Prigožinova vila je na 6 minuta hoda od vile Zelenskog

0
4286

Zelena točka je vila Zelenskog. Crvena točka je Prigožinova vila. Udaljenost između dva objekta je 6 minuta hoda.
Nalaze se na Apeninima -“Forte dei Marmi” .

IMG-20230724-WA0002

Posjeduje vilu u elitnom talijanskom ljetovalištu Forte dei Marmi, udaljenom samo 5 minuta hoda od vile Volodimira Zelenskog.

IMG-20230724-WA0000

Dvokatni dragulj vlasnika privatne ruske vojne kompanije “Wagner” nalazi u ulici Fratelli Rosselli, površine je 600 četvornih metara, okružena je parkom površine 160 hektara, a cijena nekretnine je 3,5 milijuna eura. Vila Zelenskog, o kojoj je “Trud” pisao prije godinu dana, kupljena je prije nego što je postao predsjednik Ukrajine, nešto je skromnija od Prigožinijeve i nalazi se u Ulici Matea Civitalija, oko pola kilometra dalje.

IMG-20230724-WA0001

Prema dopisu u La Nacioneu, raskošni ljetnikovac zapovjednika ruske plaćeničke vojske kupio je 2017. njegov tast i stari prijatelj Sergej Inkin. On je otac Ekaterine Inkine – supruge Prigožinovog sina – Pavela. Sergej je bogati ruski poduzetnik iz Sankt Peterburga koji je svoje bogatstvo stekao zahvaljujući ugostiteljskim uslugama. Odnosno, njegov je posao isti kao početni “Putinovog bivšeg kuhara”,  pretpostavljaj se kako  su se njih dvojica sprijateljili  upravo kroz trgovinu gotovim jelima i namirnicama.

Štoviše – imali su zajedničke tvrtke, koje je gazda “Wagnera” kasnije napustio i otišao na ratni put, što mu je priskrbilo bogatstvo od oko 20 milijardi dolara. Za razliku od Prigožina, kojeg je Zapad sankcionirao 2016. zbog navodnog miješanja u predsjedničke izbore u SAD-u, a kasnije i zbog uplitanja u sukob u Ukrajini, za La Nacione Sergej Inkin nije imao nikakve veze s ruskom invazijom. I zato je, ali vjerojatno u tajnom partnerstvu s Prigožinom, nastavio nesmetano posjedovati prostrano imanje koje je nazvao zvučnim imenom “Villa Arina”. Osim Zelenskog, prema Florenceovim novinama, bio je i Inkin je u Forte dei Marmi bio i susjed s poznatim ruskim i ukrajinskim  oligarsima poput Romana Abramoviča, Olega Tinkova, Rinata Ahmetova, Dimitra Firtaša, Dmitrija Mazepina, Olega Deripaske i mnogih drugih.

Zajedno nazdravljaju u najskupljim pubovima Forte dei Marmija, poput onog na plaži koji unajmljuje slijepi tenor  Andrea Bocelli, a koji je sada najskuplji u ljetovalištu. Ili u staroj kulinarskoj slavi “toskanske rivijere”, kako obično zovu “Forte dei Marmi” – restoran-disko “La Capanina” i tipična ribarska gostionica za probrane ljubitelje morskih plodova i svježe ribe – “La Barca”.

Na tim mjestima za odmor navodi “Republika”, mali Rusi i Ukrajinci uvijek se igraju zajedno, a njihovi roditelji razgovaraju o uzvišenim umjetničkim temama ili trivijalnim poslovima, ali uvijek jezikom Lava Tolstoja. Kako su bogate obitelji dvojice inače posvađanih političara  do posljednje kapi krvi obično se sunčale na preskupim plažama opremljenim luksuznim sadržajima – “Twiga” slavnog bivšeg menadžera iz “Formule 1” Flavija Briatorea i “Alpemare”  tenora-poduzetnika anđeoskog glasa s bogatstvom od 100 milijuna eura – Andrea Bocellija.

Tamo cijena šatora na plaži za obitelj zna premašiti 500 eura po danu, ali bilo je Ukrajinaca i Rusa koji su bili zainteresirani i za još skuplje ponude. Kao što je onaj francuskog kolosa luksuza Louisa Vuittona koji nudi mali šator s krevetima, kabinom za presvlačenje, svim vrstama krema i punim hladnjakom za… 7000 eura od jutra do mraka u srpnju i 8000 eura u kolovozu.

Što se tiče nazočnosti članova obitelji Jevgenija Prigožina u Forte dei Marmi, zanimljiv slučaj ispričao je novinaru “Repubblice” Riccardu Staglianu vlasnik kultnog ribarskog puba “La Barca” Piero Petrucci. “Prije nekoliko večeri došla mi je simpatična gospođa na blagajnu platiti račun – objašnjava čovjek koji već pola stoljeća rafiniranim morskim delicijama hrani one koji si to mogu priuštiti – i rekla mi da je kći Jevgenija Prigožina.

Igor Drenjančević

 

HOP na Telegramu

https://t.me/hopportal