ZAPANJUJUĆE ISTINE: Mozak je bojno polje – stvarnosti neurooružja

0
2119
mr.sc. Arna Šebalj - znanstvene vijesti
mr.sc. Arna Šebalj – znanstvene vijesti

Proračunati rat protiv naših mozgova objašnjava dr. James Giordano, profesor na Odsjecima za neurologiju i biokemiju, voditelj programa neuroetičkih studija i suvoditelj O’Neill-Pellegrino programa za znanost o mozgu i globalno zdravstveno pravo i Politika u Medicinskom centru Sveučilišta Georgetown, Washington, DC. 

Viši je istraživač i voditelj Radne skupine za dvostruku namjenu EU projekta ljudskog mozga, a radio je i kao viši znanstveni savjetnik Grupe za stratešku višeslojnu procjenu Zajedničkog stožera Pentagona.

 

“Znanost o mozgu od klupe do bojnog polja: Stvarnosti – i rizici – neurooružja”

Još 29. kolovoza 2017. | Nacionalni laboratorij Lawrence Livermore | dr. James Giordano:

 

“… stavlja nam mozak na dohvat ruke.. ono što želite vidjeti jest da su znanosti o mozgu zapravo stvorile ogromnu količinu zamaha i potencijala. A to je zamah da budemo u mogućnosti procijeniti, pristupiti i utjecati… ono što stvarno čini, stvara priliku da utječemo na način na koji ljudi razmišljaju, osjećaju se i ponašaju na različitim razinama. A te se razine ne protežu samo unutar pojedinačnog organizma, drugim riječima mogu utjecati na misli, emocije, ponašanje, u rasponu od sinaptičkih do naših društvenih interakcija, pojedinačno, već nam također omogućuju da izvršiti određene razine intelektualne procjene, stjecanja znanja i kontrole međuljudskih odnosa na pojedinca kako bi se povezalo u skupinu u zajednicu na lokalnoj, regionalnoj pa čak i globalnoj razini…”

https://www.youtube.com/watch?v=aUtQbriWt64

 

“Centar za istraživanje globalne sigurnosti Nacionalnog laboratorija Lawrence Livermore (CGSR) sponzorirao je ovaj govor pod naslovom “Znanost o mozgu od klupe do bojnog polja: Stvarnosti – i rizici – neurooružja” dr. Jamesa Giordana 12. lipnja 2017. Sažetak: Upotreba plin sarin u Siriji i nervni agens VX za atentat na Kim Jong-nama, te stalni napori u znanosti o mozgu od strane nacija i nedržavnih aktera (uključujući rastuću zajednicu znanstvenika “uradi sam/biohakera”) potaknuli su obnovljeno zanimanje za trenutne i kratkoročne mogućnosti razvoja i uporabe neurooružanja. 

 

Slika 2 Mozak je oruzje

Rasprava na posljednjem sastanku Konvencije o biologiji, toksinima i oružju (BTWC) i tekući napori Radne skupine Projekta ljudskog mozga Europske unije pojačali su potrebu za rigoroznijim rješavanjem istraživanja i uporabe znanosti o mozgu koja se može koristiti oružjem.

https://www.youtube.com/watch?v=N02SK9yd60s

 

U ovom brifingu, neuroznanstvenik i neuroetičar dr. James Giordano s Medicinskog centra Sveučilišta Georgetown raspravlja o tome kako novi razvoj znanosti o mozgu omogućuje potencijalnu korist u vojnim, obavještajnim i ratnim operacijama, bavi se implikacijama neurooružja i detaljno opisuje potrebu za poboljšanom identifikacijom, nadzorom, navođenjem i upravljanje znanošću o mozgu koja se može koristiti u vojnim i ratnim primjenama, te stoga predstavlja definirani rizik i prijetnju sigurnosnim interesima.

https://www.youtube.com/watch?v=2Zp8nHYegqI

 

Dr. James Giordano je profesor na Odsjecima za neurologiju i biokemiju, voditelj programa studija neuroetike i ko-direktor O’Neill-Pellegrino programa za znanost o mozgu i globalno zdravstveno pravo i politiku na Medicinskom centru Sveučilišta Georgetown, Washington , DC. Viši je istraživač i voditelj Radne skupine za dvojnu namjenu EU projekta ljudskog mozga, a radio je i kao viši znanstveni savjetnik Grupe za stratešku višeslojnu procjenu Zajedničkog stožera Pentagona.”

HOP

HOP na Telegramu

https://t.me/hopportal

 

 

 

Telegram kanal Arna Šebalj:

https://t.me/arnakanal