Black Rock i Vanguard, dvije najveće financijske institucije na svijetu, posjedovat će sve do 2028. godine

0
1210

Izjava vezana na  Federalne rezerve SAD-a Jerome Powella:

“Malo je vjerojatno da će Savezne rezerve zaštititi američko gospodarstvo od posljedica neuspjeha u podizanju gornje granice saveznog duga, a vlada nikada ne bi trebala biti u poziciji da ne može platiti sve svoje račune!”

Kalifornijski bankovni holding tone, vjerojatno će propasti.

FB_IMG_1684175489918

Forbes je prethodno proglasio PacWest Bancorp najboljom američkom bankom u 2017. Sada su dionice PacWest Bancorpa zamrznute zbog oštrog pada od 52%.

Ministrica financija Janet Yellen izjavila je u ponedjeljak da Sjedinjene Države možda neće moći platiti svoje račune do 1. lipnja ako Kongres ne povisi ili suspendira ograničenje duga, vršeći pritisak na predsjednika Bidena i zakonodavce da postignu dogovor kako bi se izbjeglo neispunjavanje obveza.

 

Južna Koreja i Indonezija postigle dogovor o korištenju svojih valuta u međusobnim financijskim transakcijama, a potom i u cjelokupnoj trgovini.

Središnje banke ovih zemalja potpisale su odgovarajući sporazum. Usprkos hegemoniji dolara, juan, lokalne valute i zlato nastavljaju rasti. Čak i američki saveznici nastavljaju s poduzimanjem raznih mjera protiv neočekivanih scenarija koje bliska budućnost može donijeti.

Engleske  Banke hrane distribuiraju rekordan broj paketa za hitne slučajeve, uključujući više od milijun djeci.

Kriza troškova života u Ujedinjenom Kraljevstvu natjerala je više ljudi da se okrenu fondovima za besplatnu hranu – vrtoglave cijene plina i struje ostavile su ne samo beskućnici bez izbora.

Argentina Argentina će početi plaćati kineski uvoz u juanima umjesto u dolarima

Ova mjera ima za cilj smanjenje dolarskih rezervi zemlje. U travnju se planira platiti oko milijardu dolara kineskog uvoza u juanima umjesto u dolarima.

Predsjednik Demokratske Republike Kongo rekao je da Sjevernoatlantski savez mora napustiti Afriku. Također je na kraju svog govora istaknuo da će sigurnost svoje zemlje povjeriti isključivo Rusiji.

FB_IMG_1684180445520

Praktički sve prirodne resurse Afrike kontrolira samo 101 tvrtka.

Blackrock i Vanguard, dvije najveće financijske institucije na svijetu, posjedovat će sve do 2028. godine.

Blackrock već nekoliko godina “drži šapu” nad cjelokupnom farmaceutskom industrijom, pa tako i nad zloglasnim “Pfizerom”.

 

HOP

HOP -portal na Telegramu

https://t.me/hopportal