Pitanje je dakle … Kome ćeš dopustiti da te TRANSformira? Hoćeš li svoj hedonizam htjetiti “nadograditi” vještačkom inteligencijom i postati kojekakav “superman”, “spiderman” … ili ćeš slijediti istinski Put preobraženja preko novog rođenja u Duhu i po prihvaćanju križa ? Govoreći o vještačkoj inteligenciji koja bi trebala zaživjeti 2025. Elon Musk reče: Ruku na srce … Budimo realni. Tko će imati prednost kod zapošljavanja? Običan ili superčovjek?
Generacija smo pred kojom ne važi sjedenje na dvije stolice do trenutka uoči smrti kad ćemo se pokajati i zavrijediti Čistilište. Sveto Pismo jasno u 2Sol2 veli da će se u ona vremena razlučiti oni koji su vjerovali laži od onih koji ljube istinu, te da će ti prvi još za života na Zemlji biti uništeni zajedno s Bezakonikom. Primite stoga k znanju ovo svi vi koji ste dio državnog sustava ili ovisite egzistencijalno o njemu, a pušete u rog ovom demonskom planu, a sve stoga jer mislite zadržati privilegije života na državnoj sisi. Vi ćete biti prvi koji ćete se morati pod pritiskom ili cijepiti, te tako u sebe primiti gensku “terapiju” koja će izmijeniti vašu nutarnju strukturu (a što je preduvjet uvezivanju na tzv Software Life bazu) Ili ćete bez obzira na cijenu tj žrtvu ostati vjerni pozivu, identitetu, svrsi i vrednotama koje vas karakteriziraju kao za slobodu i život vječni predodređena stvorenja, djecu Božju. Nitko neće izbjeći ovom posljednjem ispitu i konačnoj kušnji kad ćemo kao Crkva ući u “tamnu noć” duha, bez osjetne utjehe. No, hoćemo li proći kroz Vazam (uz pomoć Kraljice Mira) ili ćemo biti među onima koji otpadaju, pitanje je! Povratka na “staro” nema. “Novonormalno” neće uspjeti (biti će uništeno Ognjem s nebesa). Zato, ne dvoji, nego stani pred ovu sliku, pogledaj je dobro i odluči se, hoćeš li biti na jedino ispravnoj strani, pa bio to i uspon na Goru.

M. Bušić

HOP

HOP NA TELEGRAMU

https://t.me/hopportal