Direktor Bank of America Brian Moynihan: Službeni globalni standardi o održivosti i klimi potrebni su kako bi se “kapitalizam uskladio s onim što društvo želi od njega”!?

0
3159

Glavni izvršni direktor Bank of America Brian Moynihan rekao je Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu da su službeni globalni standardi o održivosti i klimi potrebni kako bi se “kapitalizam uskladio s onim što društvo želi od njega”.

VIDEO:

https://www.youtube.com/shorts/5e9tR2rYzEs

Moynihan podržava rad novog Međunarodnog odbora
za standarde održivosti.
• “Upravitelj ulaganja, potrošač, društvo i drugi mogu sjesti i reći: ‘Evo linije koja je prihvatljiva, a vi ste ili iznad ili ispod'”, rekao je Moynihan.
• “Ako ste ispod toga, ne bismo trebali poslovati
s vama.”

Monetarni standard održivosti podrazumijeva našu neodrživost. O svemu ovome je već pisano prije. Znalo se da se ide ka ukidanju gotovine, uvođenju karbonskog digitalnog novčanika i uspostavi kontrole preko ucjena.

Najtužnije u svemu ovme jest što mnogi još uvijek ne shvaćaju da nismo ucjenjeni njihovom naklonošću, nego isključivo onim što je naše. Tko ih zarezuje što nam nisu naklonjeni, što se sami boje zbog povećane populacije na Zemlji izgubiti privilegiju povlaštene kaste.

Stvar je u tome da si uzimaju za pravo ucjenjivati nas s onim što je naše, bilo da je individualno, bilo zajedničko.

Mi “teoretičari zavjera” govorili smo o tome, pisali smo o tome, no mnogi nisu htjeli ni slušati, a kamoli vjerovati. Treba biti svjestan da “oni” samo preko mehanizama ucjene i straha stižu do ostvarenja bolesnih planova.

Sva je poanta u tome ne pristajati na ucjenu, ne bojati se, ne dozvoliti manipulaciju … a to znači ne dati im u ruke da raspolažu s onim što je naše.

Škole su naše, djeca su naša, policija je naša, prirodna dobra … vode, šume, zrak koji udišemo, … gradska vijeća i sabori su naši, novac je naš, sve javne ustanove su naše i oni koji rade u njima trebaju služiti nama a ne odnarođenoj kvislinškoj eliti.

Treba stoga svima onima koji rade u sustavu, kojeg mi plaćamo, jasno i otvoreno reći: Postoji granica tj trenutak kada uzrečica “ja samo radim svoj posao” postaje batina kojom udaraš po onima kojima bi trebao služiti, … jer što te razlikuje od onog vojnika kojem je naređeno da strelja dijete ili starca?

To što u svojoj ruci ne držiš pušku nego olovku ili pendrek? Ne, ne razlikuje te ništa osim težine boli koju nanosiš !! Sukrivac si jer si i kao svatko drugi pozvan na građanski neposluh ukoliko neke stvari prelaze granice dozvoljenog.

 

Oduvijek je postojala korupcija i oni koji su zloupotrijebili svoj položaj kako bi se osobno okoristili, no kad ona postane plan i program kojim se želi cijelo društvo dovesti u zavisan položaj o njihovoj pohlepi, a svaki pojedinac kazniti ili eliminirati ukoliko se toj bolesnoj fantaziji usprotivi tada biti dio tog i takvog sustava znači biti suučesnik.

To što si dio sustava ne opravdava te, nego čini odgovornijim jer ti je posao da servisiraš nas koji te plaćamo. Ne možeš reći: “I ja imam svoju obitelj, svoju djecu za koju moram skrbiti” ako tvoj posao nanosi štetu drugim obiteljima, drugoj djeci, njihovim pravima, slobodama, imovini, zdravlju, životima … Ako osjećaš da nemaš kapaciteta stati iza onog što se od tebe očekuje, nije ti tu ni mjesto.

M.B.

HOP

HOP na Telegramu

https://t.me/hopportal