Akademik Krešimir Pavelić: Ugovor o pandemiji ne odnosi se samo na covid ili sljedeću pandemiju, riječ je o trajnom gubitku kontrole nad svim osnovnim aspektima života’

0
9414

 

INTERVJU Akademik Krešimir Pavelić

SKANDALOZNO

NEČASNE INTENCIJE SVJETSKE ZDRAVSTVENE ORGANIZACIJE (SZO)

mr.sc. Arna Šebalj - znanstvene vijesti
mr.sc. Arna Šebalj – znanstvene vijesti

Akademik, prof. dr. sc. Krešimir Pavelić profesor Medicinskog fakulteta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, autor više od 300 znanstvenih radova u prestižnim svjetskim časopisima, član dvije prestižne svjetske akademije znanosti, i dvije domaće akademije. Stalno angažiran u European Science Foundation, Strasbourg, EMBO i EMBL u Heidelbergu te član panela nekoliko nacionalnih znanstvenih zaklada.

Poštovani profesore Pavelić, zahvaljujem Vam se što ste opet našli vremena odgovoriti mi na par pitanja u vrijeme skandaloznih prijedloga Svjetske zdravstvene organizacije.

O nečasnim intencijama SZO pisali smo u nekoliko navrata.

PRIGOVOR ZNANSTVENOG VIJEĆA HRVATSKE UN-u i WHO-u zbog predaje suvereniteta hrvatskog zdravstva WHO-u (Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji)

Gotovo je nevjerojatno da navodno niti jedna delegacija prisutna na prošlom zasjedanju, uključujući i Hrvatsku (čiji su predstavnici Alemka Markotić i ….) nije imala primjedbe na skandalozne prijedloge SZO koji kako kaže švicarski državni odvjetnik Philipp Kruse predstavlja veću prijetnju svijetu od bilo kakvih pandemija. Što Vi na sve kažete?

Akademik Krešimir Pavelić:

Na konferenciji održanoj u Norveškoj, Philipp Kruse govorio je o ambiciji Svjetske zdravstvene organizacije da uspostavi nova pravila za svoje opake ciljeve. Za svoju prezentaciju odabrao je kritične aspekte preuzimanja vlasti SZO-a kroz izmjene i dopune Međunarodnih zdravstvenih propisa (“IHRs”) i predloženi novi Pandemijski ugovor. Konferencija Spotlight održana je 15. travnja u Stavangeru u Norveškoj u organizaciji Children’s Health Defence Europe i Binders Initiative. Dan nakon konferencije, Kruse je održao istu prezentaciju, uz nekoliko dodataka, predmanjom publikom koja je uključivala članove parlamenta iz Švedske i Ujedinjenog Kraljevstva.

Kruse je zatim predstavio sažetak svojih istraživanja koja otkrivaju što je SZO uistinu; tko utječe na politike i odluke te organizacije; kakav je učinak novih ili izmijenjenih instrumenata SZO-a; zašto moramo biti zabrinuti za budućnost ako ne izvršimo odgovarajuću analizu prošlosti; svrhe izmjena i dopuna IHR-a i Ugovora o pandemiji koji jasno pokazuju pravu prirodu ambicija SZO-a. Nakon što je dao pregled dezinformacija koje je SZO širio i nastavlja širiti u vezi s pandemijom Covida, Kruse je rekao: “Lijek (SZO) predstavlja veću prijetnju od bolesti (Covid-19). I ne možemo doći do bilo kakvog drugog zaključka osim da postoji namjera nanošenja štete sve dok ta ista SZO slijedi te lažne izjave i ne započne odgovarajuću procjenu pandemije Covida.” Podsjećamo na definiciju (i preporuku) npr. Švicarskoj vladi o covid smrtima. „Svatko tko umre od bilo kakve bolesti ili u saobraćajnoj nesreći i pozitivan je na Coronu, umro je od Corone“. SZO je izmislio i održava štetnu fikciju: SARS-CoV-2 je daleko opasniji od gripe; PCR-metoda je još uvijek “zlatni standard”; Još uvijek nisu dostupni alternativni učinkoviti tretmani; mRNA-tzv. cjepivo (zaključavanja itd.) su sigurni/učinkoviti/potrebni; mRNA-tehnologija mora biti platforma-tehnologija za sva cjepiva itd.

IHR i Ugovor o pandemiji predstavlja zapravo trajni gubitak kontrole nad svim osnovnim aspektima života, nije li to diktatura bez odgovornosti? A što je sa ljudskim pravima?

Akademik Krešimir Pavelić:

IHR i Ugovor o pandemiji ne odnose se samo na covid ili sljedeću pandemiju koju proglasi WHO. Riječ je o trajnom gubitku kontrole nad svim osnovnim aspektima života: temeljnim pravima, suverenitetom, zdravljem, poslom i privatnošću. Neće biti nikakve zaštite od zloporabe moći jer će SZO postati globalni diktator bez odgovornosti. Ne postoje mehanizmi za učinkovitu kontrolu njihovog glavnog ravnatelja; učinkovito praćenje mjera; učinkovitu ponovnu procjenu i prekid PHEIC-a; učinkovitu odgovornost SZO za PHEIC.

Dotaknimo se i pitanja zaštita ljudskih prava. U prijedlogu kojim se SZO hvali radi se samo o prividnoj zaštiti. Posebno treba istaknuti ograničenje ljudskih prava što je potrebno za „postizanje javno-zdravstvenog cilja“; to se naročito odnosi na „uzimanje u obzir potreba ranjive skupine ljudi“. U sudskim procesima u vezi s Covidom postalo je jasno da upravo ta svrha – zaštita javnog zdravlja – ozakonila svako ograničenje. Pojam “Jedno zdravlje” proširuje ovlasti SZO i smjernice za praktički sva područja ljudskog života. Svaka prijetnja ljudskom zdravlju, bez obzira koliko teoretska bila, treba dati pravo SZO-u da intervenira: Bez obzira dolazi li prijetnja izravno od ljudskih patogena ili samo od neizravnih čimbenika kao što su klimatske promjene, izumiranje vrsta, oštećenje ekosustava, domaće životinje i slično. Takav nejasan koncept nikada ne smije dovesti do opravdanja dalekosežnih posebnih ovlasti SZO s poznatim posljedicama (izvanredni zakon; suspenzija ljudskih prava, demokracija, podjela vlasti kao i suverenitet) itd.

.Odvjetnik Kruse se osvrće na krajnje obveze država članica te kaže kako će njihov manevarski prostor u provedbi ugovora o pandemiji biti praktično sveden na nulu. Što Vi kažete na to?

Akademik Krešimir Pavelić:

Kruse se osvrće na pitanje krajnjih obveza država članica. Mandat SZO je dovesti sve države članice „na pravi put“ i predložiti hitne mjere u slučaju odstupanja, neka vrsta policije za usklađenost SZO-a. Manevarski prostor pojedinačnih zemalja u provedbi ugovora o pandemiji time je sveden na nulu. Iznosi vrlo jasno u 6 točaka što državne delegacije mogu i trebaju napraviti da osujete ovu notornu intenciju SZO.

(1) ujediniti se s dobrim ljudima; informirati jedni druge; pomoći jedan drugome

(2) izjava o trajnom gubitku kontrole nad svim osnovnim aspektima života (temeljna prava; zdravlje; poslovanje). U protivnom neće biti zaštite od zloporabe ovlasti jer SZO – bez odgovornosti mnogo je jači, dok u isto vrijeme privatne korporacije i tehnološki karteli stječu povijesnu budućnost na temelju smrtonosne dobiti svojih proizvoda.

(3) pojačati pritisak na svog lokalnog zastupnika: „Zaustavite SZO pregovore. Držite SZO odgovornom za nanošenje štete državi i narodu.“

(5) otvorene konvencije i rasprave: Održavajte javna događanja i pozivajte „SZO-prijatelje“ i medije za razmjenu otvorene rasprave.

(6) Postavite zahtjev za izlazak iz SZO-a kao i kriminalističke istrage.

Učinci preporuka i propagande SZO su pogubni na gospodarstva, zdravlja i društva u državama. Nastojanja SZO treba odbiti između ostaloga i zbog njihove loše prosudbe, kao i odbijanja prepoznavanja i ispravljanja pogrešaka prošlosti (uspostavljanje vječnog Public Health Emergency Of International Concern, PHEIC; mRNA dogma; zaključavanja itd.); Potpuno odbijanje SZO-a da istraži i zaustavi istraživanje dodavanja funkcije (gain-of-function) virusa i proizvodnja tzv. cjepiva kao istinska prijetnja čovječanstvu. Naše je pravo i naša dužnost spriječiti nanošenje štete sebi, našoj zemlji i budućim generacijama. Planovi SZO ugrožavaju suverenitet naše i ostalih zemalja te vlastito zdravstvo i gospodarstvo. Stoga ni pod kojim uvjetima ih ne treba podržavati ili čak prihvaćati.

.Recite nam što će biti pravi učinci izmjena IHR-a i SZO? Kako na to gleda običan građanin?

Akademik Krešimir Pavelić:

Pravi učinak izmjena IHR-a i SZO iz perspektive pojedinačnog građanina je da ovaj gubi zaštitu temeljnih ljudskih prava i ljudskog dostojanstva. Prisilno cijepljenje (bez informiranog pristanka) postat će vrlo vjerojatno stalna praksa. Nema zaštite našeg ljudskog zdravlja; individualna i ekonomska prava pod sustavom i stalnom kontrolom. Slobodno se može reći da je ovo napad na ljudsku egzistenciju.

Intencije SZO i inzistiranje na ovim opasnim zahvatima uzbunilo je i pravnike u drugim zemljama. Udruga austrijskih odvjetnika za temeljna prava (Lawyers for Enlightenment u Austriji) Fundamental Rights Lawyers nedavno su objavili opsežnu analizu kontroverznog takozvanog Ugovora o pandemiji SZO-a, koja je rasvijetlila posljedice tih propisa za države članice i njihovo stanovništvo. Pitanja koja se postavljaju vrlo su konkretna i traže brzi odgovor. Jedno od kritičkih pitanja je da li postoji namjera i kako zaštititi temeljna prava svojih građana tj. kako spriječiti nametanje besmislenih i štetnih mjera i iskorištavanje novih ovlasti SZO-a za strane interese? Naravno, na to se nadovezuje i pitanje kada će se konačno pokrenuti javni govor? Pitanja se odnose na kršenje temeljnih prava, suverenitetu i nedostatku političkog diskursa.

5.Prema izjavama austrijskih odvjetnika mnoga pitanja u političkoj ali i društvenoj raspravi su zanemarena. Kako nam to možete pojasniti?

Akademik Krešimir Pavelić:

Austrijski odvjetnici s pravom postavljaju pitanja koja su zanemarena u političkoj i društvenoj raspravi: Kakvo je stajalište Austrije o pravnim instrumentima koje planira SZO? Kako bi se oni trebali provoditi u Austriji? Kako se provjerava je li izvanredno stanje koje je proglasila SZO opravdano i koje propisane mjere provodimo? I planiraju li se naši narodni zastupnici time uopće javno baviti? Očigledno je da SZO lišava moći parlamenta i vlade kao i građana s ugovorom o pandemijama i međunarodnim zdravstvenim propisima. Pritom je riječ, kako rekosmo, o dva pravna instrumenta Svjetske zdravstvene organizacije: Međunarodni zdravstveni propisi i novi „Ugovor o pandemiji“, bit će izmijenjeni ili usvojeni u svibnju 2024. na 77. Svjetskoj zdravstvenoj skupštini u Ženevi.

Austrijski odvjetnici naglašavaju da zbog iznimno velike dinamike ove reforme SZO-a, imamo razloga brinuti se da u konačnici neće ostati dovoljno vremena za potreban politički diskurs u Austriji i za nepatvoreno donošenje odluka onih koji imaju pravo glasa. Zato Austrijanci moraju znati do čega će dovesti pregovori SZO-a u Ženevi. Stanovništvo mora biti pošteno i na vrijeme informirano o temi SZO kako bi se moglo stvoriti vlastito mišljenje.

Tema 1: Temeljnim pravima treba posvetiti još manje pažnje tijekom pandemija nego prije (2020.-2022.)

Nacrt članka 3. stavka 1. pokazuje da se ljudsko dostojanstvo, ljudska prava i temeljne slobode kao vodeća načela moraju ukloniti iz izvornog teksta iz 2005. godine. Njih će, među ostalim, zamijeniti načelo “pravičnosti” i “inkluzivnosti”, što znači “isti lijekovi i iste mjere” za sve. Čini se da je u sadašnjem nacrtu jednaka raspodjela tehnologije nadzora, agenasa za testiranje i cjepiva važnija od ljudskih prava i ljudskog dostojanstva. Takvo izričito degradiranje temeljnih prava tijekom pandemije proturječi zaštiti temeljnih prava 1. prema Saveznom ustavu, 2. prema međunarodnom pravu i 3. prema Zakonu o epidemijama.

Tema 2: Glavni tajnik SZO-a trebao bi moći proglasiti pandemiju čak i ranije i dulje nego prije.

Novi tekst koji je trenutačno predložen ukazuje na to da WHO može lakše proglasiti izvanredno stanje u javnom zdravstvu prema vlastitom nahođenju i zadržati ga dulje.

Tema 3: Preporuke SZO-a trebale bi postati obvezujuće nego dosad.

6.Koji su to novi predloženi propisi i preporuke WHO-a u budunosti koji će imati obvezujući regulatorni karakter, ne kao dosad?

Akademik Krešimir Pavelić:

Preporuke WHO-a u budućnosti će imati obvezujući regulatorni karakter nego dosad. To proizlazi iz trenutno predloženih novih propisa.

Primjeri iz 2020.-2022.:

·Produljena karantena i ograničenja ulaska u cijeloj zemlji;

·Kumulativni milijuni čovjek-dana izolacije za stotine tisuća zdravih građana

·Preporuke cijepljenja, neadekvatna edukacija i psihološki pritisak cijepljenja na cjelokupnu zdravu populaciju unatoč brojnim pokazateljima neučinkovitosti i sigurnosti korištenih tvari.

Tema 4 : Dosljedno odbijanje bilo kakve neovisne kontrole kvalitete (“revizija nakon djelovanja”) SZO-ovog upravljanja pandemijom pod Covid-19.

7.Iz svega ovoga kao i dosadašnjih saznanja zaključujem kako se reforme SZO guraju neviđenom međunarodnom dinamikom, a njihovim usvajanjem utjecati će na sva područja naših života. Što kažete na sve to?

Akademik Krešimir Pavelić:

Dalekosežne reforme Svjetske zdravstvene organizacije guraju se naprijed neviđenom međunarodnom dinamikom i imaju potencijal utjecati na sva područja naših života. SZO treba dobiti više ovlasti i više financijskih sredstava. U skladu s tim postavljena su 4 pitanja:

1. Namjeravate li raditi na tome da SZO provede reviziju nakon djelovanja te neovisnu, kritičku i pravovremenu reviziju ključnih pitanja (4.2 – 4.4) kako bi poboljšala upravljanje pandemijom?

2. Koliko je Covid-19 stvarno bio opasan, tj.: koliko je ljudi zapravo umrlo uglavnom od posljedica SARS-CoV-2 ili je hospitalizirano zbog SARS-COV-2 (ne iz drugih razloga)?

3. Koje metode zapravo daju smislene odgovore na pitanje 4.2 (tj. za dokazivanje uzročnosti SARS-CoV-2 za hospitalizacije i smrti; poznato je da sama PCR metoda nije prikladna za ovaj dokaz).

4. Odakle je stvarno došao patogen SARS-CoV-2 i kako se može isključiti ponavljanje slične krize?

Tema 5: Ugrožavanje suvereniteta, nedostatak javne i političke rasprave.

Planirane izmjene IHR-a omogućit će SZO-u da još izravnije intervenira u tijek stvari i živote ljudi, kao i u gospodarstvo i politiku svih svojih država članica.

Iznad svega, međutim, SZO će biti u poziciji suspendirati temeljna austrijska ustavna načela (uključujući suverenitet) na bilo koje vrijeme bez daljnjeg opravdanja, bez neovisne kontrole i bez učinkovite mogućnosti ispravka. Takvo je stanje ustavnopravno neprihvatljivo i nespojivo s austrijskim shvaćanjem suvereniteta.

Za kraj možemo slobodno konstatirati da bi suverenitet Hrvatske i svih ostali država članica SZO kao i ispravno funkcioniranje državne vlasti bile ugrožene do neviđene mjere od strane planiranog proširenja ovlasti SZO-a. Usvajanjem dva skupa pravila (MZP + Ugovor), Hrvatska ali i ostale države bi se zauvijek odrekla kontrole nad svojom sudbinom bez ikakvih jamstva i bez provjere i ravnoteže. Ustav bi bio (potencijalno trajno) suspendiran.

Poštovani gospodine profesore Pavelić, hvala Vam za sav Vaš rad i javno iznošenje mišljenja od samog početka ove tzv. pandemije do danas. Već se veselim nekom novom razgovoru.

 

HOP

HOP na Telegramu

https://t.me/hopportal

 

Telegram kanal Arna Šebalj:

https://t.me/armakanal